dagtrip-klein-curacao

Dagtrip naar Klein Curacao

Wanneer je een vakantie boekt naar Curacao, mag een dagtrip naar Klein Curacao eigenlijk niet ontbreken. Dit kleine, onbewoonde eiland ligt op zo’n anderhalf uur varen van Curacao en is de perfecte bestemming voor een dagje snorkelen, duiken of relaxen. Het zand is parelwit en de zee is kristalhelder en je waant je werkelijk in het paradijs. 

Vanaf het Spaanse Water, vlakbij Jan Thiel, vertrek je met de boot richting Klein Curacao. Afhankelijk van de wind en de golven kan het best een pittig ritje zijn en het wordt door sommigen aangeraden om vooraf een reistabletje te nemen (en nog eentje voor de terugweg). Tijdens onze overtocht waren er niet hele hoge golven en ik heb zonder reistabletje gelukkig nergens last van gehad. Na zo’n anderhalf uur varen arriveert de boot bij Klein Curacao en de kleuren daar zijn fantastisch. Wit, blauw, groen; de kleuren steken zo tegen elkaar af en zijn zo fel, dat ik mijn ogen dicht moet knijpen. Vanaf de boot spring je zo het water in; de bemanning zorgt ervoor dat je bagage aan land wordt gebracht. Als je dat niet wilt trouwens, kun je ook gewoon met de boot aan land gaan.

Klein Curacao

Klein Curacao

Vuurtoren op Klein Curacao

Vuurtoren op Klein Curacao

Klein Curacao

Dagtrip naar Klein Curacao

Beach rules

Beach rules

Op het eiland zijn genoeg schaduwmogelijkheden en als je een tour boekt via bijvoorbeeld Miss Ann Boattrips, zijn er gratis ligbedjes (veelal lekker in de schaduw), toiletfaciliteiten en snorkels te krijgen (let op, geen flippers, breng deze zelf mee!). Je bent al rond half 10 op Klein Curacao en na een ontbijtbuffet heb je de hele ochtend de tijd om te snorkelen.

De stranden van Klein Curacao zijn broedplaatsen voor schildpadden en je vindt dan ook altijd wel ergens een stukje strand wat is afgezet met een bordje ‘turtlenest’. Sinds de schildpadden hier beschermd zijn, gaat het ontzettend goed met de populatie. De zeeschildpadden zijn niet meer bang voor mensen; ze hebben weinig meer te vrezen en daardoor kom je ze vaak genoeg tegen tijdens het snorkelen. Je kunt een heel stuk met ze meezwemmen, super gaaf! Ik kom onderwater ontzettend veel vissen tegen en ook nog twee zeeschildpadden. Het blijft iets magisch om deze prachtige dieren door het water te zien glijden. Ze doen amper moeite lijkt het, maar toch moet je behoorlijk doorzwemmen om ze bij te kunnen houden.

Turtlenest Klein Curacao

Turtlenest Klein Curacao

Zeeschildpad

Zeeschildpad

Parelwit strand Klein Curacao

Parelwit strand Klein Curacao

Ik vermaak me hier wel!

Ik vermaak me hier wel!

De dag gaat veel te snel voorbij. Rond 13.00u wordt de lunch geserveerd en na de lunch kun je meegaan op een gezamenlijke snorkeltocht om schildpadden te spotten. Met 30 mensen tegelijk snorkelen vond ik nogal druk, dus ik ben samen met een ander meisje wat later op pad gegaan. Om een uur of 16.00u vertrekt de boot weer richting Curacao. De zon begint dan al een beetje te zakken en het is prachtig om dit op zee te ervaren. Met een beetje geluk (ik begreep toch wel een aantal keer per week) spot je vanaf de boot dolfijnen en dat maakt de dagtrip naar Klein Curacao helemaal af. Dus ben je op Curacao? Dan is een dagtrip naar Klein Curacao een absolute aanrader!

Kosten: 96 euro per persoon, inclusief ontbijt, lunch, strandbed en snorkelset

Ik ging naar Klein Curacao met http://www.missannboattrips.com/activiteiten/klein-curacao

Dit is mijn 'happy place'

Dit is mijn ‘happy place’

Bedankt Curacao!

Bedankt Curacao!

Geef een reactie