Het hadden kaneelbroodjes / bolussen moeten worden, maar ergens ging het mis en wat er uit de oven kwam… De foto’s zeggen genoeg. Maar omdat de smaak wel érg lekker was, wilde ik het recept toch met jullie delen. Dus hierbij toch het recept voor deze gluten- en suikervrije kaneel broodjes / bolussen / drolussen.
Recept
Lekker als ontbijt, lunch of toetje! Gluten- en suikervrij!
Gang | Ontbijt, lunch, tussendoortje, nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Voor 6 kaneelbroodjes |
Bereidingstijd | 40 min |
---|---|
Oventijd | 20 min |
Totaal | 1 uur 0 min |
De inspiratie voor dit recept kwam ik tegen op een andere website. Ik vond de kaneelbroodjes er zo lekker uitzien en het recept was al helemaal glutenvrij en suikervrij, dat ik het wel gewoon moest maken! Maar ergens ging het helaas mis, want het mengsel werd geen deeg. Ik voegde naast het amandelmeel nog eens 75 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel toe, maar nog steeds viel er niet goed mee te werken. Balen! Wellicht lag het aan mijn amandelmeel, dus als je deze broodjes maakt zou ik eerst proberen om het deeg te maken zonder 75 gram extra bakmeel.
De kaneel broodjes zijn echt het lekkers op de eerste dag, als ze net een beetje afgekoeld zijn van de oven. De dag erna zijn ze al niet meer zo knapperig, dus dan raad ik je aan om ze heel eventjes in de oven op te warmen ( 5 min – 175 graden ). Na even opwarmen in de oven zijn ze zelfs een paar dagen later nog heerlijk! Andere tips die ik kreeg waren: “Kun je ze niet in een muffin vormpje maken”? JA! “Of er gewoon koekjes van maken”? OOK JA! Proberen! Want eigenlijk alles is natuurlijk beter dan hoe ze er nu uitzien. Maar lekker zijn ze dus wel!