Rijstnoedels met wilde zalm en zeekraal

Glutenvrij: Rijstnoedels met zalm en zeekraal

Vandaag weer inspiratie voor een lekkere glutenvrije avondmaaltijd: Rijstnoedels met zalm en zeekraal. Ik vind niets fijner dan een snelle maaltijd op tafel zetten na een lange dag werken, maar dan natuurlijk wel eentje die gezond is én glutenvrij. De rijstnoedels hoef je slechts 4 minuten te koken en ook de zalm is binnen 6-8 minuten gaar en dus staat je eten zo op tafel. Ideaal toch?

Je kunt natuurlijk ook een ander soort vis gebruiken, als je niet van zalm houdt, maar persoonlijk vind ik zalm zo lekker! Zeker in de combinatie met het zilte van de zeekraal en nori en de notige smaak van sesamzaadjes en sesamolie. Om je vingers bij op te eten :-).

Rijstnoedels met zalm en zeekraal

Rijstnoedels met zalm en zeekraal

Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Hoewel ik groot fan ben van Jamie Oliver, zijn stijl van koken en gevoel voor smaak, moet ik altijd lachen om zijn ’15 minuten’ recepten. No way dat die in 15 minuten op tafel staan, misschien als je de snijtijd voor alle ingrediënten buiten beschouwing laat. Maar dit hoofdgerecht staat écht binnen 15 minuten op tafel en ik weet zeker dat je het vaker gaat eten als je het eenmaal geproefd hebt ;-)!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 2 zalmmoten
  • 250 gram rijstnoedels
  • 100 gram zeekraal
  • 2 norivellen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 theelepel gedroogde (of wat takjes verse) dille
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel tamari (glutenvrije sojasaus)

En hoe maak je het?

  1. Breng water aan de kook.
  2. Bak in een laagje olijf- of kokosolie de twee zalmmoten in zo’n 6-8 minuten gaar. Sprenkel 2 minuten voor tijd wat sesamzaadjes over de zalmmoten en een klein beetje sesamolie en dille.
  3. Doe de rijstnoedels in het kokende water en kook zo’n 4-5 minuten. Knip ondertussen de norivellen in kleine stukjes. Leg rijstnoedels op een bord en doe hier wat tamari en sesamolie over.
  4. Leg de helft van de zeekraal op ieder bord; je hoeft dit niet te koken. Verspreid de norivellen over de zeekraal. Schep een zalmmoot op ieder bord en besprenkel alles met wat citroensap en een klein beetje tamari. Enjoy!
Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Glutenvrije rijstnoedels met zalm en zeekraal

Er zijn 18 reacties op Glutenvrij: Rijstnoedels met zalm en zeekraal

  1. Johanna
    1 september 2014 at 06:30 (3 jaar ago)

    Zijn norivellen en zeekraal gewoon bij de supermarkt te koop?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      1 september 2014 at 15:28 (3 jaar ago)

      Hi Johanna,
      Yep, dat kun je (bijvoorbeeld) gewoon bij de Albert Heijn halen. Zeekraal ligt bij de vis en norivellen bij het Aziatische schap :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Karlijn
    1 september 2014 at 14:18 (3 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit, die ga ik van de week maken denk ik!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 september 2014 at 20:04 (3 jaar ago)

      Leuk!!!

      Beantwoorden
  3. Suuz
    1 september 2014 at 15:44 (3 jaar ago)

    ziet er ZALIG uit!!!!! deze ga ik gauw maken!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 september 2014 at 20:04 (3 jaar ago)

      Leuk, dan wens ik je nu vast eet smakelijk ;-)!

      Beantwoorden
  4. Desiree Sip
    2 september 2014 at 10:10 (3 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben ook gek op zalm, dus ik ga deze zeker een keer maken!

    Beantwoorden
  5. Claudia
    2 september 2014 at 15:07 (3 jaar ago)

    Ik kom er net achter dat je geroosterde of ongeroosterde norivellen kan
    kopen! Was even benieuwd welke jij gebruikt hebt! Weet je misschien ook
    of je ongeroosterde norivellen in een salade kunt doen, zonder ze eerst te
    koken ofzo?

    groetjes,
    Claudia

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      2 september 2014 at 20:04 (3 jaar ago)

      Hi Claudia,
      Daar vraag je me wat! Zover ik weet koop ik altijd ongeroosterde norivellen en deze zijn ook gewoon in de supermarkt te krijgen. Je hoeft ze zeker niet te koken of roosteren voor je ze gebruikt, ze zijn al lekker knapperig :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Claudia
        3 september 2014 at 09:03 (3 jaar ago)

        Dag Lianne,
        Dan ga ik een bij AH kijken, want zelfs bij de natuurwinkel lagen ze niet. Daar kon ik ze wel bestellen, maar toen vroegen ze dus geroosterd of ongeroosterd. Ik ga
        dus maar gewoon kijken wat er bij AH ligt! Thanx!

        Beantwoorden
  6. Claudia
    3 september 2014 at 13:37 (3 jaar ago)

    Bij onze AH hadden ze de vellen van het merk Saitaku en acherop staat dat ze geroosterd zijn!

    Beantwoorden
  7. Marloes
    3 september 2014 at 22:22 (3 jaar ago)

    Dit ziet er zó lekker uit! Als ik bij mijn ouders ben eten we vaak wat ‘luxer’ dan ik gewend ben als student. Laatst aten we ook zalm in combinatie met zeekraal. Heerlijk!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 september 2014 at 09:38 (3 jaar ago)

      Hi Marloes,
      Heerlijk is dat he, dat ken ik nog van toen ik studeerde! Fijn dat je ouders ook zo lekker eten ;-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  8. Naomi de Jong
    9 september 2014 at 17:09 (3 jaar ago)

    Ziet er hartstikke lekker en kleurig uit! ben jouw mooie site toevallig tegengekomen, ga nu meer recepten bekijken 😉
    Groetjes, Naomi

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 september 2014 at 17:26 (3 jaar ago)

      Hi Naomi,
      Dankjewel, super leuk om te horen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  9. Minda Breuk
    12 september 2014 at 15:32 (3 jaar ago)

    Heerlijk recept! 2 weken geleden uitgeprobeerd en aangezien het erg geslaagd was, ga ik het morgen mijn vrienden voorschotelen. Kunnen ze zien hoe lekker het kan zijn om tarwe- en lactosevrij te eten :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      16 september 2014 at 10:49 (3 jaar ago)

      Hi Miranda,

      Haha ik moest lachen om je reactie; dat denk ik dus ook altijd als ik iemand iets voorschotel ;-). ‘Zie je nou, het is eigenlijk super lekker ;-)’. Hartstikke leuk en hoop dat je vrienden het lekker vonden!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  10. kirsten
    19 oktober 2014 at 21:06 (3 jaar ago)

    hoi, zag van de week bij ‘how it’s made’ dat norivellen altijd geroosterd worden om er zeker van te zijn dat alle bacteriën eruit zijn….weten we dat ook weer :-)

    Beantwoorden

Geef een reactie