glutenvrij cloud bread

Cloud bread maken

Cloud bread; ineens was het er en door de naam (what the hell is cloud bread???) wilde ik het graag zelf maken. Wolkenbrood dus, een ding dat uit Amerika overgewaaid is. Het is heel laag in calorieën, koolhydraatarm, glutenvrij en rijk aan eiwitten. Klinkt super goed toch? Recepten vind je overal en ze zijn bijna allemaal hetzelfde, behalve dat het ene recept met suikervervangers als stevia werkt. Daarnaast kun je zowel roomkaas als hüttenkase gebruiken, dus ook dat is misschien de moeite waard om mee te experimenteren.

cloud bread (glutenvrij)

cloud bread (glutenvrij)

cloud bread (glutenvrij)

cloud bread (glutenvrij)

Ik koos deze keer voor hüttenkase en heb honing gebruikt als zoetmiddel. Geen zorgen, er gaat slecht een eetlepel in en je maakt er 15 broodjes mee. Ik vind cloud bread heerlijk! Eerlijk is eerlijk, echt brood is het niet, want doordat er geen meel in zit mist het de structuur van brood. Je kunt het ook niet echt opensnijden om te beleggen bijvoorbeeld. Maar het is een erg lekkere vervanger en super makkelijk om te maken. Doordat

Zeker als je probeert koolhydraatarm te eten of je wilt gewoon een eiwitrijk tussendoortje, dan zijn deze cloud breads heel geschikt. Ook heerlijk als je glutenvrij eet! En als je liever ook geen honing wilt gebruiken, kun je stevia proberen als zoetmaker. Veel zoet hebben deze broodjes niet nodig. Ga jij ze een keer proberen?

Wat heb je nodig?

Voor 15 broodjes

  • 3 eieren (M)
  • 3 eetlepels hüttenkase
  • 1 eetlepel honing
  • halve theelepel bakpoeder
  • snufje zout

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden

  1. Bekleed vast een bakplaat met bakpapier terwijl de oven opwarmt.
  2. Scheid het eiwit en eigeel en klop de eiwitten in een vetvrije kom op tot er pieken ontstaan.
  3. Klop het eigeel op, samen met de hüttenkase, honing, bakpoeder en zout. Dit wordt een romig mengsel.
  4. Schep dan met een spatel het eigeelmengsel voorzichtig door de opgeklopte eiwitten heen.
  5. Schep met een lepel bolletjes van het mengsel op de bakplaat. Je kunt er tussen de 12 en 15 maken, afhankelijk van hoe groot je de bolletjes maakt.
  6. Bak ongeveer 15-20 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn. Enjoy!
Cloud bread maken

Cloud bread maken

Er zijn 9 reacties op Cloud bread maken

  1. Anne
    21 maart 2016 at 08:59 (4 jaar ago)

    Ik zie dit de laatste tijd zo vaak voorbij komen, misschien ook maar eens proberen. ’t Ziet er in ieder geval super makkelijk en lekker uit..

    Beantwoorden
  2. Anna
    21 maart 2016 at 14:45 (4 jaar ago)

    Oopsies!!
    Lekker als hamburger broodje ♡

    Beantwoorden
  3. Lara
    21 maart 2016 at 17:23 (4 jaar ago)

    Ik heb hem net gemaakt maar zo mislukt?het beslag was veelste dun dus heb er maar één grote pannenkoek van gemaakt, ik denk dat ik het eiwit langer had moeten kloppen??

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      22 maart 2016 at 19:07 (4 jaar ago)

      Hoi Lara,
      Het eiwit moet helemaal stijf opgeklopt zijn, zodat je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat het eiwit eruit loopt. Je moet het ook heel voorzichtig door de rest van de ingrediënten spatelen, zodat het eiwit mooi luchtig blijft.

      Beantwoorden
  4. Nienke
    27 maart 2016 at 15:03 (4 jaar ago)

    Totaal mislukt… Zelfs als omelet. Eiwit was volkomen stijf (getest door bak op de kop te houden ?), maar andere mengsel bleef te dun. Het stolde niet, uiteindelijk werd het na 30min een soort (niet lekkere) omelet ?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      29 maart 2016 at 09:52 (4 jaar ago)

      Oh nee, wat jammer! Heb je het andere mengsel ook geprobeerd te ‘kloppen’? De opgeklopte eiwitten moeten daar heel voorzichtig doorheen worden geschept, anders gaat de luchtigheid verloren.

      Groetjes, Lianne.

      Beantwoorden
  5. byzussie
    24 november 2016 at 13:51 (3 jaar ago)

    gelukt, erg lekker mag ik wel zeggen. Ik heb Huttekase gebruikt en honing
    Tip voor schaal vetvrij te krijgen, want daar valt of staat het wel mee.
    Ik heb de schaal en klopper schoongemaakt met citroensap

    Beantwoorden

Geef een reactie