courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

Courgetti met krokante kikkerwten, feta en rucola

Courgette noodles, courgette spaghetti, courgetti. Hoe je het ook noemt, ik ben er helemaal weg van. Zo ongeveer eens per week maak ik courgetti en dan varieer ik er het liefst een beetje mee. Al eerder liet ik 10 lekkere courgetti recepten zien natuurlijk, waar je volop inspiratie mee kunt opdoen. Één van die recepten, van In My Red Kitchen, trok me erg aan en het stond onlangs dus ook bij ons op tafel: courgetti met krokante kikkererwten, feta en rucola.

Het fijne aan dit recept is dat het ontzettend makkelijk is; een zeer bepalende voorwaarde als het op mijn eettafel wil verschijnen. Je bent in 25 minuten klaar en kunt ondertussen ook nog wat anders doen. Eerst bereid je namelijk de kikkererwten; die gaan 20 minuten in de oven. Dan ga je aan de slag met de courgetti en eventueel de pesto en dan houd je nog een minuut of 10 over om andere dingen te doen. Ideaal.

De combinatie met kikkererwten, feta en rucola is hemels. Je kunt er ook nog wat geroosterde pijnboompitjes overheen strooien; mijn gevoel zegt dat dat ook erg lekker combineert. Zelfs de BF, die niet zo weg is van courgetti als ik, vond dit een heel erg lekker gerecht dat wat hem betreft vaker op tafel mocht. Gezond, vol groenten en ook nog goed als je wat minder koolhydraten wilt eten.

courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 50 gram feta
  • 400 gram kikkererwten
  • 4 handenvol rucola
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • snufje zout en peper
  • olijfolie
  • optioneel: 2 eetlepels zelfgemaakte pesto

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Spoel de kikkererwten af in een zeef onder de kraan. Dep ze droog en mix ze dan met een eetlepel olijfolie en het komijnpoeder, paprikapoeder en zout en peper.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten hierover. Bak in 20 minuten krokant.
  3. Was de courgette goed en gebruik dan een spiralizer om slierten van de twee courgettes te maken.
  4. Verwarm wat olijfolie in de pan en bak de courgetti heel kort; een paar minuutjes is genoeg. Nu kun je er optioneel wat pesto bij doen.
  5. Verdeel de courgetti over twee borden. Verdeel de rucola hieromheen en verkruimel de feta over de courgetti. Als laatste voeg je de warme krokante kikkererwten toe. Smullen maar!
courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

courgetti met feta en geroosterde kikkererwten

Er zijn 2 reacties op Courgetti met krokante kikkerwten, feta en rucola

  1. Karolien
    30 juli 2016 at 20:15 (3 jaar ago)

    Lekkere combinatie,maar de kikkererwten waren eerder uitgedroogd dan krokant. Ze ploften zelfs bij het openen van de oven. Doe ik iets verkeerd?

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Courgetti met krokante kikkerwten, feta en rucola

Geef een reactie