Ervaring review Philips Airfryer

Frituren zonder vet: review Philips Airfryer

Binnen een gezonde lifestyle moet naar mijn mening ook af en toe ruimte zijn voor iets lekkers. Frituren doen wij hier in huis niet. Niet omdat het veel te ongezond is (gezond is anders natuurlijk), maar omdat ik vind dat een frituurpan stinkt en lastig schoon te maken is. Toch vinden wij het heerlijk om af en toe frietjes te eten, bijvoorbeeld bij een grote pan verse mosselen. Sinds kort maken wij die klaar met met de Philips Airfryer en dat smaakt super.

Vorig jaar hadden we een Tefal Actifry, een soortgelijke machine als de Airfryer, welke met geavanceerde hete-luchttechnologie allerlei voedsel snel kan bereiden. Ook de Philips Airfryer heeft geen drupje olie nodig om diepvriesfrietjes lekker knapperig te krijgen. Als je de tijd hebt, maak dan van aardappelen zelf verse frietjes, deze kunnen natuurlijk ook gewoon in de Airfryer. Op de gebruiksaanwijzing lees je dat je een klein beetje olie dient toe te voegen. Wij doen dit dus niet en vinden de frietjes knapperig en goed van smaak. Nadat ze uit de Airfryer komen strooi ik er wat zout over en klaar.

Philips Airfryer

Philips Airfryer

De Airfryer werkt eigenlijk als een soort mini oventje. Je kunt er naast producten die je normaal frituur dus ook veel ander eten in bereiden. Afbakbroodjes bijvoorbeeld of kipkluifjes; alles van bakken, braden, frituren tot grillen. Je dient ‘m voor te verwarmen, maar dat is echt een kwestie van minuten. Daarnaast merk ik dat de bereidingstijd bij de Airfryer een stuk korter is dan bij de Tefal Actifry. Uit mijn hoofd moesten diepvriesfrietjes daar 22-24 minuten in en in de Airfryer hoeven ze maar 15 minuten. Scheelt toch bijna 10 minuten. Wij hadden ook een Tefal Actifry mini en deze had niet zo’n grote inhoud. In de Philips Airfryer kan met 1,2 kg volgens mij bijna het dubbele aan inhoud. Hij is overigens ook wel een stukje groter in omvang, dus iets lastiger weg te zetten in de kast.

Frietjes uit de Philips Airfryer

Frietjes uit de Philips Airfryer

Philips Airfryer frietjes met een stukje vis

Philips Airfryer frietjes met een stukje vis

Gegrilde groenten, zonder drupje olie dus, kun je er ook heel gemakkelijk in klaar maken. Snijd je groenten in blokjes en doe deze met wat kruiden in het airfryer mandje. 10-12 minuten wachten en je hebt super smaakvolle groenten die je met een stukje vlees kunt serveren, wat je óók weer in de Airfryer kunt klaarmaken. Indien je dit op dezelfde temperatuur doet, kan dit gewoon samen in het mandje. Groot voordeel is dat de onderdelen in de vaatwasser kunnen. Ook het LED-display waarop je de tijden en temperatuur instelt vind ik handig. Net zoals het boekje met recepten wat standaard wordt meegeleverd, waar van veel verschillende etenswaren (zoals verse of diepvriesfrietjes, kip etc.) in staat hoelang en op welke temperatuur deze in de Airfryer moeten. Nadelen heb ik nog niet echt ontdekt. De omvang is wat lomp, maar mijn ervaring leert dan weer dat de extra inhoud van het mandje deze kastruimte wel echt waard is.

Kortom, een fijne vervanger voor de ongezonde friteuse en door de uitgebreide toepassingen ook direct een heteluchtoventje. Je kunt ‘m voor zoveel dingen bijna dagelijks gebruiken. De Philips Airfryer 9240/90 is online te koop, bijvoorbeeld bij Bol.com voor € 185,-.

Review Philips Airfryer

Review Philips Airfryer

Er zijn 34 reacties op Frituren zonder vet: review Philips Airfryer

  1. Suuz
    18 augustus 2014 at 20:06 (3 jaar ago)

    kunnen hier ook zelf gesneden zoete aardappel, pompoen, knolselderij frietjes in??

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      18 augustus 2014 at 21:08 (3 jaar ago)

      Hi Suuz,
      Yes, die kunnen er ook gewoon in :-)!
      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Annemarie Uijterwaal
    18 augustus 2014 at 22:21 (3 jaar ago)

    Ha, na het lezen van jouw review over de actifry, wilde ik die ook graag hebben dus op het verlanglijstje. Nu net afgelopen weekend was ik jarig en heb het voor mijn verjaardag gekregen, helemaal blij mee. Heb nog wel getwijfeld over de Philips Airfryer, heb je nu erg voorkeur voor een van beide? In de Actifry (ik heb de family) moeten verse frietjes trouwens 45 minuten. Dat is wel lang..

