cow under rundvlees australie

Cow Under – puur kwaliteitsvlees uit Australie

Toen Alessandra van Cow Under mij een mailtje stuurde of ik misschien iets wilde schrijven over haar nieuwe bedrijf, werd ik direct enthousiast. Alessandra is Cow Under begonnen om kwaliteitsvlees uit Australie te importeren en hier in Nederland direct aan te consument te verkopen. Geen supermarkten, geen omwegen. Haar vader importeert vlees van dezelfde boerderij voor restaurants als Parkheuvel in Rotterdam. Het doel van Alessandra is juist om vlees niet aan restaurants, maar aan consumenten aan te bieden, die graag een écht goed stuk vlees willen eten. Ik merk ook dat steeds meer mensen op zoek zijn naar eerlijke en pure producten, zeker ook op het gebied van vlees. Alessandra kwam bij mij langs om meer te vertellen over Cow Under, het vlees en Australie, en ik merkte direct dat dit echt haar passie is.

Waar komt het vlees vandaan?

De boerderij in Oost-Australie waarvan Cow Under zijn vlees betrekt, Moranbah, is zo groot als de gehele provincie Utrecht. In dit gebied lopen in totaal zo’n 40.000 vleesrunderen, die op een natuurlijke wijze worden geboren en nooit op stal staan. De runderen lopen vrij rond op land waar op biologische wijze, zonder kunstmest, geboerd wordt. Ook kent men de veeziektes die hier in Europa voorkomen in Australie niet. Hierdoor hoeven de runderen niet te worden behandeld met antibiotica en daardoor is al het vlees van Cow Under gegarandeerd vrij van antibiotica. De Australische boeren zijn trots op hun producten en de manier waarop zij hun boerderijen runnen en dat begrijp ik! Ik vind onderstaand filmpje ook echt gaaf, zo horen dieren toch rond te lopen?

Angus koeien op de boerderij - Cow Under

Angus koeien op de boerderij – Cow Under

Cowboy Cow Under Australie rundvlees

Cowboy Cow Under Australie

Hoe werkt vlees bestellen?

Cow Under is volledig transparant over de herkomst van haar vlees: direct van boerderij naar de keuken. Je kunt in de webshop kiezen uit 5 verschillende typen vlees: entrecote, ribeye, ossenhaas, chuck eye roll en flapmeat. Het vlees wordt met koeltransport bij je thuis gebracht en je ontvangt het vlees dan thuis zoals het in Australie is gesneden. Je kunt het dan zelf portioneren tot steaks. Als je denkt ‘ik heb geen idee hoe ik dat vlees moet snijden’, geen paniek! Ik ben ook absoluut geen vlees-snij-held, maar op de site staat per type vlees een heel handig instructiefilmpje, waarop wordt voorgedaan hoe je jouw stuk vlees moet snijden.

Cow Under ribeye

Cow Under ribeye

angus beef ribeye - cow under

angus beef ribeye – cow under

Wat kost het?

Je betaalt echt een heel eerlijke prijs voor het vlees. In het pakket ribeye, wat ik mocht proberen, zit namelijk 2,7kg vlees. Hier kun je 15 – 16 flinke steaks uithalen en inclusief BTW en verzendkosten betaal je hiervoor € 91,15. Om het maar even te vergelijken: als je in de supermarkt een ‘goede’ ribeye koopt, betaal je al snel € 27,- per kilo. Bij Cow Under kost de ribeye € 30,- per kilo. Ik weet wel welk vlees ik liever eet :-).

En hoe smaakt het?

