chocolade rijstwafel repen zonder geraffineerde suiker copy

Glutenvrije chocolade rijstwafel repen

Toen ik deze glutenvrije chocolade rijstwafel repen bij Mind Your Feed voorbij zag komen, móést ik ze ook proberen. Ik ben gek op gezonde recepten die een ongezonde snack enigszins kunnen vervangen. Zo maakte ik al eerder healthy lions, healthy snickers en healthy bounty’s, dus deze repen (die een beetje op een Lion met Kitkat lijken) passen mooi in dat rijtje.  

glutenvrije chocolade rijstwafel repen

glutenvrije chocolade rijstwafel repen

chocolade rijstwafel repen glutenvrij

chocolade rijstwafel repen glutenvrij

Want gezond eten vind ik helemaal niet moeilijk, genoeg groenten, niet uit pakjes en zakjes etc., maar soms heb ik wel écht zin in wat lekkers. Juist voor dat soort momenten is het belangrijk dat je een recept achter de hand hebt, om dan zelf iets lekkers te maken. Natuurlijk kun je beter een appel eten; je hoort me niet zeggen dat je van deze chocolade rijstwafel snacks onbeperkt moet gaan snoepen. Maar het is wel een verantwoorde snack, eentje waarvan je precies weet wat erin gaat.

Binnenkort komt er overigens een recept voor healthy snickers online van gastblogger Ellen, daar kun je je ook vast op verheugen ;-). Zijn er trouwens nog andere snackrepen die ik nu over het hoofd zie? Want eigenlijk is het wel leuk om van alle ongezonde repen een meer verantwoorde, zelfgemaakte versie te maken. Volgens mij heb ik nog geen recept voor een Mars en Twix. Zijn er nog meer?

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 5 stuks

  • 2 rijstwafels
  • 1 grote hand gemengde noten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 grote eetlepels honing
  • 2 eetlepels cacaopoeder

En hoe maak je ze?

  1. Verkruimel de rijstwafels in kleine stukjes en hak de noten ook in stukjes. Doe dit in een mengkom.
  2. Smelt in een pannetje de kokosolie en roer er dan de cacaopoeder en honing doorheen. Voeg dit mengsel dan toe aan de rijstwafels en schep met een lepel goed door zodat alles bedekt is.
  3. Zet een ovenschaal of vierkant bakblik klaar, bedekt met aluminium- of huishoudfolie.
  4. Verdeel het rijstwafel mengsel over het bakblik (ongeveer de helft) en druk goed aan, zodat de reepjes straks niet uit elkaar vallen. Dek de schaal af met folie en zet ongeveer een uur in de koelkast.
  5. Snijd na een uur de chocorijstwafelrepen met een scherp mes in 5 stukken. Verpak per stuk en bewaar ze in de koelkast.
chocolade rijstwafel repen zonder geraffineerde suiker

chocolade rijstwafel repen zonder geraffineerde suiker

Er zijn 12 reacties op Glutenvrije chocolade rijstwafel repen

  1. Lenie
    12 maart 2016 at 10:35 (3 jaar ago)

    Top recept en niet moeilijk te maken, denk ik ?

    Beantwoorden
    • Wilma vd belt
      13 maart 2016 at 14:23 (3 jaar ago)

      Gemaakt van spelt honing pops .staat nu in de koelkast Ben benieuwd.

      Beantwoorden
      • Focus on Foodies
        16 maart 2016 at 22:56 (3 jaar ago)

        Leuk! Hoe vond je ze geworden Wilma?
        Groetjes, Lianne

        Beantwoorden
  2. Leoni
    12 maart 2016 at 17:19 (3 jaar ago)

    Oeh heerlijk! Kun je ook iets met een milky way?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      16 maart 2016 at 22:57 (3 jaar ago)

      Ik ga ‘m in ieder geval opschrijven! Leuk idee!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  3. Karen
    13 maart 2016 at 04:39 (3 jaar ago)

    Wow! Alle ingrediënten in huis, ga ’t deze week direct proberen. Klinkt als een feest!

    Beantwoorden
  4. Sandy
    13 maart 2016 at 20:09 (3 jaar ago)

    Top recept! Heb net versie in de koelkast gezet met cashewnoten, glutenvrije cornflakes en moerbeibessen. Kan niet wachten om over een uurtje te proeven. Heb meteen het dubbele recept gemaakt 😉 Hmmmmmmm!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      16 maart 2016 at 22:56 (3 jaar ago)

      Haha je hebt het meteen groots aangepakt ;-)! Vond je ze lekker? Leuke variatie ook met moerbeien!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  5. Simone
    15 maart 2016 at 08:59 (3 jaar ago)

    Oe lekker!! Soort gezonde Rocky road…

    Beantwoorden
  6. lotte
    30 maart 2016 at 22:00 (3 jaar ago)

    Zou je ook de voedingswaarde kunnen geven? Dan ga ik me er ook aan wagen.

    Beantwoorden
  7. marilou
    28 april 2017 at 18:20 (2 jaar ago)

    weet iemand toevallig een vervanging van kokosolie??

    Beantwoorden

Geef een reactie