Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en Suikervrij bananenbrood met pecan noten

Bananenbrood is geweldig. Het is zo klaar, het vult enorm, het is makkelijk om te maken maar bovenal gewoon waanzinnig lekker. Van één plakje zit je propvol en geloof me: als je weet dat dit nog in je tas zit als tussendoortje om een uur of 3, dan ben je blij. Als je het invriestkun kun je lekker lang een plakje bananebrood meenemen naar je werk. Je begrijpt: ik ben groot van van bananenbrood. Op focusonfoodies.nl was al een bananenbrood recept te vinden, maar deze keer maakte ik glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten en die pecan noten zijn toch wel heuuullll lekker!

Als je geen glutenallergie hebt, kun je overigens ook alleen speltmeel gebruiken, dat is geen enkel probleem. Al vind ik wel dat amandelmeel altijd een lekkere nootachtige smaak geeft die goed combineert met banaan. Ben je een chocolade liefhebber? Doe er wat cacao nibs of cacao poeder doorheen. Houd je van rozijnen? Houd je meer van walnoten dan van pecan noten? Varieer er lekker op los met dit recept zou ik zeggen, want het is de basis voor een heerlijk bananenbrood. En heb je een variatie gevonden die iedereen zou moeten kennen? Deel dan gewoon hieronder bij de reacties wat jouw ultieme bananenbrood is!

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram hazelnootmeel
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • halve theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 100 gram grof gehakte pecan noten

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  2. Klop in een kom de eieren met zout luchtig (ongeveer 2 minuten).
  3. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel, hazelnootmeel, pecannoten, bakpoeder en baking soda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  4. Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  5. Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Glutenvrij en suikervrij bananenbrood met pecan noten

Er zijn 10 reacties op Glutenvrij en Suikervrij bananenbrood met pecan noten

  1. Tass Muller
    24 november 2014 at 16:17 (3 jaar ago)

    Soms doe ik er pompoenpitten of zonebloempitten in.

    Beantwoorden
  2. Truus
    24 november 2014 at 18:13 (3 jaar ago)

    Kan je de dadels ook weglaten of vervangen door iets anders?

    Beantwoorden
  3. Zus
    25 november 2014 at 15:40 (3 jaar ago)

    gedroogde pruimen, gedroogde vijgen, gedroogde abrikozen…..rozijntjes!

    Beantwoorden
  4. jacqueline kersbergen
    30 november 2014 at 19:59 (3 jaar ago)

    Nou hij staat in de oven, ik ben benieuwd!

    Beantwoorden
  5. jacqueline kersbergen
    30 november 2014 at 23:06 (3 jaar ago)

    Hij is echt super lekker!! Bedankt voor dit lekkere recept!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 december 2014 at 21:43 (3 jaar ago)

      Super Jacqueline, leuk dat je het even laat weten!
      Geniet ervan!
      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  6. Bregje
    5 december 2014 at 13:36 (3 jaar ago)

    Kun je de baking soda ook vervangen door alleen bakpoeder? Zo ja in welke verhoudingen? Weet inmiddels waar ik de baking soda kan halen, maar wil eigenlijk al gaan bakken :-)

    Beantwoorden
  7. Bregje
    5 december 2014 at 13:38 (3 jaar ago)

    Ohja, kan het ook met amandelmeel en kokosmeel? Was nog een ingrediënt vergeten :-)

    Beantwoorden
  8. Bregje
    7 december 2014 at 22:59 (3 jaar ago)

    Het is al gelukt hoor, heb het inmiddels al 2x gemaakt en het smaakt steeds beter. Bedankt voor het recept 😉

    Beantwoorden
  9. Matty
    16 januari 2015 at 16:42 (2 jaar ago)

    Zojuist het bananenbrood gebakken, ipv hazelnootmeel, 50gr kokosmeel gebruikt. Nog wat rozijnen en cocoa nibs toegevoegd….kon niet wachten tot hij helemaal was afgekoeld….dus alvast een plakje afgesneden….lekker!
    Bedankt voor je site…kom er regelmatig om steeds zo’n lekker receptje te maken!

    Beantwoorden

Geef een reactie