travelblog Noorwegen

Food conscious bestemmingen | 5x culinaire reizen

‘Food conscious’ bestemmingen | 5 x culinaire reizen

Hooray het is zomer! Als ik aan de zomer denk, dan denk ik altijd aan mooie reizen, wilde avonturen en het ontdekken van nieuwe culturen met hun eigen gebruiken, geuren en smaken. Als travel blogger voor GirlsLove2Travel reis ik maandelijks naar nieuwe bestemmingen en het valt me op dat er een nieuwe trend is opgestaan: food conscious reizen. Daarom deel ik vandaag –terwijl Lianne op reis is in lovely Bali- mijn favoriete culinaire plekken met je!

Food conscious reizen
Waar je vroeger met je allergieën of dieetwensen misschien beter niet op reis kon gaan, kun je tegenwoordig met een gerust hart je tassen pakken. Glutenvrije musli ligt gewoon klaar tijdens het ontbijt (soms even checken met de bestemming vooraf), net als lactose vrije of suikervrije producten. De meeste bestemmingen kiezen er voor om terug naar de basis te gaan en te werken met wat moeder natuur hen gegeven heeft. Het resultaat: zalige streekproducten, kleinschalige boerderijen en heel veel liefde voor culinaire avonturen. Reis mee langs mijn favorieten: 5 x culinaire reizen

# Stavanger, Noorwegen

Noorwegen is prachtig. De natuur is ‘lush’ met prachtige fjorden, oneindige uitzichten en groene bergen. Je bord is rijk gevuld met verse vis (In de haven van Stavanger heb ik de lekkerste Bouillabaisse ‘ever’ op!) en ben je net als ik verliefd op 8 gangen diners met wijnarrangement (oepsie☺ #guiltypleasure) dan kom je hier aan je trekken. Het mooiste meergangendiner uit mijn leven heb ik hier gegeten. Tango is de place to be!

Heerlijk glutenvrij dessert met rood fruit en prachtig bereidde kreeft bij Tango Bar & Kjokke

Heerlijk glutenvrij dessert met rood fruit en prachtig bereidde kreeft bij Tango Bar & Kjokke

# Dubrovnik, Kroatië

Deze schitterende stad ligt pal aan zee en is omringd door het beste ‘sea food’ en de fijnste wine farms. Een stad naar mijn hart! Je slentert door de straatjes, geniet van verse oesters en sipt aan je wijntje. Just the way I like it☺

# Reykjavik, IJsland

Alles is hier verser dan vers en dat proef je. Wat je nog meer proeft, is dat het eerlijk is. Geen massaproductie of groeihormonen. Ze gebruiken wat de zee en het land hen geeft. En ja dat kan dan dus ook walvis zijn. Zowel in de zomer als in de winter is dit een intens mooie reis. Reykjavik is er één voor op je bucketlist!

# Kitzbuheler Alpen, Oostenrijk

Ja, in Oostenrijk draaien ze voor bewuste voeding hun hand niet om. De Koch Art trend waarbij gekookt wordt met locale producten en vergeten kruiden draait om autenticiteit en puurheid. Heb je speciale wensen? Geen probleem, dan gebruiken ze gewoon een ander bloemetje! Wil je jezelf echt verwennen (8+ gangen☺) dan is een bezoek aan Rosengarten echt een aanrader. (Meer over Kitzbuheler Alpen lees je ook in het travel report van Focus on Foodies).

Mul met oerworterelen en match thee

Mul met oerworterelen en match thee bij Rosengarten

Dessert met mandarijn, pindakaas en gember

Dessert met mandarijn, pindakaas en gember bij Rosengarten

# Kaapstad, Zuid Afrika

Kaapstad en omgeving is niet alleen prachtig, dit is ‘the next level’ als het om voeding gaat. Gezondheid en lekker eten zijn namelijk echt onderdeel van de Zuid Afrikaanse cultuur. Deze combinatie zorgt voor de mooiste gerechten!  Of je nu naar een luxe restaurant gaat, een food market bezoekt of langs de weg bij een stalletje eten koopt. IT. IS. GOOOOOOOOOOOOOD☺.

Heb jij een favoriete ‘Food consious’ bestemming?
Lfs, Vi

Geef een reactie