Suikervrij en Glutenvrij bananenbrood uit het Voedselzandloper Kookboek

De vijf populairste recepten van Maart

Bananen doen het goed in de wereld van het gezond eten. Ze zijn een fijne vervanger van geraffineerde suiker en ik gebruik ze in veel recepten om net een wat zoetere smaak te creëren. Ook bij jullie valt de banaan blijkbaar in de smaak. De twee populairste recepten in maart waren namelijk het Bananenbrood en de Banaanpannenkoeken; deze werden het meest bekeken.

Suikervrij en Glutenvrij Bananenbrood

Suikervrij en Glutenvrij Bananenbrood

1. Glutenvrij en Suikervrij Bananenbrood

Dit bananenbrood uit het Voedselzandloper Kookboek is een ware hit bij iedereen die het proeft. Zoet van smaak, maar suikervrij en doordat het geen gluten bevat is het ook nog een vriendelijk voor je darmen. Echt een aanrader dus en niet voor niets het meest bekeken recept van deze maand.

Suikervrije Banaan Pannenkoek

Suikervrije Banaan Pannenkoek

2. Suikervrije Banaanpannenkoek

Ook in mijn eigen keuken blijven deze Banaanpannenkoekjes favoriet. Al bijna een jaar staan ze vrijwel ieder weekend minimaal één keer op het menu. Het is een heerlijk verwen ontbijtje en met door steeds ander vers fruit te gebruiken als topping kun je blijven variëren.

Gezond tussendoortje: Chocolade energie reep

Gezond tussendoortje: Chocolade energie reep

3. Suikervrije Chocolade energiereep

Als je het lastig vindt om een geschikt tussendoortje te vinden wat én gemakkelijk is om te maken én gezond is én makkelijk is om mee te nemen, moet je zeker deze Suikervrije Chocolade energiereep eens proberen. De ingrediënten zijn op 1 hand te tellen en de reep is overigens ook glutenvrij. Ideaal tussendoortje!

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en suikervrije mug cake

4. Glutenvrije en Suikervrije Mug Cake met framboos

Slechts een week staat Mug Cake op de site en het is toch al één van de meest bekeken recepten op Focus on Foodies. Niet zo verwonderlijk, want binnen een paar minuten tover je een ware traktatie op tafel. Een soort á-la-minute muffin, dat is misschien nog wel een leukere naam dan Mug Cake ;-). Heb jij ‘m al geprobeerd?

Overnight Oats 3.0: Chia zaden

Overnight Oats 3.0: Chia zaden

5. Overnight oats met chia

Overnight Oats was de eerste ontdekking nadat ik suikervrij en tarwevrij moest eten. Op mijn blog vind je verschillende variaties, maar deze Overnight Oats met chia zijn razend populair. En lekker! Ik eet nog steeds 2-3 keer per week Overnight oats, afgewisseld met warme haverpap. Het is een vullend, voedzaam en gezond ontbijtje en ondertussen bij veel mensen een geliefd begin van de dag.

Wat is jouw favoriete recept op Focusonfoodies.nl?

Er is 1 reactie op De vijf populairste recepten van Maart

  1. Sheelagh
    10 april 2014 at 14:14 (3 jaar ago)

    Wauw, wat een lekkere dingen. Ik wil suikervrijer gaan eten, ga zeker ene paar dingen proberen!

    Beantwoorden

Geef een reactie