Ik mocht van Alessandra zelf aan de slag gaan met een standaard pakket ribeye. Het vlees moet je koel bewaren, maar wanneer je niet alles in één keer bereidt (lijkt me niet met 15 ribeyes), kun je het vlees in een diepvrieszakje invriezen. Het vlees snijden gaat prima, aan de hand van de instructievideo voor iedere soort vlees van de Cow Under slager. Leuk detail; aan de binnenkant van het verpakkingsmateriaal zit per type vlees een QR-code die je kunt scannen. Vervolgens krijg je de betreffende instructie op je telefoon te zien. En man o man, wat is het vlees lekker. Ik bereid goed vlees het liefst eerst zo’n 50 minuten op 50 graden in de oven, zodat het licht gaart, om het dan op hoog vuur in de pan mooi een bruin kleurtje te geven. Deze techniek leerde ik ooit bij een kookworkshop van Ramon Beuk en ik vind dat vlees bij deze manier van bereiden enorm sappig en smaakvol blijft. Cow Under is echt een aanrader. Het vlees is kwalitief zeer goed en eerlijk, net als het bedrijf zelf.

http://www.cowunder.nl

Wat vind jij? Koop jij ook graag eerlijk kwaliteitsvlees?

Cow Under - bereidingswijze vlees

Cow Under – bereidingswijze vlees

Angus rundvlees steaks - Cow Under

Angus rundvlees steaks – Cow Under

 

Er zijn 7 reacties op Cow Under – puur kwaliteitsvlees uit Australie

  1. Hennie
    11 oktober 2014 at 09:47 (3 jaar ago)

    O wat ziet dat er goed uit!
    Maar….op de website van Cowunder staat dat de prijs excl. BTW en verzendkosten is….
    Dus als dat er nog bij komt…

    gr. Hennie

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 oktober 2014 at 09:50 (3 jaar ago)

      Hi Hennie,
      Nee de totaalprijs is echt inclusief BTW en verzendkosten. De tekst ‘excl. BTW en verzendkosten’ slaat op de prijs per kilo, dit om het te kunnen vergelijken met vlees van de slager of supermarkt. Ik heb het vooraf expliciet nagevraagd, maar zal nog even doorgeven dat het toch wat verwarrend is (vond ik namelijk ook).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Hennie
    11 oktober 2014 at 10:03 (3 jaar ago)

    oke..bedankt voor je antwoord. Het is inderdaad verwarrend.
    Ik ga het in ieder geval een keertje proberen!
    Mijn zonen zijn echte “kenners” en als ik vraag wat ze willen eten, is het antwoord steevast Ribeye!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 oktober 2014 at 10:21 (3 jaar ago)

      Hi Hennie,
      Ik heb het ook even doorgegeven aan Alessandra dat het verwarrend kan zijn. Super leuk dat je het gaat proberen, ik hoor heel graag wat jouw vleeskenners ervan vinden!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Hennie
    11 oktober 2014 at 10:35 (3 jaar ago)

    Ik laat het je weten!
    Ik heb het nog even nagerekend…de ribeye komt dus op 33,76 per kilo incl. btw en bezorgkosten

    Beantwoorden
  4. Anouk Schimmel
    13 oktober 2014 at 11:54 (3 jaar ago)

    Wij hebben laatst een ossenhaas met de hele familie gegeten en het was heerlijk! Niet te vergelijken met het vlees van de AH.. Dit is een echte aanrader ^^

    Beantwoorden
  5. Jeroen
    8 oktober 2016 at 16:18 (1 jaar ago)

    Ik ben absoluut voorstander van eerlijk gezond vlees, alleen waarom van zover halen terwijl je zulk heerlijk vlees dichtbij kunt halen! Ik haal zelf m’n ossenhaas en ribeye bij Wichers Natuurlijk Boerderijvlees in Heerde, onder de rook van Zwolle. Woon je hier in de buurt ga dan zeker eens langs. Boer Hans boert beter dan biologisch en slacht zelf zijn koeien nadat deze jaren vrij rondgelopen hebben. Hiermee garandeert hij dierenwelzijn van geboorte tot slacht. En dat proef je ook nog eens! Wel eerst even bellen. Zie http://www.natuurlijkboerderijvlees.nl voor meer informatie.

    Beantwoorden

Geef een reactie