suikervrije bananenijs met glutenvrij pindakaas crumble

Banana nicecream met pindakaaskoekjes crumble

Mensen denken vaak dat je als foodblogger enorm creatief bent in de keuken. Soms voel ik me ook wel een beetje creatief, maar soms gaan er gewoon dingen heel erg fout. Ik wilde namelijk pindakaaskoekjes maken. Deeg proefde super lekker en ik was dan ook al helemaal in de wolken met het idee dat deze glutenvrije pindakaaskoekjes lekker zouden zijn. Tot ze uit de oven kwamen en ik een koekje van de bakplaat wilde pakken. Want ze vielen helemaal uit elkaar! Wat?! Oh nee! En toen ik op Twitter zette dat mijn recept hopeloos mislukt was, kwam iemand met het idee om van de crumble (want dat was het) een versiering voor ijs te maken. Kijk, dat is creatief! En dit banana nicecream met pindakaaskoekjes crumble is gewoon een topper.

suikervrij bananenijs met glutenvrije pindakaas crumble copy

suikervrij bananenijs met glutenvrije pindakaas crumble copy

Banana nicecream met pindakaas crumble

Banana nicecream met pindakaas crumble

De bananen vries je in. Wel flink lang van te voren, een uurtje is niet genoeg. Handige tip is om altijd wat bevroren bananen (in een diepvrieszakje en zonder schil) in je diepvries te hebben liggen tijdens de zomer. Je maakt er namelijk in een handomdraai super lekker ijs van, wat ook nog heel gezond is.

De glutenvrije pindakaaskoekjes crumble is een mega lekkere toevoeging op dat simpele banana nicecream. Sowieso horen pindakaas en banaan bij elkaar als Bonnie & Clyde. Met dit recept maak je een flinke portie pindakaaskoekjes crumble. Misschien wel een beetje te veel. Dus je kunt altijd het recept halveren als je denkt dat je aan een portie of 3 wel genoeg hebt. Maar stop het in een luchtdichte pot en je kunt er een aantal dagen van genieten. En laten we eerlijk zijn, dit is toch wel een fantastisch gezond toetje, waar je eigenlijk schaamteloos elke dag van mag genieten? Enjoy!

Wat heb je nodig?

  • 2 bananen, bevroren
  • 75 gram maismeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 3 grote eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 4 medjoul dadels (60 gram ongeveer)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Zorg ervoor dat je de twee bananen zonder schil in de vriezer legt, minimaal een halve dag.
  2. Maak dan de crumble. Ontpit de dadels en doe ze in een foodprocessor en maal fijn. Of snijd ze in hele kleine stukjes.
  3. Doe het maismeel samen met amandelmeel en bakpoeder in een kom. Doe hierbij de pindakaas, gesmolten kokosolie en vanille extract. Doe er ook het dadelmengsel bij. Doe dit in de keukenmachine en meng tot dit een (wat nattig) deeg vormt.
  4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deegmengsel over de bakplaat. Maak het zo dik als een koekje.
  5. Bak in ongeveer 14 minuten mooi goudbruin. Laat afkoelen.
  6. Ondertussen haal je de bananen uit de diepvries. Laat ze 5 minuten op temperatuur komen. Doe ze dan in een blender of foodprocessor en maal tot een glad mengsel. Lepel dit in een kom en garneer met de pindakaaskoekjes crumble. Eet het meteen op, anders smelt het!
Banana nicecream met pindakaas crumble

Banana nicecream met pindakaas crumble

Geef een reactie