Recepten Glutenvrij Vegan Taarten Pasen Paasdiner

Ok, een echte cheesecake is er niet, want er zit niets van dierlijke producten in, maar het lijkt op én smaakt naar een lekkere cheesecake. Natuurlijk wel de gezonde versie, dus zonder suiker, gluten of zuivel en daardoor een lekker alternatief. Tot anderhalf jaar geleden was ik geen groot fan van dit soort rauwe taartjes en eigenlijk alleen ‘omdat ik het nog nooit had geproefd’. Een taartje van rauwe noten klonk mij toen gewoon niet lekker in de oren, maar gelukkig weet ik inmiddels wel beter.

Cookinglife Foodies
Aardbei cheesecake

Recept

Aardbei cheesecake

Dit cheesecake recept is niet alleen super lekker, ook is het glutenvrij, geraffineerde suikers vrij en lactosevrij! Dat is écht gezond genieten.

Gang Nagerecht
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 15 min
Koeltijd 30 min
Totaal 1 uur 15 min

Benodigdheden

  • Kleine springvorm of bakring (ongeveer 15 cm in diameter)

Ingrediënten

  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram amandelen
  • 200 gram cashewnoten
  • 120 gram medjool dadels ontpit
  • 50 gram kokosolie
  • 250 gram aardbeien of ander rood fruit
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 citroen

Hoe maak je een aardbeien cheesecake?

  1. Laat de cashewnoten een half uur tot een uur van te voren even weken in een laag water.
  2. Maal de de hazelnoten en amandelen fijn in een foodprocessor of keukenmachine, samen met de ontpitte dadels en 20 gram gesmolten kokosolie. Laat even draaien, maar laat het niet helemaal fijn malen en verdeel dan het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan.
  3. Giet de cashewnoten af en doe ze in de keukenmachine. Doe er het sap van een halve citroen, 20 gram gesmolten kokosolie en een theelepel vanille extract bij. Laat even draaien en wanneer het mengsel egaal is, verdeel je dit over de notenlaag die al in de springvorm zit.
  4. Doe de cheesecake dan een half uurtje in de vriezer of koelkast.
  5. Pureer daarna de aardbei (of ander rood fruit) met het sap van de andere halve citroen en 10 gram gesmolten kokosolie. Haal de cheesecake uit de koelkast of vriezer en verdeel het aardbeienmengsel over de cheesecake. Het laagje aardbei blijft vrij vloeibaar. Als je dit liever wat steviger wilt, kun je de aardbeipuree verwarmen, wat agar agar toevoegen (1-2 gram), af laten koelen en dan pas over de cheesecake verdelen.
  6. Bewaar de cheesecake in de vriezer, of zo’n dag tot twee dagen in de koelkast. Enjoy!  

Ik ben gek op heerlijk kitsch servies. Deze antieke spulletjes heb ik van mijn oma gekregen en hoewel ik normaal geen koffie uit het kopje drink, worden de schoteltjes hier vaak gebruikt. Niets leuker dan spulletjes met een verhaal en door mijn huis heen vind je allerlei vintage spullen. Al gebruik ik ook graag wat meer praktisch servies dat gewoon in de vaatwasser kan.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.