healthy peanutbutter cups suikervrij glutenvrij

Gezonde peanut butter cups

Helemaal gek ben ik erop: pindakaas. Je ziet me nog net niet met een lepel de pot in duiken, al ken ik genoeg mensen voor wie dat zelfs niet te gek is. Maar om pindakaas nou altijd op een broodje of rijstwafel te smeren, is ook zo wat en daarom wilde ik een leuk receptje maken, wat je lekker tussendoor kunt opsnoepen. Deze gezonde peanut butter cups zijn daar perfect voor. Niet te groot, maar precies goed voor de lekkere trek, bij de koffie of je werkdip om 3 uur. 

healthy peanutbutter cups

healthy peanutbutter cups

gezonde peanut butter cups

gezonde peanut butter cups

Misschien kun je het recept trouwens maar beter gelijk verdubbelen, want hier waren ze binnen no-time allemaal uit de vriezer verdwenen. Ze gingen als warme broodjes over de toonbank en eigenlijk zijn het perfecte traktaties om standaard in je vriezer te hebben liggen. Ik vind de combi van chocolade en pindakaas namelijk perfect passen bij een kopje koffie. Ben ik dan heel raar? In ieder geval zullen ze goed in de smaak vallen bij bezoek, want wie is er nu niet dol op pindakaas ;-).

Je kunt ook lekker variëren met de gehakte noten die je gebruikt. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens afwisselen met gehakte pinda’s; let er dan wel op dat je ongezouten pinda’s gebruikt. Of kies eens voor walnoten of cashewnoten. Smaakt allemaal toch net weer even anders. Ik hoop dat jullie er net zo van gaan smullen als wij!

Wat heb je nodig?

Voor 6 stuks

  • 100 gram pure chocolade (bijv. 92% cacao)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • ongeveer 2 eetlepels suikervrije pindakaas
  • handje verse noten, bijv. pecannoten of cashewnoten
  • nodig: muffin vormpjes nodig (papier)

En hoe maak je het?

  1. Hak de pecannoten in stukjes.
  2. Smelt au-bain-marie de chocolade en kokosolie samen in een kommetje. Als de chocolade volledig gesmolten is, zet je het vuur uit, maar zorg dat de chocolade niet hard wordt.
  3. Doe de gehakte pecannoten bij de pindakaas en meng door.
  4. Zet de muffinvormpjes eventueel in een muffin bakblik, voor extra stevigheid. Schep nu een klein beetje gesmolten chocolade in de muffinvormpjes, zodat de bodem goed bedekt is. Gebruik niet teveel. Zet de vormpjes in de vriezer en wacht 15 minuten.
  5. Schep dan in ieder vormpje wat pindakaas en verspreid dit over de chocoladebodem. Zet weer 15 minuten in de vriezer.
  6. Verdeel dan de gesmolten chocolade over het laagje pindakaas in de vormpjes. Laat ongeveer 2-3 uur opstijven. Je kunt ze daarna per stuk verpakken. Haal ze ongeveer 10 minuten voordat je ze wilt eten uit de vriezer. Enjoy!
gezonde peanutbutter cups

gezonde peanutbutter cups

Er zijn 4 reacties op Gezonde peanut butter cups

  1. Judith
    24 april 2016 at 00:10 (3 jaar ago)

    Aant maken, ben benieuwd! M pecan en walnoot en deels gemengde notenpasta :)

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 april 2016 at 12:39 (3 jaar ago)

      Lekker! Hoe zijn ze geworden :D?

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Ellis
    30 april 2016 at 19:58 (3 jaar ago)

    Het 2-3 u opstijven is dat in de koelkast? Of vriezer?

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Gezonde peanut butter cups

Geef een reactie