    Groetjes,
    Annemarie

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      19 augustus 2014 at 07:30 (3 jaar ago)

      Hi Annemarie,
      Wat leuk om te horen. Nee ik heb niet echt een voorkeur. De Actifry is een hartstikke fijn apparaat, je kunt er erg lekker aardappeltjes in bakken. 45 minuten is ook wel een beetje lang (de family is de grote versie neem ik aan), maar voor mij weegt dat wel op tegen alle nadelen van frituren. Heel veel plezier ermee Annemarie!
      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
    • jolanda
      22 maart 2015 at 10:32 (3 jaar ago)

      Hoi Annenarie. Je kan er ook ovenfriet in doen. Dat is eerder klaar. Groetjes jolanda.

      Beantwoorden
  3. Annemarie
    19 augustus 2014 at 08:25 (3 jaar ago)

    Ik heb hem ook sinds juni voor mijn verjaardag gekregen en ben er erg blij mee. Hoewel ik hem vooral gebruik voor frites en snacks. Welke ik erg lekker vind. Nu ik na de vakantie op dieet ga zal ik hem vaker gaan gebruiken. Hij is ook snel schoon. Je hebt meer smaak vind ik zonder frituurvet. Ik ben er super blij mee. En inderdaad hij is wat groot maar er kan veel in. Een hele zak frites bijvoorbeeld als je diepvries hebt maar vers is lekkerder en beter. Als de kinderen er zijn wordt het wel eens diepvries :-).

    Beantwoorden
  4. Mirjam
    19 augustus 2014 at 12:08 (3 jaar ago)

    Hoi, ik heb ook een vraag. Hoelang heb je nodig om in die philips airfryer vers gesneden patat te bakken. Hele grote eters hier dus ik zou dan ook voor de xl gaan. En er moeten dan natuurlijk ook nog frikandellen in. Ik heb overal gezocht maar kan dat nergens vinden. Heb je dat al getest?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      19 augustus 2014 at 12:39 (3 jaar ago)

      Hi Mirjam,
      Ik heb het zelf nog geen zelfgesneden friet getest, maar tot nu toe kloppen de tijden die in het meegeleverde receptenboekje met mijn ervaringen. Daar staat in dat 1,2 kg friet 25 minuten nodig heeft. Heb je wat aan deze informatie?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Mirjam
        21 augustus 2014 at 13:52 (3 jaar ago)

        Dat gaat over gesneden friet? Dat valt wel mee. Je hoeft niet voor te bakken en te wachten tot ie opgewarmt is. I.i.g niet zolang als met een frituur pan toch? Maar dan zitten we nog wel met de snackjes. Of iets minder friet en dan de snacka erbij leggen. Ik weet niet of dat wat wordt hier

        Beantwoorden
    • jolanda
      22 maart 2015 at 10:42 (3 jaar ago)

      Hoi Mirjam.
      je moet de produkten van mora pakken. Op de verpakking staat wat erin de Air flyer kan. Alles volgens mijn behalve bami en nasischijven. Ik gebruik die ook altijd. Er kunnen wel andere merken in maar worden niet bruin. Smaken wel, maar is geen gezicht op bord. Groetjes jolanda

      Beantwoorden
  5. Conny
    19 augustus 2014 at 17:31 (3 jaar ago)

    Hallo weten jullie het verschil tussen de Philips Airfryer en de Jet Fryer van TOMMYTELESHOPPING?

    Beantwoorden
  6. Claudia
    13 december 2014 at 09:54 (3 jaar ago)

    Hallo een vraag,ik heb een Actyfry en ben er erg blij mee alleen als de verhalen leest over de Airfryer lijkt het of je daar meer mee kan is dat zo?heb ik dan toch de verkeerde keuze gemaakt?

    Beantwoorden
  7. Tiny Murris
    15 december 2014 at 15:05 (3 jaar ago)

    Wat is het verschil met een zogeheten combi-magnetron; dus met een hetelucht oven-functie?
    We hebben geen belang bij weer een apparaat!

    Tiny M.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      17 december 2014 at 10:26 (3 jaar ago)

      Hi Tiny,
      Of de Airfryer het waard is om aan de keukenapparatuurcollectie toe te voegen, moet ieder natuurlijk voor zich weten. Wij zijn er hier thuis nog steeds erg blij mee. Mijn vriend is gek op frietjes, maar bakt ze nu altijd in de Airfryer. Ook de gewone aardappelschijfjes gaan erin, net als frikadellen, ook voor mijn vriend, en hij zweert erbij. Niet vet, krokant en lekker. Een diepvriesfrikadel uit de gewone oven valt bij hem niet in de smaak. In 5 minuten is de Airfryer opgewarmd en kan het eten erin, ook dat is fijn. Er zijn zeker overeenkomsten met een standaard heteluchtoven, maar ik vind het wel degelijk een toevoeging in mijn keuken :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
    • Theo
      29 januari 2015 at 16:57 (3 jaar ago)

      Tiny er is geen verschil,alleen met de airfryer kan je bakken en grillen,onddooie, de combimagnetron heb je meer mogelijk heden

      Beantwoorden
  8. petra
    24 december 2014 at 20:26 (3 jaar ago)

    hallo, Ik heb net een Airfryer gekregen. maar er staat in de gebruiksaanwijzing dat ik eigen gemaakte frietjes eerst 30 minuten in het water moet weken. ook bij diepvries loempia’s staat 30 minuten in water weken. Is dit echt nodig?
    gr. petra

    Beantwoorden
    • Theo
      29 januari 2015 at 16:50 (3 jaar ago)

      Alleen verse frietjes die je zelf heb geschild bedoelen ze.

