glutenvrije pita

Glutenvrij pitabrood

Als je deze glutenvrije pita in de vriezer bewaard en even opwarmt in de oven, heb je altijd een basis klaar liggen voor een lekkere avondmaaltijd. Pita’s zijn namelijk super veelzijdig; je kunt ze vullen met gegrilde groenten en hummus, of met vlees uit de oven. Voor een vegetarische variant ga je voor een pita met bietenhummus en falafel, waarvoor ik eerder al het recept deelde. In deze blog het recept voor een super simpel glutenvrij pitabrood.

glutenvrije pita

glutenvrije pita

glutenvrije pita

glutenvrije pita

Laatst liet ik je ook al zien hoe je glutenvrije pita’s maakt met een stoomoven. Daarop kreeg ik van veel van jullie het verzoek voor een recept voor glutenvrije pita uit de normale oven. Dus bij deze! Eigenlijk is het maken van gtutenvrij pitabrood hartstikke simpel, maar je moet wel even een goed recept hebben. Glutenvrij deeg werkt nou eenmaal niet altijd makkelijk, maar deze pita’s zijn super lekker!

Vind je het zelfrijzend bakmeel en gist dubbelop? Dan kun je het ook met standaard glutenvrij meel proberen. Ik weet wel dat de combi van glutenvrij zelfrijzend bakmeel en gist in dit recept goed uitpakt. Naast glutenvrij zijn de pitabroodjes suikervrij, zuivelvrij en veganistisch. Weet je niet goed waar je terecht kunt voor de ingrediënten? Veel van deze glutenvrije producten en ingrediënten zijn te koop bij winkels zoals Holland & Barrett.”

 

Wat heb je nodig?

Voor 6 pita’s

  • 260 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
  • 3 gram gist
  • 160 ml lauwwarm water
  • 10 ml olijfolie (flinke scheut)
  • halve theelepel zout

En hoe maak je ze?

  1. Doe het gist bij het lauwwarme water, meng even goed door en laat een paar minuten staan.
  2. Voeg het zout toe aan het bakmeel en voeg dan de olijfolie en het water aan het meel toe. Meng dit met de hand of een keukenmachine tot een mooi deeg.
  3. Leg een vochtige theedoek over het deeg en laat dit op een warmere plek in huis (25-30 graden) ongeveer een half uur rijzen.
  4. Maak dan 6 gelijke bolletjes van het deeg. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de zes bolletjes over de bakplaat. Zorg dat er genoeg afstand zitten tussen de bolletjes, want je gaat ze nu met een deegroller tot rondjes uitrollen. Maak de pita broodjes zo’n 2 cm dik; niet te dun, want dan kun je ze niet goed open snijden.
  5. Stel de oven nu voor op 225 graden. Bak de pitabroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en laat de broodjes daarna goed afkoelen.
glutenvrije pita

glutenvrije pita

In dit recept staat een affiliatie link.

Er zijn 3 reacties op Glutenvrij pitabrood

  1. Mirjam
    13 augustus 2016 at 21:29 (2 jaar ago)

    Welke meelmix heb jij gebruikt?

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks op Glutenvrij pitabrood

  1. Vegetarische pita's met knoflooksaus - Beaufood
    11 november 2016 at 16:09 (2 jaar ago)

    […] in hebt na een dag hard werken. Voor iedereen die dat wel ziet zitten, heb ik hier het recept voor glutenvrije pita broodjes van Lianne. Zij blogt net als ik over gezond en lekker eten dus wip voor inspiratie ook zekers eens […]

    Beantwoorden

Geef een reactie