Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Glutenvrije bladerdeeghapjes met pesto en tomaat

Deze bladerdeeghapjes met pesto en tomaat zijn ontzettend leuk (én lekker) om te serveren op een verjaardag of een feestje. Ook voor kerst zijn ze heerlijk als klein hapje of licht voorgerechtje. Ze zijn heel makkelijk te maken en in 10 minuutjes staan ze in de oven. Jouw gasten, of jijzelf natuurlijk, zullen er heerlijk van smullen!

Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Om de bladerdeeghapjes te beleggen gebruik ik de nieuwe groentenstrips van Saclà: zongedroogde tomaatjes en artisjokken. De bakjes zijn gemakkelijk af te gieten en doordat de producten al zijn voorgesneden, zijn je gerechten nog sneller klaar. Deze Italiaanse producten zorgen ervoor dat de bladerdeeghapjes proeven alsof je ze in Italië aan het eten bent. Gebruik wat extra verse kruiden, zoals gedroogde tijm, basilicum en (als je het in huis hebt) rozemarijn. Dat combineert heerlijk met de tomaatjes en artisjok. En om het helemaal af te maken, garneer je de hapjes met wat Parmezaanse kaas of grana padano. Ciao Italia!

De nieuwe groentenstrips van Saclà zijn vanaf deze week verkrijgbaar bij JUMBO. Gebruik ze om je pizza, salade of pasta een heerlijke, Italiaanse smaak te geven!

Sacla groentenstrips

Sacla groentenstrips

Wat heb je nodig?
voor 8 hapjes

  • 2 plakjes glutenvrij bladerdeeg
  • 4 theelepels pesto
  • 4 Saclà pomodori secchi
  • 4 Saclà carciofi (artisjok)
  • peper
  • 3 blaadjes verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • optioneel: wat geraspte Parmezaanse kaas

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 graden

  1. Laat het bladerdeeg kort ontdooien.
  2. Snijd elk velletje bladerdeeg in vier kwartjes.
  3. Besmeer het bladerdeeg met pesto.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes en artisjokken in kleine stukjes en beleg hiermee de velletjes bladerdeeg.
  5. Scheur de basilicum in kleine stukjes en verdeel over het bladerdeeg. Verdeel de tijm over de hapjes. Rasp eventueel wat Parmezaanse kaas over de hapjes.
  6. Bak de bladerdeeghapjes in 15-20 minuten goudbruin.
Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

Glutenvrij bladerdeeghapje met pesto en tomaat

In samenwerking met Saclà

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije bladerdeeghapjes met pesto en tomaat

  1. Ali
    2 december 2016 at 18:26 (3 jaar ago)

    Hai, bedoel je met 900 graden 90 graden?

    Beantwoorden
  2. Mariëlle
    17 maart 2017 at 07:27 (3 jaar ago)

    Waar kun je glutenvrije bladerdeeg kopen?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      20 maart 2017 at 19:35 (3 jaar ago)

      Tegenwoordig bij de meeste supermarkten, in het vriesvak. Anders bij de natuurwinkel :-)!

      Beantwoorden

Geef een reactie