bietenrisotto

Bietenrisotto + maak kans op een Tefal Cuisine Companion!

Risotto is zo’n beetje mijn meest favoriete gerecht. Het is gek te bedenken dat ik het tot 6 jaar geleden nooit gegeten had, voornamelijk omdat het me te moeilijk leek om te maken. Ha! Mijn moeder denkt dat overigens nog steeds, want die vindt het ‘teveel gedoe’ om steeds bouillon bij te scheppen en de risotto zachtjes te roeren. Ik vind het juist therapeutisch. Lekker met mijn gedachten ergens anders en steeds een beetje liefde door de risotto roeren. Maar ik moet zeggen dat het geen mega snel gerecht is. Deze bietenrisotto maakte ik echter met de Tefal Cuisine Companion en dan wordt het ineens een heel ander verhaal.

Al eerder schreef ik een uitgebreide review over de Cuisine Companion, een echte alleskunner. Hij hakt, snijdt, kneedt, braadt en kookt zelfs voor je en daardoor neemt het apparaat je een hoop werk uit handen. Van brooddeeg, tot pulled pork, tot panna cotta: de Cuisine Companion kan het allemaal. En dat maakt deze bietenrisotto zo’n simpel recept dat zelfs mijn moeder deze risotto een keer wil proberen ;-). Ik nam ‘m namelijk mee naar mijn ouders, omdat ik een vrij grote portie had klaargemaakt en ze hebben er ontzettend van gesmuld.

bietenrisotto

bietenrisotto

bietenrisotto

bietenrisotto

De bietenrisotto maakte ik speciaal voor fonQ, om te laten zien hoe veelzijdig de Tefal Cuisine Companion is en doe ik mee aan de fonQ bloggerscontest. Wil je, net als ik, zo’n ultieme alleskunner in je keuken, t.w.v.€ 699,95? Stem dan op mijn recept! Onder de stemmen verloot fonQ namelijk een Cuisine Companion! Dus breng gauw je stem uit en wie weet staat deze beauty binnenkort wel bij jou in de keuken! Stemmen kan tot en met 25 september.

 

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram gehakte rode bieten (voorgekookt)
  • 300 gram risotto
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 75 gram rucola
  • flinke snuf peper

En hoe maak je het?

  1. Plaats het ultrablade-hakmes, doe de rode bieten in de keukenmachine en mix 30 seconden op stand 11. Houd de bietjes apart in een andere kom.
  2. Spoel de mengkom om en plaats weer het ultra-balde hakmes. Doe er dan de stukken ui en de knoflookteentjes in en hak 10 seconden op stand 11.
  3. Vervang het mes door de menger, voeg de olijfolie toe en start het stoofprogramma P1 (Slowcook) zonder dop gedurende 7 minuten.
  4. Als de timer 4 minuten voor het einde aangeeft, voegt je de rijst toe.
  5. Na afloop van het programma voegt u de bouillon toe en start je het programma P3 op 95 graden gedurende 16 minuten
  6. Wanneer de bereiding klaar is meng je de bietjes en de (geraspte) parmezaanse kaas door de risotto en zet het programma P3 op 95 graden 5 minuten aan.
  7. Breng op smaak met peper. Leg wat rucola op een bord en schep hierover de risotto. Rasp hier nog wat parmezaanse kaas overheen.
bietenrisotto

bietenrisotto

review tefal cuisine companion

In samenwerking met fonQ.

Er zijn 2 reacties op Bietenrisotto + maak kans op een Tefal Cuisine Companion!

  1. Marian
    7 september 2016 at 08:03 (3 jaar ago)

    Dit lijkt me een heerlijk recept Lianne! Met bietjes uit eigen tuin, is eens wat anders om te proberen en met zo’n Tefal alleskunner moet dat een fluitje van een cent zijn, wat zou dat t leuk bericht zijn op mijn verjaardag op 25 september?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      7 september 2016 at 08:57 (3 jaar ago)

      Oeh extra lekker met bietjes uit eigen tuin, Marian! Heb je op de speciale pagina van fonQ ook je stem uitgebracht? Dat zou zeker een leuke verrassing zijn! Groetjes, Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie