Website Sushi on a plate

Gezonde avondmaaltijd: Sushi salade

Mijn hart klopt voor sushi. Je mag mij er ’s nachts voor wakker maken en de rest van mijn leven alleen nog maar sushi eten zou ik prima vinden. Vrijwel altijd wordt er aan sushirijst in restaurants suiker toegevoegd, maar eens in de zoveel tijd ga ik toch sushi eten buiten de deur. Dat ik daar vervolgens uitslag van krijg, neem ik dan die ene keer voor lief. Maar waarom die suiker nu wordt toegevoegd, snap ik niet echt. Ik maak thuis vaak genoeg zelf sushi en voeg dan nooit suiker toe; net zo lekker! Ook aan deze sushi salade is natuurlijk geen suiker toegevoegd.

Sushi rollen is altijd best een hoop werk. Veelal de moeite waard, maar soms heb ik trek in sushi en geen tijd om te lang in de keuken te staan. Op Instagram kwamen er onlangs een aantal foto’s voorbij van ‘sushi in a bowl’. Eigenlijk hetzelfde idee als dit recept, alleen vind ik het zo op een bord iets mooier te presenteren.

Sushi salade

Sushi salade

Dit recept is echt super snel. Het enige wat gekookt hoeft te worden is de sushirijst en dat is in ongeveer 8 minuten gebeurd. Verder snijd je gewoon de zalm in blokjes en je doet hetzelfde met de avocado. Leg dit, samen met de zeekraal op de sushirijst, knip 1 á 2 norivellen per persoon in stukjes en besprenkel met wat tamari (glutenvrije sojasaus). Ik maakte er ook nog een simpele wasabi mayonaise bij, door wat wasabi te mengen met suikervrije mayonaise. Uiteraard kun je de mayonaise ook zelf maken als je daar de tijd voor hebt.

Sushi on a plate

Sushi salade

De smaak van deze sushi salade (want dat is het eigenlijk) is echt fenomenaal. Het is wel aan te raden om zalm te kopen met van goede kwaliteit; ik vind dat je de structuur beter proeft in de sushi salade dan in een sushi rol. Als de zalm dus ‘pezig’ is, is dat niet echt lekker. De foto’s maakte ik toen het helaas net donker werd, maar ik hoop dat jullie kunnen zien hoe onwijs lekker dit gerecht eruit ziet ;-)! Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  •  300 gram zalmfilet
  • 200-300 gram sushirijst
  • 3-4 norivellen
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 avocado
  • eventueel mayonaise en wasabi naar smaak
  • Glutenvrije tamari sojasaus

En hoe maak je het?

  1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de zalm in kleine blokjes en doe hetzelfde met de avocado. Verdeel de rijst over 2 borden wanneer het gekookt is. Verdeel hierover de stukjes zalm, avocado, zeekraal en knip stukjes norivellen klein met een schaar.
  3. Als je het lekker vindt, maak je met wat (suikervrije) mayonaise en wasabi de wasabimayonaise, die je dan over de salade heen druppelt.
  4. Besprenkel met wat glutenvrije tamari en klaar is je Sushi salade!
Sushi salade on a plate
Sushi salade 

Er zijn 16 reacties op Gezonde avondmaaltijd: Sushi salade

  1. Marijke Goudzwaard
    19 april 2014 at 07:44 (4 jaar ago)

    Ga ik snel eens proberen. Hoef ik niet gelijk zo,n matje te kopen. Heb laatst goede sushi geproefd van dochter,nu laat ze bij AH nu links liggen, wat een verschil.

    Beantwoorden
  2. Maura - YLT
    19 april 2014 at 13:34 (4 jaar ago)

    Oooh weer een receptje om mijn sushiverslaving wat te variëren (alhoewel het inderdaad een sushibowl is maar dan op een bord haha, maar toch voor mijn eigen idee). Lijkt me heerlijk vooral met die zeekraal.

    Beantwoorden
  3. Petra
    20 april 2014 at 10:16 (4 jaar ago)

    tjonge wat een leuk recept om eens proberen te maken…tenslotte vind ik eigenlijk alles wat men zelf maakt echt het lekkerste….dus we zetten dit recept, met stip op het binnenkort maken lijstje…wij zijn echte vis liefhebbers, dus dit is snel aan de beurt!

    Beantwoorden
  4. Else
    23 april 2014 at 20:17 (4 jaar ago)

    Werkelijk wat een smulsalade heb ik vanavond gegeten. Sushi salade oh wat heerlijk. Dit is echt een eerste klas klapper. Ik snipperde er ook nog gember frutseltjes overheen. Heel veel dank voor dit toprecept.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 april 2014 at 11:06 (4 jaar ago)

      Oh wat super leuk om te horen! Fijn dat het je zo gesmaakt heeft :-)!

      Beantwoorden
  5. Liesbeth
    5 mei 2014 at 16:16 (4 jaar ago)

    Heerlijk recept! Ik heb er wat zeewiersalade overheen gedaan, maakt het nog lekkerder en wat geroosterde sesamzaadjes mmmmmm

    Beantwoorden
  6. Let
    17 juni 2014 at 22:04 (4 jaar ago)

    Hoi, doe je de zeekraal er rauw doorheen? Op het doosje staat koken of wokken, ga nu twijfelen 😉

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      17 juni 2014 at 22:12 (4 jaar ago)

      Hi Let,
      Nee hoor de zeekraal mag er gewoon rauw doorheen; veeeel lekkerder! Eet smakelijk :-)

      Beantwoorden
  7. Gies
    8 augustus 2014 at 08:56 (3 jaar ago)

    Mooi bordje Li ;). En verder ziet het er ook heerlijk uit!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 augustus 2014 at 17:38 (3 jaar ago)

      Bedankt Gies, van hele lieve mensen gekregen!
      Dit is ook echt een super lekker receptje, jullie zouden het eens moeten proberen :-)
      Groetjes,
      Lian

      Beantwoorden
  8. Hoi-Mee
    18 oktober 2014 at 21:05 (3 jaar ago)

    Het was ontzettend lekker, zeker met zeewiersalade!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      18 oktober 2014 at 21:29 (3 jaar ago)

      Hi Hoi-Mee,
      Ah fijn, goed om te horen dat het zo in de smaak viel! Wat voor zeewiersalade had je erbij gemaakt?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  9. hesther
    14 november 2014 at 17:45 (3 jaar ago)

    Gisteren gemaakt met ipv rijst “bloemkool rijst”. Echt heerlijk! !!

    Beantwoorden
  10. linda toering
    11 augustus 2015 at 18:18 (2 jaar ago)

    Vandaag zalm en avocado gekocht… deze staat morgen op tafel!

    Beantwoorden
  11. Melissa
    12 augustus 2015 at 11:00 (2 jaar ago)

    Gewoon rauwe zalm toch of gerookte zalm, ziet er jummie uit!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      12 augustus 2015 at 11:01 (2 jaar ago)

      Hi Melissa,
      Gewoon rauwe zalm, zorg er dus wel voor dat je verse zalm gebruikt. Eet smakelijk ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie