glutenvrije en suikervrije cake appelmoes

Glutenvrije appelmoescake zonder geraffineerde suiker

Een paar weken geleden organiseerden mijn ouders een ‘ Tiroler Abend’. We doen dit ieder jaar, samen met goede vrienden en het is een onwijs gezellig feestje. Mijn vader maakt Tiroler gröstl, er is zuurkool, bratwurst en glühwein. Om het extra gezellig te maken staat er de hele avond après-ski muziek op. Het is zo lekker fout, dat het leuk wordt! Dit jaar vond ik het een leuk idee om een iets lekkers te maken voor bij de koffie en al snel vond ik deze appelmoescake bij Laura’s Bakery. Met maar een paar aanpassingen maakte ik er een glutenvrije versie zonder geraffineerde suikers van en hij was heerlijk!

glutenvrije en suikervrije cake met appelmoes

glutenvrije en suikervrije cake met appelmoes

glutenvrije appelmoes cake zonder suiker

glutenvrije appelmoes cake zonder suiker

Naast de heerlijke smaak is het ook nog de makkelijkste cake die ik tot nu toe maakte. Je kunt de benodigde ingrediënten op één hand tellen en ook de bereidingswijze is erg simpel. Een kind kan de was doen. En met heerlijk resultaat!

Tip: maak de cake af met een toef opgeklopte kokosroom. Smullen!

Wat heb je nodig?

  • 150 gram appelmoes
  • 75 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel water

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Klop de eieren met de kokosbloesemsuiker luchtig. Voeg het amandelmeel en de appelmoes afwisselend toe en daarna het water. Spatel dit voorzichtig door het beslag.
  2. Bekleed de bakvorm dan met bakpapier. Stort het cakebeslag in de bakvorm.
    Bak de cake in 50 minuten gaar.
glutenvrije appelmoes cake zonder suiker

glutenvrije appelmoes cake zonder suiker

Er zijn 14 reacties op Glutenvrije appelmoescake zonder geraffineerde suiker

  1. Marlotte
    2 januari 2016 at 08:22 (4 jaar ago)

    Ah, ik werd alleen al blij van de korte ingrediëntenlijst. Heerlijk! Ziet er goed uit!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      2 januari 2016 at 13:55 (4 jaar ago)

      Haha gelukkig! Dat scheelt al he, als je niet eerst 20 ingrediënten bij elkaar hoeft te sprokkelen 😉 Hoe simpeler, hoe beter!

      Beantwoorden
  2. Daniëlle
    2 januari 2016 at 14:48 (4 jaar ago)

    Ziet er heerlijk uit, en fijn dat er niet veel voor nodig is!

    Beantwoorden
  3. willemijn
    2 januari 2016 at 16:43 (4 jaar ago)

    Klein vraagje: Kan de cake in aparte plakjes de vriezer in?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      10 januari 2016 at 17:39 (4 jaar ago)

      Uhmmm dat denk ik wel, maar ik heb er zelf geen ervaring mee.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Elisabeth
    5 januari 2016 at 13:22 (4 jaar ago)

    Er zit geen bakpoeder of zoiets in , klopt dat?
    Misschien rijst hij dan iets meer.
    Lijkt me een heerlijk recept hoor!

    Beantwoorden
  5. Astrid
    10 januari 2016 at 20:15 (4 jaar ago)

    Dit is een topper! Nu twee keer gemaakt, heerlijk! De eerste keer was hij iets te nat, te vroeg uit de oven gehaald. Tweede keer half amandelmeel half havermeel gedaan ook qua kostbaarheid amandelmeel☺️. Hele gezin smult er nu van!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      12 januari 2016 at 22:05 (4 jaar ago)

      Jippie, fijn dat jouw hele gezin lekker mee kan smullen Astrid :-)! Super leuk!
      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  6. Barbra
    12 januari 2016 at 19:28 (4 jaar ago)

    Erg Lekker, heb alleen inderdaad ook een theelepel bakpoeder toegevoegd, omdat ik de eieren niet luchtig geklopt kreeg. Nu erg lekkere luchtige cake :)

    Beantwoorden
  7. judith
    2 maart 2016 at 14:43 (4 jaar ago)

    klinkt erg lekker natuurlijk maar in appelmoes zit volgens mij behoorlijk wat geraffineerde suiker toch?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      2 maart 2016 at 14:46 (4 jaar ago)

      Hoi Judith,
      Nee hoor, in sommige appelmoes (puur moes) zitten alleen fruitsuikers van de appel zelf. Die zijn net zo lekker :-).

      Beantwoorden
  8. Miranda
    14 augustus 2016 at 08:07 (3 jaar ago)

    Wat is het formaat van de bakvorm die je hebt gebruikt?

    Beantwoorden
    • Suzanne
      16 augustus 2016 at 19:23 (3 jaar ago)

      Daar ben ik ook benieuwd naar!

      Beantwoorden
  9. Esther
    15 augustus 2016 at 19:08 (3 jaar ago)

    Ontzettend lekker en simpel te maken! 😉
    Hoe hou ik de cake het lekkerst?Niet in de koelkast toch?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter bij judith Reactie annuleren