carrotcake balls

Carrotcake balls

Carrotcake, worteltjestaart… allemaal synoniemen voor een verrekt lekkere traktatie. Op mijn verjaardag maakte één van mijn beste vriendinnetjes niet alleen een sushitaart voor mij (awesome!), maar ook nog eens een lading met carrotcake balls. Dit soort balletjes vind ik echt te gek; ik heb zelf ook al heel wat recepten voor pindakaasballetjes, brownie balletjes, bliss balls. Dit soort balletjes zijn vaak makkelijk te maken én mee te nemen en het is een handig formaat voor een klein snackje.

Toen mijn vriendinnetje vertelde hoeveel wortel er in zat, was ik best verbaasd! Ik geloof dat zij het volgens een recept maakte van Chickslovefood, maar ik besloot zelf te experimenteren met de ingredienten. Uiteraard zit er wortel in, dadel om te zoeten en noten voor een bite en textuur. Daarnaast havermout voor vezels en structuur en lekker wat kruiden om de carrotcake balls op smaak te brengen.

Carrotcake balls

Carrotcake balls

Carrotcake balls

Carrotcake balls

Ik vond het recept zo’n succes, dat ik besloot om mijn collega’s de week daarna op deze carrotcake balls te trakteren. Iedereen vond ze heerlijk! Je kunt wel overwegen om iets meer kruiden toe te voegen dan nu in het recept staat, om ze nog wat meer smaak te geven. Mijn advies is om het ‘deeg’ eerst even te proeven en dan nog kruiden naar smaak toe te voegen. Ik hoop dat jullie ze net zo lekker vinden als ik!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 20-25 balletjes

  • 150 gram wortel
  • 20 gram havermout (evt. glutenvrij)
  • 60 gram dadels
  • 50 gram gemengde noten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snuf gember
  • 2 eetlepels kokosrasp

En hoe maak je het?

  1. Boen de wortelen schoon en snijd het kontje eraf. Doe ze dan in de keukenmachine en hak fijn. Voeg de ontpitte dadels toe en de noten en laat dit weer even fijnmalen.
  2. Voeg dan de havermout, vanille extract, speculaaskruiden, kaneel en gember meng dit erdoorheen.
  3. Schep de kokosrasp op een bord.
  4. Maak kleine balletjes van het deeg en rol deze door de kokosrasp. Bewaar luchtdicht in de koelkast of vries de balletjes in.
Carrotcake balls

Carrotcake balls

1Pingbacks & Trackbacks op Carrotcake balls

Geef een reactie