Het lijkt wel de week van de Soep hier bij Cookinglife Foodies! Dit is al het tweede soeprecept dat ik met jullie deel deze week en ook dit recept is LEKKER! Het is een romige bloemkool broccoli soep met kaas, die super makkelijk klaar te maken is. Ook deze soep kun je weer bereiden in een slowcooker (hoeft niet), zodat je avondeten uit het werk klaarstaat. Handig!
Recept
Een echte Hollandse soep met bloemkool en broccoli. De kaas maakt hem helemaal compleet.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 3-4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 6 uur 0 min |
Totaal | 6 uur 15 min |
Deze soep is trouwens ook heel gemakkelijk veganistisch te maken. Zorg dat je vegan bouillon gebruikt. De geraspte kaas kun je vervangen door vegan kaas, of weglaten. Garneer in plaats daarvan met lenteui of wat versgesneden bieslook. Ook hartstikke lekker!
Afgedekt kun je de soep een aantal dagen in de koelkast bewaren. Geniet de volgende dag thuis of op je werk van een lekkere kop gezonde soep bij de lunch, met lekker veel groenten!