      Beantwoorden
  9. Theo
    29 januari 2015 at 16:48 (3 jaar ago)

    Sinds we de airfryer xl in huis hebben doen wij alles met dit fantastische ding,van broodjes tot vis en frituur,geweldig.

    Beantwoorden
  10. willie
    14 februari 2015 at 21:33 (3 jaar ago)

    Een vraag waar leggen jullie de folie in of onder het mandje

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 maart 2015 at 21:23 (3 jaar ago)

      Hi Willie,
      Ik gebruik zelf nooit folie in de Airfryer, maar wellicht anderen wel en kunnen zij je helpen?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • willie
        21 maart 2015 at 16:56 (3 jaar ago)

        Dank je lianne

        Beantwoorden
  11. edith
    21 maart 2015 at 11:34 (3 jaar ago)

    Nu mijn Actifry kapot is (draaipoot) wil ik een airfryer kopen omdat je er meer mee kan en sneller. Maar doen jullie de snacks samen met de friet ? Wel zo handig anders heb je de friet allang op en komt de snack pas.

    Beantwoorden
  12. pat
    18 mei 2015 at 21:44 (3 jaar ago)

    Hier ook enthousiasme over de airfryer. Neem wel de xl, meer inhoud en (nog belangrijker) hoger vermogen.
    Ik doe vaak bankpapier onderin. Of alles in een glazen ovenschaaltje dat er in past.
    Bij druipende dingen doe ik stiekem een beetje water onderin de bak. Dit voorkomt roken.
    Er bestaat een rekje voor de airfryer xl zodat je 2 verdiepingen creëert als het ware. Voor de friet en snacks van Edith bijvoorbeeld!
    Favoriet: trostomaten met beetje olie, knoflook en rozemarijn in het glazen schaaltje.. Minuutje of 8… Heerlijk!

    Beantwoorden
    • pat
      18 mei 2015 at 21:45 (3 jaar ago)

      Bakpapier niet onderin maar in het mandje bedoel ik… :)

      Beantwoorden
  13. pat
    19 mei 2015 at 09:03 (3 jaar ago)

    Dat moet zijn: bakpapier in het mandje, niet onderin!

    Beantwoorden
  14. henriette
    30 mei 2015 at 20:55 (2 jaar ago)

    Zijn er ook kookboeken van de actifry

    Beantwoorden
  15. w v eck
    25 juni 2015 at 13:57 (2 jaar ago)

    wilde ook een actifry xl kopen maar welke accesoires zijn er standaar bij en zo niet welke zijn handig om er eventueel bij te kopen. Hoor dat er iets is zodat je 2 verschillende gerechten kunt maken dus t scheiden van voedsel een bakblik en wat nog meer. Waar werk jij hte meeste mee?
    Hoop op een reaktie

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juli 2015 at 21:52 (2 jaar ago)

      Goede tip Wim, bedankt voor de link!

      Beantwoorden
  16. Jeannette
    5 september 2015 at 17:24 (2 jaar ago)

    Ik heb al een paar x loempiaatjes in de Airfryer gedaan en bestreken met olie maar ze worden niet echt mooi bruin, iemand een tip??

    Beantwoorden
  17. Agnès
    5 december 2015 at 15:59 (2 jaar ago)

    De ovenfrietjes van Mac Cain vind ik het lekkerste.

    Beantwoorden
  18. sonja
    13 mei 2016 at 21:36 (2 jaar ago)

    zijn er receptboeken te verkrijgen?

    Beantwoorden
    • José
      20 juli 2016 at 16:59 (1 jaar ago)

      Je kunt het receptenboek van Philips voor de Airfryer zo op het internet downloaden of als iBook op je tablet opslaan

      Beantwoorden
  19. José
    20 juli 2016 at 16:57 (1 jaar ago)

    Er zijn volop recepten die je zo op het internet kunt vinden.
    Wij hebben jaren gebruik gemaakt van een Actifry met verdeelt genoegen omdat toen nog niet de mogelijkheid was om ook een mandje erin om snacks te bakken.
    Toen deze versleten was hebben wij een Airfryer aangeschaft en we vinden deze fijner en praktischer in gebruik. Een of meerdere afbakbroodjes: zo klaar. Frietjes: knapperig en heerlijk. Snacks: van Mora of Kwekkeboom gegarandeerd bruin en knapperig. En zo nog veel meer mogelijkheden en sneller dan wanneer je het in de oven zou bakken

    Beantwoorden

Geef een reactie