Amandel-kaneel pannenkoek

Amandelmeel-kaneel pannenkoek

Deze amandelmeel-kaneel pannenkoek is heerlijk zoet. Zonder gebruik van gist zijn ze toch lekker smeuig en de kaneel geeft ze een diepe smaak. Je kunt de pannenkoekjes eten als ontbijt, tijdens de lunch of als toetje. Maak ze in het weekend vast klaar, je kunt ze afgedekt in de koelkast namelijk goed bewaren. De hele week lekker eten dus!

Dit recept zorgt voor een redelijk vloeibaar beslag en dus dunne pannenkoekjes. Heb je liever wat dikkere (American) pancakes, voeg dan iets meer amandelmeel toe en/of iets minder sojamelk

Wat heb je nodig?

  • 75gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 140ml sojamelk
  • 2 tl kaneel
  • 1 el agavesiroop
  • 1 el kokosrasp
  • 1 el amandelschaafsel
  • 1 banaan
Amandel-kaneel Pannenkoekbeslag

Amandel-kaneel Pannenkoekbeslag

En hoe maak je het?

  1. Neem een flinke kom en kluts hierin de eieren.
  2. Voeg dan het amandelmeel, de sojamelk, kaneel, kokosrasp en de agavesiroop toe en roer nog even goed door.
  3. Verwarm een anti-aanbak koekenpan. Met een goede anti-aanbak pan kun je, voor een nog gezondere variant, de pannenkoekjes bakken zonder olie of boter. Vind je het echt lekkerder, verwarm dan wat kokosolie in de pan.
  4. Schep met een juslepel mooie rondjes beslag in de pan. Het is een behoorlijk vloeibaar mengsel, dus zijn dunne rondjes.
  5. Bak op laag/middelhoog vuur tot de bovenkant begint te bubbelen. Schep het pannenkoekje los en draai om. Let op, ze hebben niet lang nodig!
  6. Bak de andere kant in ongeveer een minuutje lichtbruin.
  7. Herhaal met de rest van het beslag.
  8. Snijd een banaan in dunne plakjes en leg deze op de pancakes. Bestrooi met wat extra kaneel, kokosrasp en amandelschaafsel. En smullen maar!
Amandel-Kaneel Pannenkoek

Amandel-Kaneel Pannenkoek

Je kunt deze heerlijk zoete pancakes ook serveren met een bolletje ijs of natuurlijk kiezen voor een ander soort fruit; met verse bosbessen zijn ze ook verrukkelijk. Straks in het voorjaar gaan er bij mij in ieder geval aardbeitjes op!

Er zijn 7 reacties op Amandelmeel-kaneel pannenkoek

  1. julie
    3 juni 2013 at 07:47 (5 jaar ago)

    Ziet er lekker uit! Moet dringend eens een gezond toetje maken voor in het weekend want ik laat me altijd gaan in het weekend met heel ongezonde dingen te eten! Maandagmorgen voel ik me dan altijd zo mottig!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 juni 2013 at 10:36 (5 jaar ago)

      Ah vervelend Julie. Dan zijn deze pannenkoekjes een super toetje; ze zijn namelijk wel erg vullend dus met 3 pannenkoekjes zul je allang genoeg hebben 😉

      Beantwoorden
    • marion
      3 augustus 2013 at 11:47 (4 jaar ago)

      heb het goed gedaan , precies zoals hier staat
      krijg geen structuur , blijft een hoopje ellende !
      Marion

      Beantwoorden
      • Focus On Foodies
        5 augustus 2013 at 14:30 (4 jaar ago)

        Dat is vervelend Marion, het kan liggen aan de verhouding ei-banaan. Probeer hier wat mee te variëren om te kijken wat voor jou het beste werkt (kleine banaan, groot ei en andersom). Succes!

        Beantwoorden
        • Nelly
          29 april 2015 at 16:38 (3 jaar ago)

          Misschien zit het probleem ‘m in het gebruik van de banaan? In het recept staat namelijk dat je de banaan pas over de al gebakken pannenkoekjes doet. In de reactie hierboven geeft Focus on Foodies aan dat er misschien iets mis is met de verhouding ei-banaan. Maar volgens het recept is die verhouding er dus niet. Als ik alle info goed op me laat inwerken dan denk ik dat er dus ook banaan in het beslag moet. Kan dat kloppen?

  2. Nicole
    14 februari 2015 at 19:37 (3 jaar ago)

    Ik had hetzelfde probleem als Marion. Een hoopje ellende dat niet gaar te bakken was en een puddingkje bleef dat aan de onderkant verbrandde. Heel gek. Ik heb misschien niet genoeg eieren gebruikt, dat kan evt (Marion daarentegen wel). Naja, ter info voor je!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Amandelmeel-kaneel pannenkoek

Geef een reactie