Glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

Glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

Reikhalzend keek ik uit naar de gastblog van Suus van de Food Bandits. Hun recepten zijn niet alleen zalig, van de foto’s begint mijn maag altijd spontaan te knorren. Vandaag een heerlijk recept van Food Bandits voor glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven!  

“Mijn naam is Suus en samen met mijn man Johann maken we de blog Food Bandits. Ongeveer twee jaar geleden besloten we samen een blog te maken over onze grote passie: eten. Sindsdien delen we lekkere ontbijtjes, taarten en koffie op onze blog. Ook geven wij workshops over foodstyling en en fotografie en ontwikkelen we recepten.”

Veel van de recepten op onze blog zijn gluten, lactose en suikervrij. Precies zoals we zelf eten. Soms denken we wel eens aan het delen van avondeten maar toch komen we altijd weer terug op een fijne start van de dag: ontbijt. We vinden het hartstikke leuk om een guest post te maken op deze inspirerende blog. Toen Lianne ons vroeg gingen we ook gelijk aan de slag.

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

Dit recept is precies zo’n fijn ontbijt wat we graag in het weekend maken. Johann staat vaak als eerste op en begint dan met het bakken van pannenkoeken, wafels of lekkere boekweit pap. Dan snijdt hij wat vers fruit en dat brengt hij samen met de krant op bed.

Deze amandelpannenkoek is vooral erg lekker met zoete aardbeien en vers geraspte kokosnoot of wat amandelschilfers. Al ben je een zoete kauw dan maak je dit gerecht af met wat rijstsiroop voor een heel goed begin van je dag.

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

Dit recept is gluten, lactose en geraffineerde suikervrij en geïnspireerd op en recept van Green Kitchen stories.

Wat heb je nodig?

Voor 4 porties

  • 6 eieren, liefst biologisch
  • 600 ml amandelmelk
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels boekweitmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout
  • 2 eetlepels kokosolie

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden

  1. Plaats een ovenschaal in de oven.
  2. Meng in een kom alle natte ingrediënten behalve de kokosolie (amandelmelk, eieren, vanille extract). Voeg dan de bakpoeder, zout, amandelmeel en boekweitmeel toe.
  3. Haal de warme ovenschaal uit de oven en schep de kokosolie erin en laat deze smelten. Roer het beslag goed door totdat dit glad is.
  4. Giet het beslag in de ovenschaal en bak de pannenkoek gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten. Maak de pannenkoek af met vers fruit en wat kokos. Ook erg lekker met een eetlepel kokosroom. Geniet ervan!

Kijk voor nog meer lekkere recepten (en prachtige fotografie) vooral eens op Foodbandits.nl, de site van Suus en Johann.

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije en suikervrije pannenkoek uit de oven

  1. henriet
    2 mei 2015 at 14:14 (4 jaar ago)

    220 graden is wel veel te heet voor amandelmeel. Baksels met amandelmeel moeten niet hoger dan 160 /170 graden gebakken worden.

    Beantwoorden
  2. Sharon Jacobs-Van Putten
    17 mei 2015 at 10:33 (4 jaar ago)

    Zojuist deze pannenkoek uit de oven gemaakt. Ik moet zeggen dat ik de gebakken pannenkoeken lekkerder vind. De structuur van deze pannenkoek is niet helemaal je van het. Maar wel leuk om een keer geprobeerd te hebben:-)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juni 2015 at 06:33 (4 jaar ago)

      Hi Sharon,
      Haha, de structuur is wel iets anders ja. Zo zie je maar; ieder zijn smaak en voorkeur (gelukkig maar!).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie