Gevulde avocado met hollandse garnalen (4)

Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Het Voedselzandloper Kookboek is één van mijn favoriete kookboeken van de afgelopen maanden. Al eerder maakte ik bijvoorbeeld dit glutenvrije en suikervrije bananenbrood, één van de populairste recepten op Focus on Foodies en ook de glutenvrije en suikervrije haverrepen zijn een denderend succes. Er staan echter zoveel lekkere dingen in dit boek, dat ik nieuwe recepten uit wil blijven proberen. En de recepten stellen me nooit teleur. Ook deze Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek is weer enorm lekker en daarnaast glutenvrij en suikervrij. 

gevulde avocado met hollandse garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

gevulde avocado met hollandse garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Overigens is het meeste uit het boek ook zeer gemakkelijk te maken en heb je vaak niet al te veel ingrediënten nodig, wat ik een grote plus vind. Ook handig bij dit recept: je hoeft niets te bakken en daardoor worden veel goede voedingsstoffen behouden. Serveer je per persoon een halve gevulde avocado, dan is het een lekker voorgerechtje. Maar als je per persoon in totaal een hele avocado eet, kun je dit ook als lichte hoofdmaaltijd eten. Ik at de avocado trouwens als lunch en dat was ook erg geslaagd.

Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Gevulde avocado met Hollandse garnalen

Wat heb je nodig?

Als voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2 personen

  • 2 avocado’s
  • 2 lente uitjes
  • stuk komkommer (+/- 7 cm)
  • 100 gram gepelde Hollandse garnalen
  • 1 eetlepel (suikervrije) mayonaise
  • 3 takjes verse dille
  • sap van een halve citroen
  • snuf peper en zout

En hoe maak je het?

  1. Snijd de avocado’s doormidden en haal bij beide de pit eruit. Snijd de avocado’s dan eerst in de lengte in en daarna in de breedte en let hierbij op dat je niet door de schil heen snijdt. Lepel dan voorzichtig het avocado vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit in een apart kommetje. Bewaar de avocado schillen even apart.
  2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de lente ui in ringetjes. Schep, samen met de garnalen, voorzichtig door de avocado blokjes.
  3. Maak de dressing van zout, peper, dille, mayonaise en citroensap en doe hier eventueel een theelepeltje water bij. Doe de dressing dan op het avocado mengsel en schep heel voorzichtig door. Schep dit dan weer in de lege avocado schillen en serveer met nog een takje verse dille bovenop.

SONY DSC

Er zijn 9 reacties op Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

  1. kirsten
    30 augustus 2014 at 09:03 (3 jaar ago)

    Hmmm……love it

    Beantwoorden
  2. Karen
    13 september 2014 at 20:54 (3 jaar ago)

    Net gemaakt, verrukkelijk!!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      16 september 2014 at 10:43 (3 jaar ago)

      Haha leuk om te horen Karen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. sandra
    10 februari 2015 at 14:47 (3 jaar ago)

    Hallo, ik ben nieuw hier en lekker aan het snuffelen. Zojuist deze gevulde avocado gemaakt als lunch, iets meer garnaaltjes genomen.
    Heerlijk gegeten.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 februari 2015 at 09:39 (3 jaar ago)

      Hi Sandra,
      Wat leuk, welkom! Hmm en hoe meer garnalen, hoe lekkerder eigenlijk he ;-)?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. rosanne
    30 juni 2015 at 18:35 (2 jaar ago)

    Kwam dit toevallig tegen op Internet en heb het gelijk gemaakt! Heerlijk zeg en makkelijk te maken!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      30 juni 2015 at 19:34 (2 jaar ago)

      Leuk dat je het meteen hebt gemaakt en dat je het even laat weten! Lekker ook met dat warme weer he?

      Beantwoorden
  5. Marlies
    27 december 2015 at 09:47 (2 jaar ago)

    Heb het als voorgerecht gemaakt voor bij het kerstdiner, maar dan met gerookte kip in plaats van garnalen. Heerlijk!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Gevulde avocado met garnalen uit het Voedselzandloper Kookboek

Geef een reactie