glutenvrij chocolade bananenbrood

Glutenvrij chocolade bananenbrood

Ik ben he-le-maal gek van bananenbrood. Sowieso vind ik dat je banaan bijna overal in kunt gebruiken, dus ik zorg dat er altijd een paar bevroren bananen in de diepvries liggen (voor smoothies en ijs) en nog een paar in de fruitschaal. Laatst heb ik ook ontdekt dat het super lekker is om een geprakte banaan door je warme havermoutpap te doen. Het ziet er niet echt florisant uit, maar het smaakt heerlijk! En omdat ik laatst een pakketje kreeg met nóg meer bananen, heb ik er weer een nieuw recept voor bananenbrood mee gemaakt. Dit keer werd het een glutenvrij chocolade bananenbrood.

Wellicht een tikje minder gezond dan eentje met noten en zaden, maar wel énorm lekker! Als jij wel graag noten en zaden wilt gebruiken, kun je zo extra toevoegen, of de chocoladestukjes vervangen door dezelfde hoeveelheid gehakte noten. Voor ieder wat wils en pas het recept vooral aan naar jouw eigen smaak.

glutenvrij en suikervrij chocolade bananenbrood

glutenvrij en suikervrij chocolade bananenbrood

glutenvrij bananenbrood met chocolade suikervrij

glutenvrij bananenbrood met chocolade suikervrij

Je kunt van dit chocolade bananenbrood ruim 10 plakjes van snijden en deze individueel (of per twee) invriezen. Haal je plakje bananenbrood een paar uur voordat je het wilt eten uit de vriezer en je hebt een heerlijk tussendoortje. Ideaal om mee te nemen naar je werk, want rond 11 uur is ‘ie precies op temperatuur! Ik had een plakje chocolade bananenbrood als tussendoortje tijdens de vliegreis naar Belfast en heb heerlijk zitten smullen aan boord. Als je goed voorbereid bent, kun je overal gezond eten ;-)!

Wat heb je nodig?

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram dadels (zonder pit)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 1 ½ theelepel baking soda
  • Snufje zout
  • 50 gram pure chocolade

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
  2. Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)
  3. Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
  4. Hak de chocolade in kleine stukjes en roer dit door het bananenmengsel
  5. Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
  6. Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.
glutenvrij chocolade bananenbrood

glutenvrij chocolade bananenbrood

Er zijn 3 reacties op Glutenvrij chocolade bananenbrood

  1. Karen
    12 juli 2016 at 08:36 (2 jaar ago)

    Klinkt lekker!!
    Graag vervang ik ’t amandelmeel met rijstmeel (dat is hier in Brazilië gemakkelijker te verkrijgen), hoe kan ik dat ’t beste doen?

    Beantwoorden
  2. Kirsten
    22 september 2016 at 09:50 (2 jaar ago)

    Ik heb geen keukenmachine. De dadels (welke soort?) gewoon in kleine stukjes snijden?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      23 september 2016 at 17:56 (2 jaar ago)

      Ja, dat kan ook! Je kunt het ook met een staafmixer proberen als je die wel hebt?

      Beantwoorden

Geef een reactie