aardbei frozen yoghurt cupcakes

Aardbei frozen yoghurt cupcakes

Hoe schattig zijn deze frozen yoghurt cupcakes? Ik zag ze voorbij komen bij Leukerecepten, maar wel in de versie met kant en klare aardbeienyoghurt (met suiker). Dat kon beter, dacht ik, want aardbeienyoghurt kun je makkelijk zelf maken. Door glutenvrije havervlokken te gebruiken, maak je deze frozen yoghurt cupcakes met aardbei glutenvrij en ze zijn ook nog suikervrij.

Ik vind het een heerlijk zomers receptje. Lekker fruitig door de aardbeien en ze zien er ook gewoon heel vrolijk uit. Het is een fijne afsluiter na een barbecue, of gewoon ’s middags bij de thee of koffie. Je kunt ze natuurlijk ook als ontbijt eten, al weet ik niet of ik één cupcake dan genoeg zou vinden. Ik ben een vrij grote eter :D.

aardbei frozen yoghurt cupcakes

aardbei frozen yoghurt cupcakes

aardbei frozen yoghurt cupcakes

aardbei frozen yoghurt cupcakes

Gebruik havervlokken met een glutenvrij keurmerk om de frozen yoghurt cupcakes glutenvrij te maken. Door de combi van kokosolie, dadels en havervlokken krijgt je bodem een beetje een crunch. Dat combineert heel lekker met de aardbeiyoghurt!

Wat heb je nodig?
Voor 10 cupcakes

  • 40 gram kokosolie
  • 2 dadels
  • 120 gram havervlokken
  • 300 gram griekse yoghurt
  • 200 gram verse aardbeien
  • extra aardbeien voor versieren (5)

En hoe maak je ze?

  1. Week de dadels in wat water, zodat ze zacht worden. Hak ze dan in de keukenmachine samen met de havervlokken en de kokosolie, zodat deze een beetje plakkerig worden.
  2. Neem 12 muffinvormpjes en vul de bodem met het havermengsel. Druk goed aan en zet het dan even in de vriezer (5 minuten).
  3. Hak de aardbeien fijn in de keukenmachine (of prak ze met een vork) en meng dit dan met de griekse yoghurt. Vul de muffinvormpjes nu met de aardbeiyoghurt. Zet heel even in de vriezer, zodat de yoghurt wat opstijft.
  4. Snijd de extra aardbeien doormidden en versie de cupcakes ermee. Bewaar de cupcakes in de vriezer en haal ze er ongeveer 1,5 – 2 uur voordat je ze wil eten uit de vriezer.
aardbei frozen yoghurt cupcakes

aardbei frozen yoghurt cupcakes

Er zijn 9 reacties op Aardbei frozen yoghurt cupcakes

  1. Raquel
    20 juli 2016 at 10:53 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Heb ze gemaakt voor een picknick in het park, als toetje. Perfect! juist omdat ze moeten ontdooien (een beetje), is het een leuke traktatie. Bedankt voor het recept!

    Groetjes,
    Raquel

    Beantwoorden
  2. Nienke Bezuijen
    28 juli 2016 at 13:47 (3 jaar ago)

    Zo easy, waarom zou je nog aardbei yoghurt uit een pak nemen met alle onnodige toevoegsels?! Ik ga denk ik een blueberry versie maken, die waren pas in de aanbieding dus ik heb een paar bakken staan…. yumm!

    Beantwoorden
  3. Maaike
    31 juli 2016 at 20:26 (3 jaar ago)

    Heb ze ook gemaakt en zojuist geproefd. Moest ze alleen wel uitlepelen nadat ze anderhalf uur uit de vriezer waren geweest. Is dat de bedoeling? Was overigens wel lekker qua smaak :-)

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      1 augustus 2016 at 14:54 (3 jaar ago)

      Hoi Maaike,

      Hoe bedoel je uitlepelen? Te zacht geworden?

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
      • Lieke
        4 september 2016 at 19:30 (3 jaar ago)

        Ik heb ze vanmiddag gemaakt en heb dat dus ook! De bodem blijft wel hard, maar de yoghurt met aardbeien wordt weer vloeibaar.. Wat is hier tegen te doen?

        Beantwoorden
        • Focus on Foodies
          4 september 2016 at 20:39 (3 jaar ago)

          Hi Lieke,
          Dat klopt, omdat het gemaakt is met yoghurt. Je moet ze dus in de vriezer bewaren en kort van te voren een beetje laten ontdooien.

          Groetjes, Lianne

  4. Riny
    1 augustus 2016 at 19:58 (3 jaar ago)

    De dadels vervangen met wat anders kan dat graag advies

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      4 september 2016 at 20:38 (3 jaar ago)

      Hi Riny,
      Je kunt ook honing gebruiken.
      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie