glutenvrije chocoladekoeken

Glutenvrije chocoladekoeken

Zin in iets lekkers, maar geen zin om uren in de keuken te staan? Dan komt het recept voor deze glutenvrije chocoladekoeken als geroepen. Ze hoeven niet eens in de oven en zijn in ongeveer 10 minuten klaar! Daarnaast zijn ze ook nog vegan en gezoet met ahornsiroop.

Glutenvrije chocoladekoeken van haver

Glutenvrije chocoladekoeken van haver

Het recept van deze glutenvrije koeken is van Healthyfoodlove.nl. Op de site van Anne vind je recepten die zoveel mogelijk ‘puur’ zijn, zonder rare toevoegingen en en geraffineerde suiker. Leuk voor iedereen die nog wat extra gezonde inspiratie wil op doen!

Het zijn perfecte koeken om in de vriezer te bewaren. Pak er ’s ochtends eentje mee voor naar je werk of naar school en ze zijn precies op tijd ontdooid voor bij de koffie of voor in de middag. In de vriezer kun je ze gemakkelijk een aantal weken bewaren. Handig om er een paar klaar te hebben liggen, toch?

Wat heb je nodig?
Voor ca. 9 koeken

  • 20 gr cacaopoeder
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 75 gram pindakaas
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 75 gram glutenvrije havervlokken
  • 75 gram glutenvrije havermout

En hoe maak je het?

  1. Bedek een vierkante brownievorm met bakpapier
  2. Doe de cacaopoeder, kokosolie, pindakaas en ahornsiroop in een kom en meng goed door. Meng er daarna de havervlokken en havermout doorheen; nu wordt het een stevig deeg.
  3. Doe dit in de bakvorm en duw het mengsel goed aan.
  4. Zet in de diepvries om op te stijven en snijd de koeken daarna in gelijke stukken
  5. Bewaren kan tot een aantal weken in de vriezer. Buiten de vriezer kun je de koeken het best in de koelkast bewaren.
Chocolade haverkoeken

Chocolade haverkoeken

Geef een reactie