glutenvrije kokoskoeken zonder suiker

Glutenvrije en suikervrije kokos koeken

Als je het lastig vindt om ’s middags rond een uur of drie, vier geen tussendoortje te eten, raad ik mensen vaak aan om dan in het weekend een lading gezonde koekjes te bakken. Wanneer je in het weekend namelijk koekjes bakt, en er ’s ochtends eentje meeneemt voor naar je werk of onderweg, heb je altijd iets bij je als je later trek krijgt. En doordat je de koekjes zelf bakt, weet je precies wat er in zit. Deze glutenvrije en sukervrije kokos koeken zijn een ideaal koekje voor tussendoor: veel vezels én glutenvrij en suikervrij.

glutenvrije kokoskoeken zonder suiker

glutenvrije kokoskoeken zonder suiker

glutenvrije kokoskoeken zonder suiker

glutenvrije kokoskoeken zonder suiker

Wat heb je nodig?

Voor zo’n 12 middelgrote koeken

  • 50 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad
  • 3 medjool dadels
  • 2 eieren (maat m)
  • 35 gram kokosolie
  • 1 rijpe banaan
  • snuf zout

Hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Smelt de kokosolie.
  2. Doe de ontpitte dadels, het kokosmeel, lijnzaad, zout en de banaan in een keukenmachine (foodprocessor) en maal fijn. Doe het daarna in een mengkom en meng er met een vork 2 eieren en de kokosolie doorheen, of laat de keukenmachine dit een aantal minuten mengen.
  3. Bedek een bakplaat met bakpapier. Gebruik een bakring en schep daar een lepel deeg in. Het plakt erg, dus je kunt dit het beste met je vingers wat aanduwen en de bakring voorzichtig verwijderen. Herhaal dit tot het deeg op is.
  4. Bak in zo’n 20 minuten goudbruin.
glutenvrije en suikervrije kokos koeken

glutenvrije en suikervrije kokos koeken

Er zijn 16 reacties op Glutenvrije en suikervrije kokos koeken

  1. sylviamerens
    7 maart 2015 at 00:39 (2 jaar ago)

    Leuk en lekker ziet het eruit, die koeken. Jammer alleen (maar ik weet niet of jij daar wat aan kan doen) dat er een levensgrote advertentie bovenaan je blog staat voor kaas op brood!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 maart 2015 at 13:11 (2 jaar ago)

      Hi Sylvia,
      Thanks! Jammer dat je de advertentie zo storend vindt; dit is voor mij een manier om de kosten die ik met mijn blog maak te kunnen betalen. Op deze specifieke banner ben ik eigenlijk juist een beetje trots, omdat daar ook éen mijn van receptcreaties met geitenkaas tussen staat, haha! Klein stukje verder naar beneden scrollen als het je stoort en je ziet er niets meer van :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Sofieke
    7 maart 2015 at 12:04 (2 jaar ago)

    Dat komt mooi uit, heb 2 bananen liggen die op moeten en de rest van de ingrediënten ook in huis, dus ik zie een bakmomentje aankomen… met een lekkere gezonde groente-fruitsmoothie!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 maart 2015 at 13:11 (2 jaar ago)

      Hi Sofieke,

      Kijk, dat komt inderdad goed uit! Klinkt als een heerlijk bakmomentje :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 maart 2015 at 13:20 (2 jaar ago)

      Hi Alissa,
      Dat zou ik zelf niet snel doen, omdat kokosrasp te grof is. Het bakt ook wat sneller aan, dus sowieso zou je dan een andere baktijd aan moeten houden. Maar als je op zoek bent naar koekjes van kokosrasp, kun je misschien deze kokosmakronen maken? http://www.focusonfoodies.nl/glutenvrije-kokosmakronen/

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Greetje
    8 maart 2015 at 15:27 (2 jaar ago)

    Hoi Lianne, ik raadpleeg jouw site regelmatig voor lekkere recepten. Deze kokoskoeken zijn idd heerlijk en zo makkelijk te maken. Bedankt voor het lekkere en gezonde recept

    Beantwoorden
  4. Anne-Marie
    10 maart 2015 at 18:18 (2 jaar ago)

    Wat een lekker koeken! Makkelijk te maken en nog voedzaam ook!
    Ik vind dat je een leuke site hebt. Ik maak regelmatig jou recepten. Blijf vooral doorgaan!!!

    Beantwoorden
  5. marianne
    12 maart 2015 at 15:19 (2 jaar ago)

    Jammer dat ik na het maken van zulke lekkere koekjes het nooit kan laten bij slechts 1 op een dag. 2 dagen en dan zijn ze op 😉

    Beantwoorden
  6. Emmie
    13 maart 2015 at 01:38 (2 jaar ago)

    Hey :) ik kijk vandaag voor t eerst op je site en vind het tot nu toe zeer leuk. Ik heb echter 1 probleempje, dadels vind ik echt niet lekker. (Als ik ik proef het en krijg de neiging het eten uit te spugen. Niet ideaal dus.) kan ik de dadels vervangen voor iets anders?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 maart 2015 at 19:00 (2 jaar ago)

      Hi Emmie,
      Wat leuk, welkom hier! Als je dadels in een koekjesdeeg gebruikt, smaakt dat echt totaaaal anders dan wanneer je ze ‘zo’ eet. Dus ik zou zeggen; probeer het gewoon eens. En anders kun je bijvoorbeeld kokosbloesemsuiker gebruiken.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Emmie
        16 maart 2015 at 00:20 (2 jaar ago)

        Hey lianne,

        Prima! Ga ik doen. Ik laat je weten wat ik er van vond :)

        Beantwoorden
  7. Indra
    16 maart 2015 at 22:13 (2 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik heb ze gemaakt maar ik heb ipv dadels een handje rozijnen gebruikt en wat kokosbloesemsuiker toegevoegd. Ook had ik een beetje kokosrasp erop gestrooid voor het zicht. De smaak was heel lekker maar ze waren niet echt krokant geworden. Waar zou dit kunnen komen?
    Groetjes!

    Ps. Je recepten zijn echt top!

    Beantwoorden
  8. Nicole
    20 maart 2015 at 22:57 (2 jaar ago)

    Kun je ipv je keukenmachine (die ik niet heb) ook je blender gebruiken?

    Groetjes!

    Beantwoorden
  9. Jolien
    25 maart 2015 at 12:17 (2 jaar ago)

    Hoi, Erg lekker, maar de koekjes worden bij mij bol… wat kan ik daar aan doen? ook zien de koekjes er bij jou grover uit, dat heb ik helemaal niet.. Heb je nog tips?

    Beantwoorden
  10. mareiej
    14 mei 2015 at 12:58 (2 jaar ago)

    dag,
    wij zijn je heel dankbaar voor je gluten icm suikervrije recepten!
    ons meisje van 7 heeft een streng dieet en vind dat soms wel moeilijk maar met deze recepten word het heel wat gezelliger en minder zwaar:)

    Beantwoorden

Geef een reactie