glutenvrije crackers met kruiden

Glutenvrije crackers met kruiden

Crackers zijn super makkelijk zelf te maken; je moet alleen even een goed receptje hebben. Heb je dat, dan zet je binnen 5 minuten een bakplaat vol crackers in de oven en met 20 minuten zijn ze klaar. Een kind kan de was doen. Het recept voor deze glutenvrije crackers met kruiden vond ik bij Simone’s Kitchen, die regelmatig gezonde recepten maakt als onderdeel van de Whole30 die ze volgt. De glutenvrije crackers zijn daarnaast ook vegan en suikervrij en ze passen binnen een paleo dieet.

glutenvrije paleo crackers met kruiden

glutenvrije paleo crackers met kruiden

glutenvrije crackers met kruiden

glutenvrije crackers met kruiden

Deze paleo crackers zijn de perfecte snack voor tussendoor, of eet er een aantal met gezond beleg voor een volwaardige lunch. Ik besmeerde de crackers met wat vegan paté van Tartex (ik blogde daar al eerder over) en dat was ook erg lekker! Maar je kunt ze ook met wat plakjes avocado eten, met wat mozzarella of gewoon zo.

Door de Italiaanse kruiden en het zeezout zijn ze lekker hartig en zelfs een beetje pittig. Aan het recept van Simone heb ik namelijk ook nog wat paprikapoeder toegevoegd, voor nog wat extra smaak. Goed idee was dat, al zeg ik het zelf ;-)!

Wat denk jij, ga jij deze simpele glutenvrije crackers eens uitproberen?

Wat heb je nodig?

voor 15 crackers

  • 100 gr amandelmeel (of ander fijngemalen notenmeel)
  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • flinke snuf Keltisch zeezout
  • 1 kleine theelepel paprikapoeder
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels water

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht)

  1. Doe alle het amandelmeel, samen met de kruiden, zeezout, peper en paprikapoeder bij elkaar in een kom en roer alles goed door elkaar heen.
  2. Doe in een aparte kom de olijfolie en het water bij elkaar en mix dit even goed door met een vork. Giet dit geheel bij je droge ingrediënten en kneed het tot een stevige deegbal. Indien het geheel te nat blijft, voeg je wat extra amandelmeel toe.
  3. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en doe de deegbal hierop. Leg een tweede vel bakpapier eroverheen en gebruik een deegroller om het deeg uit te rollen tot een zo vierkant mogelijke plak van ongeveer 3 mm dik.
  4. Verwijder het bovenste stuk bakpapier, schuif het bakpapier met het deeg op een bakplaat. Snijd met een scherp mes vierkantjes van ongeveer 5 cm in het deeg.
  5. Zet je bakplaat in de oven. De glutenvrije crackers zijn klaar als deze bruine randjes hebben in ongeveer 20 minuten.
paleo crackers met kruiden

paleo crackers met kruiden

Er zijn 2 reacties op Glutenvrije crackers met kruiden

  1. AGnes
    6 mei 2017 at 12:14 (2 jaar ago)

    Ze ziin zo lekker dat ik ze in 1 keer allemaal heb opgegeten haha!!

    Beantwoorden

Geef een reactie