banoffee granola snickers

Banoffee ontbijt met snickers granola (glutenvrij)

Door Syreeta – Granola is enorm eenvoudig om zelf te maken en dat is nog gezonder ook! Het is een mix van verschillende noten, pitten, zaden en/of granen, die je naar hartenlust zelf kunt bepalen. Omdat ik laatst chocolade-lovers op bezoek kreeg die ik wilde verwennen met een lekker ontbijtje, koos ik voor een chocolade-pinda combinatie. En deze snickers granola bleek een schot in de roos, aldus mijn kritische testpanel ;-). Het zoete van de chocolade was erg lekker bij het zoutige van de pinda’s! Granola’s worden meestal met havermout gemaakt. Omdat ik houd van variatie bij het ontbijt, heb ik in dit recept quinoa gebruikt. Het recept is hierdoor glutenvrij.

Natuurlijk wilde ik het granola-ontbijtje er ook nog leuk uit laten zien! Daarom serveerde ik het in laagjes met romige kwark, honing, plakjes banaan en stukjes pure chocolade. En zo is een healthy choco-banoffee ontbijtje geboren, dat hier nog vaker op tafel zal verschijnen!

Ben jij ook een chocolade fan, maar wil je toch gezond eten? Dan weet ik zeker dat dit recept voor banoffee ontbijt met snickers granola bij jou in de smaakt valt!

snickers granola met quinoa

snickers granola met quinoa

snickers granola met quinoa

snickers granola met quinoa

Wat heb je nodig?

Voor 8-10 porties

  • 70g gepofte quinoa of gepofte amaranth (of een combi hiervan)
  • 175g quinoa vlokken
  • 4 el cacao
  • 100g pinda’s fijngehakt
  • 4 grote el pindakaas
  • 100g dadels, geweekt (of andere gedroogde vruchten– Ik gebruikte een mengsel van dadels, gedroogde pruimen en abrikozen)
  • 2 rijpe bananen

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden

  1. Leg een vel bakpapier op een grote bakplaat.
  2. Meng in een grote kom de quinoa vlokken, de gepofte quinoa en/of amaranth, de cacao en de pinda’s in een grote kom.
  3. Pureer de dadels, de pindakaas en de bananen tot een glad mengsel.
  4. Roer beide mengsels door elkaar en spreid het over de bakplaat uit.
  5. Bak het mengsel eerst 10 minuten in de oven, roer het dan goed om, en bak het vervolgens nog 10 minuten. Zet de oven dan uit en laat de granola helemaal afkoelen in de oven.
  6. Bewaar het in een afgesloten pot. Tip: Mijn granola was na 3 weken nog steeds knapperig, dus het is prima te doen om grote hoeveelheden in 1 keer te maken.

Banoffee ontbijtje met snickers granola

Verdeel 4 scheppen granola over 2 leuke glazen. Meng 400 gram romige kwark met 2 eetlepels honing en verdeel dit ook over de 2 glazen. Snijd een banaan in plakjes, leg de plakjes over de kwark en bestrooi met wat geraspte chocolade of cacaonibs.

banoffee granola snickers

banoffee granola snickers

Door Syreeta – Syreeta gelooft als natuurvoedingscoach in de kracht van écht eten. Eten dat je lichaam en geest energie geeft en je voedt. Onbewerkt en natuurlijk voedsel dat ons gezond houdt. Als gastblogger van Focus on Foodies wil Syreeta jou inspireren om de kracht van echt eten zelf te ervaren! Volg Syreeta op Instagram: @pure.food.coaching.

Er is 1 reactie op Banoffee ontbijt met snickers granola (glutenvrij)

  1. Simone
    21 juni 2016 at 19:27 (3 jaar ago)

    Geweldig recept, origineel, makkelijk, behoorlijk gezond en erg lekker! Dank je wel.

    Beantwoorden

Geef een reactie