Banaan ijslolly met chocolade en noten

Bananen ijslolly met chocolade en noten

Sinds we uit Bali terug zijn, hebben we behoorlijk geboft met het weer. Al twee keer een tropische dag en vaak een vrolijk zonnetje. Op warme dagen vind ik niks lekkerder dan een ijsje, maar dan moet je die wel in je vriezer hebben liggen. Buiten de deur heb ik namelijk nog geen suikervrij ijs ontdekt, of ijs zonder melk, terwijl dat eigenlijk zo makkelijk is. Fruitijsjes vind je al op de site, maar deze bananen ijslolly met chocolade en noten, of met kokos, smaakt weer helemaal anders.

ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

De ijsjes vergen een beetje handigheid als je, net als ik, te korte stokjes gebruikt. Eigenlijk zijn wat langere prikkers of bijvoorbeeld houten eetstokjes het handigst, zodat je ze in een glas of beker kunt zetten om de chocolade hard te laten worden. Verder is het recept heel makkelijk, see for yourself!

Wat heb je nodig?

Voor 4 bananen ijslolly’s

  • 1 grote banaan
  • 50 gram pure chocolade (bijv. 92% cacao van Vivani)
  • 2 handjes amandelen
  • eventueel twee eetlepel kokos, als je een variant met kokos wilt maken

En hoe maak je het?

  1. Snijd de banaan in 4 gelijke stukken en steek in elk stuk een stokje.
  2. Smelt de chocolade au bain maire (in een kom boven heet water) en doop daar de banaan in.
  3. Zet de bananen in een (vriezerbestendig) bakje of glas, zodat ze rechtop blijven staan. Zorg dat de bananen niet tegen elkaar aankomen. (Meer bakjes en voorraaddozen vind je hier)
  4. Hak de noten zo fijn mogelijk en verdeel ze over een snijplank of bord. Rol dan voorzichtig de chocolade bananen door de stukjes nootjes en zorg dat er over de hele ijslolly nootjes zitten.
  5. Zet de lolly’s terug in het glas en zet ze in de vriezer. Laat een paar uur hard worden en haal ze een minuut of 5 voor serveren uit de vriezer om op temperatuur te komen. Geniet!
ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

ijslolly van banaan met chocolade, kokos en noten

Er zijn 3 reacties op Bananen ijslolly met chocolade en noten

  1. foood4you
    19 juni 2015 at 23:35 (3 jaar ago)

    Ik heb s’ zomers altijd Hero rood fruitijs in huis, vrij van allerlei narigheid en vol goeds om toch nog met een goed gevoel te kunnen genieten van een ijsje op zijn tijd 😉

    (In­gre­di­ën­ten: ro­de drui­ven­sap uit con­cen­traat (35%), aard­bei­en­pu­ree en -sap uit con­cen­traat (32%), fram­bo­zen­sap uit con­cen­traat (23%), fruit­sui­ker, ver­dik­kings­mid­del pec­ti­ne)

    Beantwoorden
  2. roos
    20 juli 2015 at 11:53 (3 jaar ago)

    Vraagje, heb je ervaring of je de bananen langere tijd in de vriezer kunt bewaren (dagen) of moet je ze dezelfde dag opeten? Bedankt :) !

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      21 juli 2015 at 20:45 (3 jaar ago)

      Hi Roos,
      Je kunt ze gerust een aantal dagen in de vriezer bewaren hoor, hier heb ik ze ook niet allemaal in 1 dag op 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie