Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en Suikervrije Mug Cake met framboos

Oeps, het is een beetje stil geweest deze week op Focus on Foodies. Ik had griep en helaas betekende dat ruim een week bank, kruik en thee, bleh! Gelukkig voel ik me weer wat beter en heb ik een heerlijk recept voor jullie: Glutenvrije en Suikervrije Mug Cake met framboos. Mug Cake, say what? Een Mug cake is een gezond cakeje wat je letterlijk in een paar minuten in een mok klaar maakt.

Voor diegenen die liever geen magnetron gebruiken; de Mug Cake is ook te maken in de oven: 20 minuutjes op 180 graden. Het is heerlijk makkelijk om klaar te maken, bijvoorbeeld als ontbijtje of als toetje. Deze versie is ook nog eens glutenvrij en bevat helemaal geen suiker, dus dat is wel een heel gezond toetje. Als je geen kokosmeel in huis hebt kun je het ook klaarmaken met 50% amandelmeel en 50% rijstmeel. Het recept voor deze Mug Cake met framboos komt overigens uit het e-boek Paleo in 15 minuten, waarover ik vorige week een review schreef en het is één van de tientallen lekkere recepten uit het boek.

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Wat heb je nodig?

  • 1 1/2 eetlepel kokosmeel
  • 1/2 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 10-12 verse frambozen

En hoe maak je het?

  1. Prak de banaan en doe alle overige ingredienten behalve de frambozen in een mengkom. Meng met een mixer kort tot een egaal mengsel.
  2. Schep er dan voorzichtig de frambozen door en gebruik een lepel om het mengsel in een flinke mok te scheppen.
  3. Zet de mok 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Klaar is je Mug Cake!
Glutenvrije en suikervrije mug cake

Glutenvrije en suikervrije mug cake

Er zijn 41 reacties op Glutenvrije en Suikervrije Mug Cake met framboos

  1. cheyenne
    28 maart 2014 at 07:39 (3 jaar ago)

    wauw, wat makkelijk & wat klinkt dat lekker! ga ik snel eens proberen 😀
    xo, cheyenne

    Beantwoorden
  2. linda
    28 maart 2014 at 09:08 (3 jaar ago)

    Ik kende mug cake al als chocokade cake. Super lekker en snel klaar!!

    Beantwoorden
  3. Hilda
    28 maart 2014 at 09:30 (3 jaar ago)

    Magnetron is toch slecht?

    Beantwoorden
  4. Suzanne
    28 maart 2014 at 10:53 (3 jaar ago)

    Wat een super leuk receptje! Dat wil ik eens proberen!

    Beantwoorden
  5. Jose
    28 maart 2014 at 11:07 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik begrijp ook niet zo goed dat jij de magnetron gebruikt….

    Deze hebben wij jaren geleden al het huis uitgedaan.

    Beantwoorden
  6. Daniela
    28 maart 2014 at 11:35 (3 jaar ago)

    Wat een afknapper. Magnetron kan toch echt niet! :-(((

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      29 maart 2014 at 11:17 (3 jaar ago)

      Je kunt de mug cake ook in de oven klaarmaken. Ik ben het met Betina eens dat je van zo af en toe de magnetron gebruiken niet dood gaat. Bij dit receptje gaat het puur even om het gemak: 20 minuten in de oven op 180 graden werkt ook prima.

      Beantwoorden
  7. Betina Oostveen
    28 maart 2014 at 12:55 (3 jaar ago)

    Volgens mij ga je van een keertje de magnetron gebruiken echt niet dood hoor…

    Lianne, mij lijkt het een heerlijk recept voor als ik me weer eens verslapen heb, en geen tijd heb om te koken. Ik ga het zeker proberen, thanks!

    Beantwoorden
  8. Merian
    28 maart 2014 at 13:31 (3 jaar ago)

    heb ze net gemaakt en ze zijn heerljjk. Ik heb anderhalve dadel heel klein gesneden er door gedaan ipv banaan. Bedankt voor de lekkere recepten Merian

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      29 maart 2014 at 11:15 (3 jaar ago)

      Dat klinkt ook goed Merian, bedankt voor de tip voor de dadels!

