bietencarpaccio met feta en rucola

Bietencarpaccio met feta en rucola

Wil je met Kerst juist eens wat anders serveren dan een gerecht met vlees of vis? Dan is een bietencarpaccio een leuke keuze als voorgerecht. Het is makkelijk om klaar te maken en ontzettend smaakvol. Daarnaast laat je nog genoeg ruimte over voor een hoofdgerecht én natuurlijk het dessert!

In nog geen 10 minuten tover je dit lekkere vegetarische voorgerecht op tafel en dat maakt het extra fijn om met kerst te serveren. Hoewel het zo makkelijk, lekker én gezond is, dat je het eigenlijk veel vaker op tafel zou moeten zetten. Lekker in het weekend, als ‘chique’ voorgerecht.

Bieten zijn namelijk super gezond; ze bevatten veel vitaminen en mineralen, waaronder foliumzuur, vitamine C, ijzer en kalium. Je kunt bietjes overigens ook heel goed rauw serveren en ook deze bietencarpaccio is met rauwe biet erg lekker én zelfs wel mooier misschien!

bietencarpaccio met feta en rucola

bietencarpaccio met feta en rucola

bietencarpaccio met feta en rucola

bietencarpaccio met feta en rucola

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
  • 500 gram voorgekookte bietjes
  • 50 gram feta
  • 40 gram rucola
  • 2 el pijnboompitjes
  • 2 el olijfolie
  • sap van een 1/4 citroen
  • flinke snuf peper en zout
 En hoe maak je het?
  1. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, zout en peper
  2. Snijd de bietjes in flinterdunne plakjes met een scherp mes, kaasschaaf of rasp.
  3. Leg de plakjes biet dakpansgewijs op de borden en besprenkel met de olijfoliedressing. Verdeel de rucola over de bietencarpaccio.
  4. Verdeel de pijnboompitjes over de 4 borden en garneer met feta.

Geef een reactie