suikervrije en glutenvrije appelrepen gezond tussendoortje

Gezond tussendoortje: appelrepen

Ze zien er misschien een beetje ‘mwoaaaah’ uit, maar geloof me: deze appelrepen zijn te gek. Ze zitten vol goede voedingsstoffen, zijn super makkelijk te maken en daarom een hartstikke gezond tussendoortje. Tel daar nog eens bij op dat ze gemakkelijk te verpakken zijn om mee te nemen ergens naartoe en volgens mij is ‘ie dan perfect. Gebruik havermout met een glutenvrij keurmerk en je repen zijn glutenvrij, veganistisch en suikervrij.

glutenvrije appelrepen

gezond tussendoortje: glutenvrije appelrepen

glutenvrije en suikervrije appelrepen

Gezond tusendoortje: glutenvrije appelrepen

Wij zijn dit weekend, en de afgelopen dagen trouwens ook al, keihard aan het klussen in ons nieuwe huis. YES! We hebben de sleutel van ons paleis en kunnen het nu helemaal naar ons zin maken. Eindelijk een tuin waar ik mooie foto’s kan maken van alle recepten én volgend jaar druk aan de slag kan met lekker veel makkelijke bbq recepten. Op de bovenste verdieping maken we een groot kantoor met een échte koffiecorner en al mijn props (zo heet alles wat je gebruikt voor je foto’s) komen daar te staan. De keuken ga ik voorlopig inrichten met alle apparaten die ik nodig heb; een nieuwe keuken komt hopelijk later nog een keertje. Uiteraard laat ik jullie binnenkort meer zien van ons droomhuis!

Ik dwaal af 😉 Want waar ik naartoe wilde, is dat deze repen ook perfect zijn voor tijdens het klussen. Maak een hele berg en bewaar ze in de koelkast; dan heb je altijd even een snel én gezond tussendoortje.

Wat heb je wel nodig?

Voor 10-12 repen

  • 115 gram pecannoten
  • 150 gram (glutenvrije) havervlokken
  • 200 gram ontpitte medjoul dadels
  • 2 theelepels kaneel
  • snuf zout
  • 2 appels, bijv. Granny Smith

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

  1. Ontpit de medjoul dadels en doe ze even 15 minuutjes in een bakje met water om zacht te laten worden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid hier de pecannoten en havermout over. Bak 15 minuutjes in de oven.
  3. Giet de dadels af en doe deze in een foodprocessor (of staafmixer) en doe hier ook de appels bij (snijd deze eerst even wat kleiner). Maal fijn.
  4. Doe er dan de havervlokken en pecannoten bij, en het kaneel en zout en maal tot een geheel.
  5. Pak een brownie bakvorm of andere vierkante bakvorm met iets verhoogde rand en doe hier bakpapier in. Verspreid het appelmengsel over het bakblik en druk aan.
  6. Bak nog 20 minuutjes op 175 graden in de oven. Laat even afkoelen en snijd dan in repen. Je kunt ze in een luchtdicht bakje een aantal dagen bewaren (in de koelkast).
glutenvrije en suikervrije appelrepen

glutenvrije appelrepen zonder geraffineerde suiker (gezoet met dadel)

Er zijn 15 reacties op Gezond tussendoortje: appelrepen

  1. Sofieke
    5 september 2015 at 10:45 (3 jaar ago)

    Klinkt heerlijk, mijn to-make-list wordt almaar langer en langer…

    Beantwoorden
    • Natalie
      5 september 2015 at 17:20 (3 jaar ago)

      Net gemaakt, heerlijk!

      Beantwoorden
      • Focus On Foodies
        11 september 2015 at 22:20 (3 jaar ago)

        Leuk dat je ze hebt gemaakt Natalie en fijn dat ze bij jou ook in de smaak vallen!

        Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 september 2015 at 22:23 (3 jaar ago)

      Hahaha sorry Sofieke!
      Ach, de herfst komt er weer aan dus dan zijn er vast wel van die regenachtige dagen waarop je toch niet veel anders kunt doen 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Renate
    11 oktober 2015 at 08:55 (3 jaar ago)

    Oh heerlijk….. Van de week even maken. Succes met klussen de komende tijd. Maak er een fijn thuis van!!

    Beantwoorden
  3. Gisele
    11 oktober 2015 at 11:44 (3 jaar ago)

    Ze staan nu in de oven. Heb het ‘deeg’ al geproefd en dat is echt heerlijk. Nog half uurtje wachten op het eindresultaat….

    Beantwoorden
  4. Lara
    26 oktober 2015 at 17:59 (3 jaar ago)

    Kan je ook amandelen gebruiken ipv pecannoten?

    Beantwoorden
  5. Thea
    26 januari 2016 at 09:32 (3 jaar ago)

    Moet je de dadels eerst wegen en dan ontpitten of eerst ontpitten en dan wegen voor 200 gram??? Misschien stomme vraag maar…..

    Beantwoorden
  6. sil thooneb
    17 februari 2016 at 15:06 (3 jaar ago)

    Kun je de repen ook invriezen?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      17 februari 2016 at 15:50 (3 jaar ago)

      Ja hoor Sil, dat kan zeker!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  7. Gisele
    23 mei 2016 at 19:54 (3 jaar ago)

    Ik maak ze regelmatig, we vonden ze heerlijk! Ik maak ze altijd in een muffinvorm, en noemen ze dan appelrondjes. Succes receptje! :-)

    Beantwoorden
  8. Anne
    4 januari 2017 at 19:58 (2 jaar ago)

    Heb je hier misschien de voedingswaarden van per 100 gr?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      4 januari 2017 at 20:06 (2 jaar ago)

      Nee sorry, maar er zijn sites waar je de ingredienten kunt invoeren, zodat automatisch de voedingswaarde en calorieen berekend worden.

      Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Gezond tussendoortje: appelrepen

Geef een reactie