Overnight oats met chocolade

Gezond ontbijt: Overnight Oats met chocolade

‘Rauwe’ havermout schijnt beter voor je te zijn dan gekookte havermout. Nu heb ik vaak genoeg geprobeerd om als gezond ontbijt wat havermout te mixen met sojamelk, maar als je dat direct opeet zit er weinig smaak aan. Overnight Oats zijn een heel ander verhaal. Omdat je de havermout een nacht lang laat weken, is het een echte smaakbom de volgende ochtend en ook nog eens mega vullend. Fijn vind ik dat, zo’n gezond ontbijt.
Eerder heb ik deze Overnight Oats met bosbessen al gepost. Ik weet niet of jullie die al geprobeerd hebben, maar dat is echt een traktatie voor de smaakpapillen. Nu is zelfs het allerlekkerste, leukste recept saai als je het iedere dag eet, dus vandaar deze nieuwe combi: chocolate. Dames; chocolade. Enough said, dacht ik zo. Probeer ‘m uit!

Wat heb je nodig?

Voor 1 portie

  • 125ml soja/amandelmelk
  • 30gr havermout
  • 1 tl kokosrasp
  • 10gr pure chocolade >72%
  • klein handje amandelschaafsel

En hoe maak je het?

Maak dit ontbijtje de avond van te voren.

  1. Hak de chocolade in kleine stukje
  2. Mix in een kom of jampot de sojamelk met havermout, kokosrasp en chocoladestukjes. Dek de pot af met deksel of aluminiumfolie en zet in de koelkast
  3. Haal je Overnight Oats uit de koelkast, garneer met amandelschaafsel en klein beetje chocolade en dig in!
Overnight oats met chocolade

Overnight oats met chocolade

Er zijn 19 reacties op Gezond ontbijt: Overnight Oats met chocolade

  1. Agnes
    7 april 2013 at 08:07 (4 jaar ago)

    Heerlijk recept! Een feestje voor mijn buik! I.p.v. bosbessen heb ik appel gebruikt, ook erg lekkere combi met de kaneel die erdoor gaat…

    Beantwoorden
  2. julivwee
    2 mei 2013 at 13:24 (4 jaar ago)

    Havermout, ik heb het al 1x gemaakt als ontbijt met amandelmelk, nootjes en verse vijgen, maar helaas vond ik het niet zo lekker! Ik probeer het wel nog eens opnieuw, misschien met jouw recept hier, want soms moet ik gewoon even wennen aan iets :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      2 mei 2013 at 21:57 (4 jaar ago)

      Haha smaak is natuurlijk iets heel persoonlijks.
      Je kunt proberen te variëren: gebruik smaken die jij lekker vindt. Kaneel, kokos, vanille, wel/geen suiker, amandel/sojamelk, wel/geen fruit. Sowieso vind ik het zelf lekkerder met havervlokken in plaats van havermout, misschien kun je dat ook eens proberen?

      Beantwoorden
  3. julivwee
    2 mei 2013 at 13:26 (4 jaar ago)

    Verwarm jij de havermout en melk op het vuur? Of is gewoon onder elkaar mengen voldoende? Ik weet niet goed of dit koud of warm gegeten wordt.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      2 mei 2013 at 21:58 (4 jaar ago)

      Voor de Overnight Oats meng ik alles gewoon koud door elkaar.
      Je kunt ook havermoutpap maken. Doe dan wat havermout, sojamelk, kaneel, kokos en lijnzaad in een pannetje en breng even aan de kook. Dan heb je een warme pap, die dan wel op de ochtend zelf klaargemaakt moet worden.

