gezonde snack: geroosterde kikkererwten met kruiden

Gezonde snack: geroosterde kikkererwten

Ken je dat, dat je ’s avonds op de bank een film zit te kijken en ineens zin hebt in iets lekkers? Als je dan een zak chips opentrekt, of een chocoladereep uit de kast trekt, is je lichaam daar over het algemeen niet zo blij mee. Tuurlijk moet het een keer kunnen, maar veel beter is het om dan een gezond alternatief klaar te hebben staan. Zo vind ik bijvoorbeeld edamame boontjes verschrikkelijk lekker en als je deze in de diepvries hebt liggen, staan die binnen 10 minuten op tafel. Een andere gezonde snack zijn deze geroosterde kikkererwten. Ze zijn super lekker en zitten boordevol goede voedingsstoffen.

gezonde snack: geroosterde kikkererwten

gezonde snack: geroosterde kikkererwten

gezonde snack: geroosterde kikkererwten

gezonde snack: geroosterde kikkererwten

Maak ze klaar met lekker veel pure kruiden en je hebt een snack die niet alleen gezond is, maar ook glutenvrij, suikervrij en zelfs veganistisch. Tenzij je geen peulvruchten mag eten, is dit een tussendoortje wat je bijna iedereen kunt voorschotelen.

Bewaar de kikkererwten in een luchtdicht bakje, dan zijn ze na een paar dagen nog steeds lekker knapperig. Super lekker ook om mee te nemen naar je werk, bijvoorbeeld een keer in plaats van een handje noten. Variëren is belangrijk! En het is zo simpel om te maken, dat het recept ook echt niet mis kan gaan. Gewoon proberen dus :D!

Wat heb je nodig?

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel gemalen komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • flinke snuf zout en peper

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder de kraan in een zeef tot er geen schuim meer af komt. Dep de kikkererwten droog.
  2. Doe ze in een kom en hussel er de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder en knoflookpoeder doorheen. Verspreid de kikkererwten dan over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  3. Verdeel zout en peper over de kikkererwten en doe ze dan in de oven. Hussel ze na 20 minuten even door en laat ze nog 10 minuten bakken (totaal dus 30 minuten). Let op: de baktijd en temperatuur kan per oven erg verschillen, dus houd ze goed in de gaten.
  4. Even laten afkoelen en genieten maar!
gezonde snack: geroosterde kikkererwten met kruiden

gezonde snack: geroosterde kikkererwten met kruiden

Er zijn 8 reacties op Gezonde snack: geroosterde kikkererwten

  1. Debby
    22 augustus 2015 at 11:46 (3 jaar ago)

    Welke kikkererwten gebruik je? Uit een pot?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      23 augustus 2015 at 11:38 (3 jaar ago)

      Inderdaad kikkererwten uit een pot. Je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken, maar dan moet je ze eerst ongeveer 24 uur laten wellen.

      Beantwoorden
  2. rianne
    22 augustus 2015 at 14:28 (3 jaar ago)

    Lijkt me lekker! Kan dit ook met gedroogde kikkererwten? Kan ik ze laten wellen misschien?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      23 augustus 2015 at 11:37 (3 jaar ago)

      Ja met gedroogde kikkererwten kan ook, maar dan moet je ze wel ongeveer 24 uur laten wellen van te voren :-)

      Beantwoorden
      • rianne
        23 augustus 2015 at 20:24 (3 jaar ago)

        Dank!

        Beantwoorden
  3. Julia
    7 september 2015 at 20:34 (3 jaar ago)

    Njamm! Worden ze wel echt knapperig, ook van binnen? Wat een heerlijke recepten maak je, erg leuk!

    Beantwoorden
  4. Sofie
    26 januari 2016 at 13:29 (2 jaar ago)

    Heel lekker! Een goed alternatief voor chips.

    Beantwoorden
  5. Marion
    29 januari 2016 at 21:25 (2 jaar ago)

    200 graden en ondertussen al 45 minuten in de oven…maar ze worden niet knapperig…

    Beantwoorden

Geef een reactie