suikervrije bananabread muffin uit paulines keuken

Bananabread muffins van Uit Pauline’s Keuken

Op mijn site zie je vaker recepten van Uit Pauline’s Keuken voorbij komen, voornamelijk omdat ik het merendeel van haar recepten én erg lekker vind, én ze vaak ook makkelijk te maken zijn. En dat is voor mij een belangrijke voorwaarde. Ook deze bananabread muffins, die natuurlijk zijn afgeleid van het ‘standaard’ bananabread in de vorm van een cake, zijn ook zo makkelijk en lekker. En vandaag deel ik het recept met je om ze zelf te kunnen maken!

suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

Sinds ruim een maand kun je de bananabread muffins van Uit Pauline’s Keuken ook kopen bij AH to go en ik hoop natuurlijk dat ze daar nog een hele tijd (of permanent ;-)) in het assortiment blijven. Geweldig tussendoortje!

Deze bananabread muffins zijn tarwevrij, suikervrij (vrij van geraffineerde suiker) en zuivelvrij. Je kunt natuurlijk ook het speltmeel vervangen door een glutenvrij meel, bijvoorbeeld een combinatie van amandelmeel en boekweitmeel of rijstmeel, zodat je een volledig glutenvrije muffin hebt.

Wat heb je nodig?

Ongeveer 8 muffins

  • 150 gram speltmeel
  • 2 rijpe bananen (liefst wat groter)
  • 3 medjoul dadels, ontpit
  • 2 eieren
  • 60 gram rozijnen
  • 30 ml zonnebloemolie of olijfolie
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • handje gehakte cashewnoten
  • snuf zout

En hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Vul eventueel een muffinbakblik met de papieren muffinvorpjes.
  2. Pureer met een staafmixer of in de foodprocessor de bananen en dadels en voeg het zout toe.
  3. Doe dit mengsel in de keukenmachine en klop op, samen met de eieren.
  4. Meng in een aparte kom het speltmeel met bakpoeder, kaneel en koekkruiden en doe dit rustig bij het bananenmeng in de keukenmachine. Laat een paar minuten mengen.
  5. Zet de keukenmachine uit en spatel er de rozijnen, zonnebloemolie en cashewnoten doorheen.
  6. Lepel het beslag voorzichtig in de muffinvormpjes en bak de bananabreadmuffins in 25-30 minuten goudbruin.
  7. Laat de muffins ietwat afkoelen en aanvallen maar!
suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

suikervrije bananabread muffin van Uit Paulines Keuken

Er zijn 6 reacties op Bananabread muffins van Uit Pauline’s Keuken

  1. Marlotte
    17 oktober 2015 at 07:34 (3 jaar ago)

    Ik heb ze nog steeds niet geproefd bij de AH to go, oeps. Dan maar een keertje zo maken! Ze zien er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. Miriam
    17 oktober 2015 at 11:44 (3 jaar ago)

    Hoevee zonnebloemolie????

    Beantwoorden
  3. karin
    23 oktober 2015 at 22:16 (3 jaar ago)

    Kun je ze invriezen of zijn ze dan niet meer lekker?
    Vandaag gemaakt. Heerlijk!

    Beantwoorden
  4. Karen
    13 februari 2016 at 16:17 (3 jaar ago)

    Ben ze net aan het eten! Heerlijk zeg! De zonnebloemolie ben ik ook vergeten (teveel focus op ingredienten ipv hoe te maken). Maar zonder ook prima.

    Beantwoorden
  5. Josette de Quant
    18 februari 2017 at 02:23 (2 jaar ago)

    Ook lekker om met kokosolie te maken ?

    Beantwoorden

Geef een reactie