Overnight Oats met bosbessen

Gezond ontbijt: Overnight Oats met bosbessen

Een gezond ontbijt: Overnight oats met bosbessen. Het is ontzettend vullend, voedzaam, maar bovenal gewoon heel lekker. Daarnaast is het razendsnel en hoef je er niets voor te koken. Ideaal dus ook voor studenten of drukke moeders. De naam zegt het eigenlijk al: overnight oats. Je maakt dit ontbijtje de avond van te voren al klaar. ’s Ochtends nog even je ideale topping erover, bijvoorbeeld bosbessen of pecannoten, en Klaar is Kees.

Wat heb  je nodig?

Voor 1 portie

  • 125 ml soja/amandelmelk
  • 30gr havermoutvlokken
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl kokosrasp
  • 1 handje bosbessen

En hoe maak je het?

  1. Meng in een kom de havermoutvlokken met kaneel, kokosrasp en soja/amandelmelk. Prak een halve banaan en voeg die aan de havermout toe, samen met een theelepel vanille extract.
  2. Dek de kom af met aluminiumfolie en zet in de koelkast tot de volgende morgen.
  3. Haal je kommetje havermout uit de koelkast en garneer met een paar verse bosbessen. Een heerlijk gezond ontbijt!
Gezond ontbijt: Overnight Oats met bosbessen

Gezond ontbijt: Overnight Oats met bosbessen

Er zijn 13 reacties op Gezond ontbijt: Overnight Oats met bosbessen

  1. Noor
    30 mei 2013 at 23:44 (4 jaar ago)

    Wat een topreceptje! Snel, supergezond en heerlijk! Niks anders meer voor mij voordat ik s ochtends mijn rondje ga hardlopen!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      3 juni 2013 at 10:34 (4 jaar ago)

      Bedankt voor je bericht Noor, voor jou dus ook echt een top ontbijt?

      Beantwoorden
  2. Kim
    14 juni 2013 at 14:16 (4 jaar ago)

    Lijk me heel lekker, ga ik een keer maken!

    Beantwoorden
  3. synn
    6 september 2013 at 19:29 (4 jaar ago)

    Echt heerlijk dit!

    Beantwoorden
  4. Anna de Vries
    11 januari 2014 at 12:46 (3 jaar ago)

    Vandaag leer ik zelf amandelmelk maken bij een kookworkshop dus dit wordt binnenkort mn ontbijt!

    Beantwoorden
  5. Wen
    18 april 2014 at 22:27 (3 jaar ago)

    Waar koop je vanille extract?

    Beantwoorden
  6. Tara
    16 mei 2014 at 09:47 (3 jaar ago)

    Ik hoor het vaak, dat dit recept top is. Ik eet echter in de ochtend liever wat warms. Mijn maag en buik vinden dat veel prettiger. Toch ga ik het eens proberen. Scheelt veel tijd in de ochtend:-)

    Beantwoorden
  7. Caroline
    12 december 2014 at 23:10 (2 jaar ago)

    Welke amandelmelk gebruiken jullie hiervoor? Ik heb er van alpro soya, maar heb gezien dat daar toch ook veel suiker in zit..

    Beantwoorden
  8. Suus
    20 januari 2015 at 12:06 (2 jaar ago)

    Ik vind havermouth echt niet lekker maar voor deze maak ik een uitzondering!! Heb heerlijk ontbeten vanmorgen, thanks!!

    Beantwoorden
  9. Daniela
    28 december 2015 at 00:13 (1 jaar ago)

    Waarom moet hier 125 ml sojamelk bij en bij je andere recept 250 ml, klopt dit?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 december 2015 at 16:10 (1 jaar ago)

      Hoi Daniela,
      Je overnight oats worden een dunnere of dikkere pap, dus je moet er gewoon het aantal ml melk aan toevoegen wat jij lekker vindt :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie