Kipspies van de barbecue met homemade pindasaus

BBQ kip spies met homemade pindasaus

Ook voor op of bij de BBQ kun je gewoon naar hartelust gezond eten. Laat de vette varkensworsten achterwege en doe zelf een beetje creatief in de keuken en zonder al te veel moeite maak je de BBQ gezonder dan je misschien denkt. Afgelopen weken heb ik verschillende glutenvrije recepten geplaatst en vandaag komt daar weer een lekker receptje bij: BBQ kip spies met homemade pindasaus.

kip spies van de barbecue met homemade pindasaus

kip spies van de barbecue met homemade pindasaus

Dit gerecht klaar maken is snel: je snijdt kipfilet in blokken en marineert deze lekker in wat kruiden. Gebruik . Je wist vast al dat in veel van de kant en klare gemarineerde BBQ vleesjes in de supermarkt, maar ook van de slager, suiker en tarwe verwerkt zijn in de marinade? Mijn vlees en vis koop ik daarom altijd ‘puur’, naturel en zonder marinades. Marineren doe je namelijk zelf ook gemakkelijk en dat kan met enkel en alleen kruiden. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken hoeft vlees ook heus niet de dag ervoor al gemarineerd te worden. Tuurlijk, als je de tijd hebt geldt zeker ‘hoe langer, hoe beter’, maar dat lukt niet altijd. Marineer een half uur van te voren en je vlees smaakt ook al heerlijk.

Glutenvrije gemarineerde kipspies

Glutenvrije gemarineerde kipspies

zelf pindasaus maken

zelf pindasaus maken

Ook de pindasaus is zo gemaakt en heb je in 5 minuutjes klaar.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram kipfilet
  • scheutje olijfolie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 sjalotjes
  • 2 eetlepels pindakaas
  • halve rode peper

En hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in grote blokjes en marineer deze ongeveer een half uurtje (langer mag) in een mengsel van olijfolie, komijnzaad en tamari. Rijg ze daarna aan een grote houten prikker.
  2. Snipper de sjalotjes en de rode peper en fruit deze aan in een steelpannetje. Doe er de kokosmelk en twee eetlepels pindakaas bij en roer goed door.
  3. Wanneer het een egaal sausje wordt, is het al klaar. Is de saus echter te dun, voeg dan iets meer pindakaas toe (per theelepel), of juist wat kokosmelk als het mengsel te dik blijft. Je kunt er altijd nog een klein beetje sambal doorheen doen als je van lekker pittige pindasaus houdt.
  4. Leg de kipspiesjes op de BBQ en laat ze in 10-15 minuten garen. Serveer met je zelfgemaakte pindasaus, eet smakelijk!
Glutenvrije gemarineerde kipspies

Glutenvrije gemarineerde kipspies

Er zijn 6 reacties op BBQ kip spies met homemade pindasaus

  1. Jacqueline
    13 augustus 2014 at 08:11 (3 jaar ago)

    MMM. dat ziet er goed uit. En de pindasaus zonder (extra) toegevoegde suiker. Dank je voor het recept.

    Beantwoorden
  2. Helene
    3 oktober 2014 at 20:04 (3 jaar ago)

    Deze wil ik komende week graag maken, maar even een vraag: welke pindakaas moet ik dan hebben? Volgens mij zit in Calve etc gewoon altijd suiker en allerlei andere dingen die niet natuurlijk zijn? Ik wil ook niet die uit het diabetesschap want daar zit dan weer een zoetstof als maltitol in. Mensen die hier wel eens teveel van ophebben weten vast waarom ik dat spul niet meer wil.
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      3 oktober 2014 at 20:37 (3 jaar ago)

      Hi Helene,
      Bij de natuurwinkel heb je verschillende merken pindakaas die enke bestaan uit olie, pinda’s en zeezout. Zo kun je dst overigens ook heel makkelijk zelf maken, met een keukenmachine!

      Eet smakelijk vast,

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Helene
        3 oktober 2014 at 22:51 (3 jaar ago)

        aha oke, bedankt – dat wordt dus zelf maken. Zak doppinda’s neem ik aan, wat olie wat zout en evt een beetje chilipoeder of zo, beetje honing misschien?

        Beantwoorden
  3. Liz
    19 januari 2015 at 17:41 (3 jaar ago)

    Wat een makkelijk recept! Ga ik proberen, helemaal leuk ! Dankjewel :-)

    Beantwoorden

Geef een reactie