chocolade dadel met pindakaas

Dadels met pindakaas en chocolade

Ik heb een kleine verslaving voor dadels. Kilo’s per maand eet ik er niet van weg, maar er móét wel altijd een doos van 1kg in de voorraadkast staan, just to be sure. In veel recepten gebruik ik het als suikervervanger, door de ontpitte dadels in de foodprocessor fijn te hakken tot het bijna een papperig goedje is. Het is een fijne manier om te zoeten, terwijl je ook voedingsstoffen binnen krijgt. In witte, geraffineerde suiker zitten die echt niet meer. Maar dadels zijn ook ‘gewoon’  als tussendoortje heel erg lekker. Bij de koffie bijvoorbeeld. Neem deze dadels met pindakaas en chocolade. De perfecte zoetigheid, als je het mij vraagt.

chocolade dadels met pindakaas

chocolade dadels met pindakaas

chocolade dadels met pindakaas

chocolade dadels met pindakaas

Oh en ik hoor nogal eens van mensen dat ze geen keukenmachine hebben en daarom moeite hebben met recepten waarin ik dadels gebruik. Super balen, want het is zo lekker! Maar bij dit recept heb je echt geen keukenmachine nodig, alleen een mesje en een lepel, dus dat is extra fijn. Je hebt ze zo gemaakt en ze zijn fantastisch lekker. Ik vind ze vooral bij een kopje koffie te gek en je hebt dan toch even je zoetigheid gehad. Meer dan 1 á 2 hoef je vast niet, want ze zijn behoorlijk vullend.

Zijn jullie ook zo gek op dadels en lijkt deze combi met chocolade en pindakaas je wat?

Wat heb je nodig?

Voor 10 stuks

  • 10 grote medjoul dadels
  • 60-80 gram pure chocolade zonder suiker
  • 10 kleine theelepels (biologische) pindakaas zonder suiker

En hoe maak je het?

  1. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  2. Snijd de dadels over de lengte doormidden en haal de pit eruit. Vul ze met een theelepeltje pindakaas en ‘vouw’ de dadel weer dicht.
  3. Doop de dadel in de gesmolten chocolade (bijv. met een lepel) en zorg dat de chocoladelaag dekkend is.
  4. Laat de dadels op een bordje met bakpapier hard worden en bewaar in de koelkast. Enjoy!
dadel met pindakaas en chocolade

dadel met pindakaas en chocolade

Er is 1 reactie op Dadels met pindakaas en chocolade

  1. Loïs
    19 maart 2016 at 21:35 (2 jaar ago)

    Heerlijk !!! Nog genoeg lekkere zoete snacks om te maken dus ?? ik gebruik zelf graag dadel ( pasta in doos) goedkoop bij Turkse winkel ? is al soort puree dus geen klusjes met ontpitten ed

    Beantwoorden

Geef een reactie