      Beantwoorden
  9. Toermalijn
    28 maart 2014 at 18:19 (3 jaar ago)

    Ohh lekker had toevallig net voor de eerste keer een chocoladevariant gemaakt. Ben alleen niet van de magnetron. Heb je ook tips voor de oven? Was lastiger merkte ik al xoxo toermalijn

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      29 maart 2014 at 11:14 (3 jaar ago)

      Hi Toermalijn,
      Je kunt de mugcake ook in de oven doen: 20 minuutjes op 180 graden. Je hebt dan wel een ovenbestendige mok nodig.

      Beantwoorden
  10. Esther
    28 maart 2014 at 18:51 (3 jaar ago)

    Zou het ook kunnen met havermeel? Of heeft het kokosmeel een speciale eigenschap waardoor het alleen daarmee kan?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      29 maart 2014 at 11:13 (3 jaar ago)

      Ja hoor Esther, je kunt ook havermeel gebruiken! Let dan wel op dat het niet meer glutenvrij is, tenzij je speciaal glutenvrij havermeel hebt.

      Beantwoorden
  11. Sylvia
    29 maart 2014 at 18:45 (3 jaar ago)

    Wat een super leuk recept. Ga het snel een keer proberen, Ik ben n.l. fan van de magnetron. Ik heb een drukke baan en last van voedselintoleranties en om dan iedere keer weer iets goeds en lekkers klaar te maken is vaak een race tegen de klok. Gelukkig heb ik geen allergie voor de magnetron. Dank je wel!

    Beantwoorden
  12. iris
    30 maart 2014 at 11:54 (3 jaar ago)

    Zou de banaan ook weg gelaten of vervangen kunnen worden..vind banaan in baksels helaas echt niet lekker!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      31 maart 2014 at 21:19 (3 jaar ago)

      Hi Iris,
      Zoals Merian hieronder al had uitgeprobeerd kun je de banaan vervangen door (ongeveer) 1,5 dadel. Succes!

      Beantwoorden
  13. Sandra
    1 april 2014 at 15:05 (3 jaar ago)

    Heerlijk heb ze net gemaakt super!!!

    Beantwoorden
  14. marijke
    1 april 2014 at 20:56 (3 jaar ago)

    Klinkt heerlijk, alleen kan mijn magnetron allen maar op 600 of 900…Tips?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 april 2014 at 21:00 (3 jaar ago)

      Hi Marijke,
      900 is prima, desnoods verwarm je ‘m 10 tot 20 seconden langer :-).

      Beantwoorden
      • marijke
        1 april 2014 at 21:04 (3 jaar ago)

        Langer? Bij 600 dan bedoel je zeker? Maar thanx, we gaan ’t gewoon we ondervinden 😉

        Beantwoorden
        • Focus On Foodies
          1 april 2014 at 21:13 (3 jaar ago)

          Haha sorry, korter moest dat zijn. Inderdaad half minuutje langer bij 600 en even korter bij 900.. Ik zou het zelf eerder op 900 proberen en dan beginnen met 20 seconden korter.

        • marijke
          1 april 2014 at 21:15 (3 jaar ago)

          Hihi dacht ik al 😉 thanx!

  15. Laura
    8 april 2014 at 10:06 (3 jaar ago)

    Heerlijk receptje, snel en smakelijk! Perfect voor ’s avonds op de bank bij een kopje thee, als mijn avondeten toch minder vullend bleek te zijn dan gedacht. Ook leuk om mee te varieren (alhoewel het goed werkt om de frambozenoogst uit 2013 wat sneller weg te werken).

    Beantwoorden
  16. Patty
    10 april 2014 at 13:10 (3 jaar ago)

    ik heb hem net gemaakt met aardbeien ipv frambozen omdat ik die wel in huis had. ik had hem 1.30 op 900 watt gedaan maar toen was hij nog niet helemaal goed dus toen nog een halve minuut op 600 en hij was echt heerlijk!

