Chocolate chip Cookies zonder suiker

5x de Lekkerste Glutenvrije taarten en koekjes

Wie zegt dat je niet meer kunt genieten als je glutenvrij of suikervrij eet, weet niet wat ‘ie zegt. Ik geniet al een jaar van de lekkerste recepten voor taarten en koekjes en ook mijn omgeving, die wél suiker en gluten eten, genieten met mij mee. Probeer één van deze 5 Lekkerste Glutenvrije taarten en koekjes en ik weet het zeker: je bent overtuigd. Enjoy!

1. Glutenvrije en suikervrije Oreo Koekjes

Glutenvrije Oreo Koekjes maken zonder Suiker

Glutenvrije Oreo Koekjes maken zonder Suiker

Met stip op nummer 1 staan deze Oreo koekjes. Ze zijn zo verschrikkelijk lekker dat ik je kan garanderen dat ze binnen 2 dagen op zijn. Want heb je er eenmaal één geproefd, dan kun je echt niet meer van de andere koekjes afblijven. Ik heb al heel lang geen echte Oreo koekjes op, maar ik weet zeker dat ik deze toch echt lekkerder vind. Mijn favo koekjes!

2. Tarwevrije en Suikervrije Bastognekoeken

Suikervrije en glutenvrije Bastogne koeken van rijstmeel

Suikervrije en glutenvrije Bastogne koeken van rijstmeel

Let op, wil je deze koekjes glutenvrij maken, gebruik dan glutenvrije havermout of maal zelf glutenvrije havervlokken!
Kantje boord met de nummer één van deze lijst, vind je op plaats twee deze Bastognekoeken. Deze koekjes zijn echt een experiment geweest, omdat ik zomaar wat dingen bij elkaar gooide. Toen ze net uit de oven kwamen wist ik zeker dat ze misukt waren. Nadat ze waren afgekoeld, proefde ik het eerste koekje en wauw! Net Bastogne koeken! En dat is lekker als je die niet meer mag eten.

3. Glutenvrije en suikervrije Appeltaart

Suikervrije en Glutenvrije Appeltaart

Suikervrije en Glutenvrije Appeltaart

Eigenlijk is een top 5 niet eerlijk, want ook deze appeltaart had zo op de eerste plaats gekund. Ik vind deze appeltaart werkelijk lekkerder dan de ‘normale’ appeltaart(smaak) die ik in mijn hoofd heb. De bodem is krokant, niet te zoet en gecombineerd met de appelvulling is het echt een hemelse traktatie. Iedereen vind deze taart lekker, dus maak ‘m ook gerust voor vrienden of familie op verjaardagen. Ze zullen verbaasd zijn over hoe lekker glutenvrij en suikervrij gebak kan smaken :-).

4. Glutenvrije en suikervrije Aardbei-Framboostaart

Glutenvrije aardbei-framboostaart

Glutenvrije aardbei-framboostaart

Ook deze taart is hemels. Ik vind het wel meer een taartje voor in het voorjaar of de zomer, maar hij is zo lekker dat het recept echt niet in deze lijst mocht ontbreken. Vanwege de zoete smaak van de appels, aardbeien en frambozen heb je, naast een eetlepel kokosbloesemsuiker, totaal geen extra zoetmiddel nodig. De fris-zoete smaak is echt een verwennerij en ook dit taartje valt bij iedereen in de smaak. Je vind ‘m nog steeds regelmatig in mijn koelkast, want het is een ware verslaving geworden.

5. Tarwevrije Chocolate Chip Cookies

Tarwevrije Chocolate Chip Cookies zonder geraffineerde suiker

Tarwevrije Chocolate Chip Cookies zonder geraffineerde suiker

Let op, wil je deze koekjes glutenvrij maken, gebruik dan 50% amandelmeel en 50% boekweitmeel!

Als je denkt dat Chocolate Chip Cookies van je lijst af kunnen als je gezond, glutenvrij of suikervrij gaat eten; think again. Deze Chocolate Chip Cookies zijn lekkerder dan de koekjes uit de winkel. Zelfs zo lekker, dat er op mijn werk weken later nog steeds verzoeken komen of ik alsjeblieft weer eens chocolate chip cookies mee wil nemen. Let wel op; als je ze eenmaal maakt wil je echt niet anders meer. Deze koekjes zijn binnen no-time één van de populairste koekjes op Focus on Foodies geworden.

Er zijn 5 reacties op 5x de Lekkerste Glutenvrije taarten en koekjes

  1. Svenja
    28 februari 2014 at 09:07 (4 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit allemaal!

    Beantwoorden
  2. Oh, Jolie
    4 maart 2014 at 12:25 (4 jaar ago)

    Yummy, ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral die tarwevrije Chocolate Chip Cookies!

    Beantwoorden
  3. Leah
    5 oktober 2014 at 16:33 (3 jaar ago)

    Hoe bedoel je 50% amandelmeel en 50% boekweitmeel voor de chocolade chip cookies? Hoeveel gram neem ik ipv de Speltmeel? Als ik het goed begrepen heb neem ik 65 gram amandelmeel en 65 gram boekweitmeel?Ik wil deze idd glutenvrij maken, lijkt me zo heerlijk. Vast bedankt.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 oktober 2014 at 07:46 (3 jaar ago)

      Hi Leah,
      Inderdaad met 65 gram amandelmeel en 65 gram boekweitmeel. Succes!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Nanja
    3 juni 2015 at 16:04 (3 jaar ago)

    met kokosbloesemsuiker = niet suikervrij!

    Beantwoorden

Geef een reactie