      Beantwoorden
  4. Maria
    6 juni 2013 at 10:55 (4 jaar ago)

    Vandaag voor het eerst gegeten ,expres met een klein lepeltje ,want ik vond het wat weinig,maar ik zit vol ,en mmm ,het was heerlijk,ga het ook eens proberen met amandelmelk,thnx :)

    Beantwoorden
  5. Marielle
    13 juni 2013 at 11:07 (4 jaar ago)

    Wat is t verschil tussen havervlokken en havermout? Trouwens heerlijke recepten, ben er blij mee!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 juni 2013 at 12:16 (4 jaar ago)

      Havermout zijn ‘gerolde’ havervlokken, waardoor ze ongeveer de helft in grootte zijn. Ze hebben dus meer bewerking ondergaan dan havervlokken en hebben een korte kooktijd. Overnight Oats wordt met havermout een beetje ‘weeïg’, terwijl er met havervlokken nog wat te kauwen is 😉
      En leuk om te horen dat je blij bent met de site!

      Beantwoorden
  6. secild
    20 juni 2013 at 15:31 (4 jaar ago)

    Je kunt ook havermout even laten weken in sojamelk(dan absorbeert het de melk) dan hoef je hem maar heel ff warm te maken en gaat er nauwelijks iets van de voedingswaardes verloren. Ik doe er ook een banaan door prakken en wat rauwe cacao nibs en chia seedsin Tegenwoordig echt mijn favoriete ontbijt!

    Beantwoorden
  7. Thamar
    20 juni 2013 at 23:42 (4 jaar ago)

    Hoi lianne, hoezo is dit recept met 125ml en de Chia variant met 250ml?

    Beantwoorden
  8. Thamar
    27 juni 2013 at 22:33 (4 jaar ago)

    Hoi lianne, toevallig nog mijn reactie gelezen:)
    Gebruik je hierbij echt maar 125ml en bij de Chia variant 250ml?

    Groetjes thamar

    Beantwoorden
  9. belchica
    22 juli 2013 at 13:07 (4 jaar ago)

    ik hoorde dat havermout een nacht laten weken en ’s anderendaags het water weggieten beter is voor de vertering omdat je het fytinezuur dan verwijdert

    Beantwoorden
  10. Laurens
    27 augustus 2013 at 22:27 (4 jaar ago)

    Ik ga het ook zeker een keer proberen, klinkt wel goed.. Maar.. Kun je havervlokken ook in de supermarkt kopen? Kom daar alleen havermout tegen..

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      28 augustus 2013 at 13:03 (4 jaar ago)

      Hi Laurens,
      Havervlokken kun je inderdaad bij de meeste supermarkten niet krijgen. Kleine en grote natuurwinkels verkopen ze wel, zoals Ekoplaza of Marqt. Ik haal het zelf altijd bij de natuurwinkel in het dorp, van het merk de Halm. Succes!

      Beantwoorden
  11. Lies
    11 januari 2014 at 18:04 (4 jaar ago)

    Dank je wel Lianne, wat een genoegen is het toch om inspiratie op te doen met jouw smulrecepten. Het water loopt me nu al in de mond!

    Beantwoorden
  12. Laura
    12 januari 2014 at 22:20 (4 jaar ago)

    Oeh! Chocolade, noten en nog iets crunchy. Ik ga het eens proberen. Ik weet alleen niet of het wel genoeg is met deze hoeveelheid en ik niet na anderhalf uur weer begin te rammelen van de honger (grote eter). Maar ga het in ieder geval proberen!

    Beantwoorden
  13. Jill
    10 februari 2014 at 22:51 (3 jaar ago)

    Hoi! Misschien een stomme vraag. Maar waar vind ik kokosrasp. Waar haal je gezonde, pure kokos?

    Beantwoorden
  14. Sarah
    2 september 2016 at 11:55 (11 maanden ago)

    Ik heb t voor vandaag gemaakt maar de textuur was heel melig. Ik had suikervrije sojamelk van de ah gebruikt, kan het daaraan liggen? Morgen probeer ik het met oatly. Misschien dat dat beter is.

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Gezond ontbijt: Overnight Oats met chocolade

Geef een reactie