    Beantwoorden
  17. Lisette
    10 april 2014 at 21:08 (3 jaar ago)

    Ziet er lekker uit! Waar kan ik kokosmeel kopen?

    Beantwoorden
  18. Riana
    13 april 2014 at 10:32 (3 jaar ago)

    Yes!!! Ook een succes zonder ei (allergie). Ik heb 1 tl lijnzaad met een beetje water geweekt en ook nog een egg replaycer met de hoeveelheid water van 1 ei toegevoegd. Echt een traktatie met een beetje kokoscreme! Bedankt weer!

    Beantwoorden
  19. Maartje
    6 mei 2014 at 20:35 (3 jaar ago)

    Dit was een groot succes, erg lekker en zo klaar 😀

    Beantwoorden
  20. Sonja
    25 mei 2014 at 10:19 (3 jaar ago)

    wauw net gemaakt als ontbijt met een beetje (lactosevrije) yoghurt ernaast, heerlijk! zelfs mijn vriend was enthousiast! top!

    Beantwoorden
  21. Valerie
    14 juni 2014 at 12:34 (3 jaar ago)

    Kan ik het beslag ook een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast?

    Beantwoorden
  22. Lysanne
    23 juli 2014 at 06:11 (3 jaar ago)

    Hoi! Klinkt heerlijk! Heb nu al zin om aan de slag te gaan, maar waar kan je kokosmeel kopen? Groetjes!

    Beantwoorden
  23. Essie
    6 augustus 2014 at 23:53 (3 jaar ago)

    Hi,

    Ik ken deze muffin als Mim , muffin in a minute van de low carb food logs. Dan gebruik je 4 eetlepels gemalen lijnzaad, ei, bakpoeder, kaneel evt. Wat rozijnen of iets anders zoets. Ong. 2 min. In de magnetron bij 900 w. Invriezen kan ook.

    Beantwoorden
  24. Helene
    8 september 2014 at 18:31 (3 jaar ago)

    Dit was vandaag het ‘uit school snoepje’ en een groot succes. Super lekker en super makkelijk. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  25. kirsten
    11 september 2014 at 09:53 (3 jaar ago)

    Vind je recepten erg fijn Lianne, maar soms gaan mijn wenkbrauwen echt even omhoog bij sommige ongezonde keuzes die je maakt. In dit geval de magnetron. En dan de opmerking; daar ga je toch niet dood van, tja, dan kunnen we het gezonde voedsel gelijk overboord zetten. Ik ben opgevoed met gluten, lactose, vlees en bergen suiker en ik ben nog steeds gezond in leven. Als je voor een gezonde levensstijl gaat, ga dan all the way en zeker met een eigen blog wanneer je een voorbeeld functie hebt. Lieve groet

    Beantwoorden
  26. Max
    11 september 2014 at 10:59 (3 jaar ago)

    Wat wordt hier met ‘vrij’ bedoeld in glutenvrij en suikervrij? Is glutenvrij ook echt glutenvrij en geldt dat ook voor suiker?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 september 2014 at 11:04 (3 jaar ago)

      Hi Max,

      Ik snap je vraag niet helemaal. Ja de mug cake is volledig glutenvrij en suikervrij. Er zitten wel fruitsuikers van de framboos in, als je dat bedoelt?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  27. Jennifer
    14 november 2014 at 10:48 (2 jaar ago)

    sorry maar vind het niet te eten! Had het met dadels gedaan bij gebrek aan banaan maar zit totaal geen smaak aan….

    Beantwoorden
  28. Margareth
    10 januari 2015 at 15:11 (2 jaar ago)

    Heeeerlijk, zit vanaf nu in m’n ontbijtfavo’s!!!! Thanks voor je heerlijke recepten!
    Ga zo door!

    Beantwoorden

Geef een reactie