Recepten Hoofdgerechten Lunch Glutenvrij Vegan

Van de term ‘bloemkoolsalade’ schrik je misschien even, maar daar moet je echt doorheen. Rauwe bloemkool is namelijk heel neutraal van smaak. En als je het even fijnhakt in de keukenmachine heeft bloemkool de structuur van kleine rijstkorrels of bulgur. Het is enorm gezond, zeker doordat je het niet kookt. In combinatie met de overige ingredienten is deze bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado een absolute winnaar!

Cookinglife Foodies
Bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado

Recept

Bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado

Deze maaltijdsalade is heel licht, maar vult enorm. Door alle groenten zit ‘ie bomvol vezels en daardoor heb je lang een vol gevoel. Je kunt de salade als lunch eten of als avondmaaltijd.

Gang Lunch, hoofdgerecht
Keuken Fusion
Porties 2 porties

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Totaal 45 min

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • halve komkommer
  • 10 radijs
  • 1 avocado
  • 400 gram kikkererwten
  • 3 lenteui
  • 1 limoen
  • 1 el mosterd
  • 3 el olijfolie
  • scheut water
  • peper en zout

Hoe maak je de bloemkoolsalade met kikkererwten en avocado?

    Verwarm de oven voor op 220 graden
  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Ik vind het lekker om ze te kruiden, bijv. met een theelepel paprikapoeder, theelepel komijnpoeder en peper en zout. Voeg een scheutje olijfolie toe en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  2. Bak de kikkererwten 30 minuten in de oven, hussel ze na 15 minuten even door.
  3. Begin ondertussen met de dressing. Doe het sap en de rasp van de limoen in een kommetje. Voeg hieraan de olijfolie, mosterd, scheutje water en peper en zout toe en roer door.
  4. Snijd de stronken van de bloemkool, spoel even af en doe hierna in de keukenmachine. Maal tot de bloemkool een fijne structuur heeft van ‘korrels’.
  5. Snijd de avocado in kleine blokjes en doe hetzelfde met de komkommer. Snijd de radijsjes in plakken en de lenteui in ringen.
  6. Verdeel wat bloemkool over een bord of kom en garneer met de geroosterde kikkererwten, komkommer, avocado, radijs en lenteui. Maak af met de dressing. Eet smakelijk!

Deze maaltijdsalade is heel licht, maar vult enorm. Door alle groenten zit ‘ie bomvol vezels en daardoor heb je lang een vol gevoel. Je kunt de salade als lunch eten of als avondmaaltijd. Maak je dit recept als avondmaaltijd, dan heb je zeker nog genoeg voor de volgende dag als lunch. Dat is al helemaal handig, heb je die alvast in de pocket ;-)!

Je eet deze salade overigens koud; enkel de kikkererwten worden geroosterd. Dat is meteen ook het stukje van het recept wat het langste duurt, de kikkererwten moeten namelijk 30 minuten in de oven. Ik vind het prima, want in de tussentijd bereid ik de rest van het gerecht. Maar heb je nu geen zin om zolang te wachten, dan kun je natuurlijk ook gewoon gekookte kikkererwten uit blik gebruiken. Dan is je maaltijdsalade helemaal in een handomdraai klaar.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.