Bruschetta met pesto, serranoham en old white geitenkaas

Bruschetta met pesto, rucola en Old White

Op het All You Need Is Food Festival van twee weken geleden mocht ik een workshop volgen bij Old Amsterdam. Als foodie ben ik altijd benieuwd naar smaakcombinaties, omdat ik weet dat de combinatie van elementen in een gerecht leuke dingen oplevert. In de workshop ‘pairing’ van Old Amsterdam werd me uitgelegd welke combinaties goed bij elkaar passen en dat verschillende structuren, zoals een krokantje of zuurtje een spannend contrast geven. Daarna werden we uitgedaagd om deze kennis te gebruiken en een mooie food pairing te maken; een mocktail die de smaak van de Old White geitenkaas nóg beter uit laat komen. Met de weetjes over smaakcombinaties in mijn achterhoofd, bedacht ik samen met Puur Suzanne een lekkere mocktail die perfect samen gaat bij een stukje Old White. En verderop laat ik je nóg een simpel recept met Old White zien voor thuis.Old White is een oude geitenkaas met een volle en lichtzoete smaak met knisperende rijpingskristallen. Je kunt ‘m daarom goed combineren met zowel zoete als hartige smaken. Suzanne en ik kozen voor een frisse mocktail, met munt, grapefruit, komkommer, vlierbloesemsiroop, steranijs, tonic en limoen. Deze frisse smaken en het lichte zuurtje in de mocktail passen super bij de romige smaak van de Old White. Met een scheutje gin erdoor tover je dit drankje makkelijk om in een cocktail, voor een feestelijke avond.

Old Amsterdam pairing workshop

Old Amsterdam pairing workshop

Mocktail pairing voor bij de Old White

Mocktail pairing voor bij de Old White

Om je avond compleet te maken, laat ik ook zien hoe je een lekker hapje maakt voor bij je mocktail met Old White. Je kunt de geitenkaas natuurlijk in blokjes serveren, maar het is ook leuk om je kaasplankje wat specialer te maken. Een bruschetta met Old White, pesto, serranoham en rucola en een drupje balsamico is simpel, maar super lekker. Het zoetzuurtje uit de balsamico en de nootachtige smaak van rucola, geven de geitenkaas extra veel smaak. Geen zin in vlees? Serveer de bruschetta dan met gegrilde aubergine, wat zongedroogde tomaat en Old White.

Ben jij ook een kaasliefhebber? Houd mijn Facebookpagina dan in de gaten, want er komt een leuke winactie aan!

Bruschetta met pesto, serranoham en Old White

Bruschetta met pesto, serranoham en Old White

Old White geitenkaas

Old White geitenkaas

Wat heb je nodig?

Bruschetta’s met Old White, serranoham en rucola

  • 100 gram Old White
  • 4 plakjes serranoham
  • twee eetlepels pesto
  • twee handjes rucola
  • half stokbrood (of glutenvrije vervanger)
  • paar druppels balsamico

Hoe maak je het

  1. Snijd de Old White in dunne plakjes.
  2. Snijd het stokbrood in dikke plakken en grill dit in de grillpan. Besmeer met wat pesto.
    Verdeel hierover de Old White, rucola en een stukje serranoham. Besprenkel met wat balsamico azijn als je dit lekker vindt, dat combineert heerlijk met de romige smaak van Old White.

P.s. Het mooie leistenen plankje op de foto is van Borden & zo.

Bruschetta met pesto, serranoham en Old White

Bruschetta met pesto, serranoham en Old White

In samenwerking met Old Amsterdam

Geef een reactie