Glutenvrije cake

Glutenvrije Cake

Jullie hebben ‘m vast al op Twitter voorbij zien komen: de glutenvrije cake van rijstmeel die een beetje was mislukt.Het is de eerste cake die ik probeer zonder tarwe, boter of suiker en qua smaak viel het me alles mee. Helaas ziet ‘ie er niet zo aantrekkelijk uit. Maar, omdat veel van jullie aangeven toch benieuwd te zijn naar het recept, staat ‘ie hier dan toch.

De cake is niet zo luchtig, best machtig, waarschijnlijk doordat er geen bakpoeder in zit. Dat kan ik helaas niet gebruiken, dus misschien volgende keer proberen met wat baking soda (dat mag dan weer wel).
Misschien ziet iemand gelijk waardoor de cake niet luchtig wordt en niet rijst, omdat ik een belangrijk ingredient ‘vergeten’ ben. Voel je vrij om een reactie achter te laten met tips of tricks, want ik denk dat mensen met gluten- of suikerallergie blij zullen zijn met een recept voor een lekkere (mooie 😉 )
cake!

Update: Heb een tip gehad voor wijnsteenbakpoeder, een vervanger voor gist. Iemand hier ervaring mee bij het maken van cakes of koekjes?

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 125ml kokosolie
  • 125gram rijstmeel – Deze komt van Amazing Oriental
  • 125ml sojamelk
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels kokosrasp

En hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180graden.
  2. Meng in een kom de ‘natte’ ingredienten samen: 2 eieren, kokosolie, sojamelk, agavesiroop en vanille extract en klop met een handmixer een paar minuten op.
  3. Meng er dan het rijstmeel en de kokosrasp doorheen en met een handmixer maak je er dan in 4/5 minuten een egaal beslag van.
  4. Giet dit beslag in een grote cakevorm of in kleinere cakevormpjes.
  5. Bak ongeveer 45-50 minuten mooi goudbruin in de oven.
Glutenvrije cake

Glutenvrije cake

Geef een reactie