cantuccini glutenvrij suikervrij

Glutenvrije cantuccini zonder geraffineerde suikers

Al enorm lang wilde ik graag een recept maken voor glutenvrije cantuccini zonder geraffineerde suikers. Weet je wel, die leuke Italiaanse koekjes (biscotti) die je vaak bij de koffie krijgt in restaurants. En die ik dan nooit mag eten, omdat ze vol suiker en tarwe zitten? Die ja. Met dit recept maak je thuis heel makkelijk zelf glutenvrije cantuccini en dat deze net zo lekker zijn als in restaurants, zie je denk ik al wel aan de foto’s ;-)?

cantuccini glutenvrij suikervrij

cantuccini glutenvrij suikervrij

cantuccini glutenvrij suikervrij

cantuccini glutenvrij suikervrij

Wat man, wat zijn ze lekker! Echt zoals cantuccini hoort te zijn; lekker knapperig met de volle smaak van amandelen en het frisse van citroen. Wees ook vooral niet bang dat het recept te moeilijk voor je is, want het is echt super makkelijk om te maken. Geen lastige stapjes; gewoon alle ingredienten samenvoegen en het recept volgen. Piece of cake (of cantuccini ;-))

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 20 cantuccini koekjes

  • 200 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram rauwe amandelen
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 2 eieren
  • 40 ml amandelmelk
  • 1 citroen
  • snuf zout

En hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Pak 1 ei en splits het eigeel van eiwit. Bewaar het eigeel apart. Klop het eiwit samen met het hele andere ei los.
  2. Weeg het meel af met een keukenweegschaal. Doe het zelfrijzend bakmeel, kokosbloesemsuiker, wijnsteenbakpoeder, baking soda en snuf zout in een mengkom. Rasp de citroen en doe de citroenrasp hier ook bij.
  3. Voeg het ei en de amandelmelk bij het meel en laat ongeveer 1-2 minuten door de keukenmachine mixen (of doe dit met de hand).
  4. Hak de amandelen in grove stukken en voeg deze dan toe aan de meelmix. Kneed voorzichtig tot een deeg.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak hierop van het deeg twee staven van zo’n 4cm breed (zie foto).
  6. cantuccini maken

    cantuccini maken

  7. Bestrijk met het eigeel wat je apart hebt gehouden.
  8. Bak in 20 minuten mooi goudbruin. Laat ze even afkoelen, snijd de staven dan over de breedt in stukjes en plaats de cantuccini dan met de zijkant naar boven weer op de bakplaat. Bak in 8 minuten lekker knapperig.
cantuccini maken, glutenvrij en suikervrij

cantuccini maken, glutenvrij en suikervrij

Er zijn 5 reacties op Glutenvrije cantuccini zonder geraffineerde suikers

  1. fa
    24 maart 2015 at 19:01 (3 jaar ago)

    Ziet echt goddelijke heerlijk uit. Ik vraag mijn man of hij deze ook graag eten dan maak ik..

    Beantwoorden
  2. Anne
    27 maart 2015 at 20:09 (3 jaar ago)

    Denk dat de amandelmelk bij het meel gaat? Groetjes!

    Beantwoorden
  3. Sylvia
    18 mei 2015 at 21:41 (2 jaar ago)

    Ziet er heel lekker uit. Waar bestaat het glutenvrije bakmeel uit?

    Beantwoorden
  4. lieve vervloesem
    20 februari 2016 at 01:40 (2 jaar ago)

    Ik heb deze cantuccini koekjes gemaakt. Ik had geen deeg, maar eerder een brij. Ik voegde nog wat meer meel toe, maar het bleef nog steeds een brij. Ik stortte de brij op het bakpapier en dacht dat het ging mislukken. Maar het werden heerlijke cantuccini koekjes. Had er veel succes mee!

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Glutenvrije cantuccini zonder geraffineerde suikers

Geef een reactie