Gnocchi met spinazie en paprika

Glutenvrije Gnocchi met spinazie en paprika

Naast brood is pasta één van de lastigere dingen om te laten staan als je glutenvrij eet. Als je niet van pasta houdt; geen probleem natuurlijk, maar als je het wel graag eet zul je vervangende producten moeten zoeken. Van de ene soort pasta is gemakkelijker een glutenvrije versie te vinden dan van de andere en al 1,5 jaar had ik geen gnocchi op. Natuurlijk, het belangrijkste ingrediënt van gnocchi is aardappel, maar het bevat helaas ook bloem. Dus toen ik eindelijk weer glutenvrije gnocchi met spinazie en paprika kon maken van Glutenfreewebshop, was ik super benieuwd hoe het zou smaken.

Het recept is vrij simpel. Behalve paprika, diepvriesspinazie, wat simpele tomatensaus en gehakt, heb je eigenlijk alleen gedroogde kruiden nodig. Een kind kan de was doen, met dit recept. Maak gehaktballen van gehakt en voeg hier alleen wat gedroogde kruiden aan toe. Samen met de blokjes paprika in de pan aanbakken, gnocchi koken en bij de paprika en de tomatensaus en spinazie erbij. Nadat alles goed gaar is, wat geraspte geitenkaas (als je dit mag) erover heen en je hebt een super smaakvolle maaltijd.

Glutenvrij gnocchi met spinazie en paprika

Glutenvrij gnocchi met spinazie en paprika

Achteraf zag ik de verpakking gnocchi best fors is voor 2 personen (500 gram) maar het is toch echt allemaal op gegaan. Vast omdat het zo lekker was ;-). Bij Glutenfreewebshop kun je veel meer verschillende soorten glutenvrije pasta bestellen en ik vind het echt een uitkomst. Oh en extra leuk; als je lid bent van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) krijg je 10% korting op alle pasta (m.u.v. acties en het Pasta Try-Out pakket). Glutenfreewebshop heeft naast pasta nog veel meer lekkere glutenvrije producten in het assortiment, zoals koekjes, ontbijtmixen en meelmixen in het assortiment.

Glutenvrije gnocchi met spinazie en paprika

Glutenvrije gnocchi met spinazie en paprika

De gnocchi hoeft trouwens maar 2 minuten te koken, dus je hebt uit je werk razendsnel een makkelijke toch super lekkere maaltijd op tafel staan. Hier gaan we het zeker vaker eten, want ook Chris vond het erg lekker! Een pak glutenvrije gnocchi van 500 gram kost € 4,25.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram glutenvrije gnocchi
  • 300 gram gehakt
  • 1 paprika
  • 300 gram diepvriesspinazie
  • 250 gram passata di pomodori (tomatensaus)
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • gedroogde kruiden (knoflookpoeder, basilicum, oregano, tijm)
  • eventueel cherry tomaatjes ter versiering

En hoe maak je het?

  1. Snijd de paprika in blokjes. Kneed de gedroogde kruiden en een paar snufjes zout en peper door het gehakt en kneed dit goed door. Rol er daarna met je handen kleine gehaktballetjes van.
  2. Bak de gehaktballetjes in de pan aan en doe hier na een minuut of 5 de paprikablokjes bij.
  3. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de gnocchi in 2 minuten gaar. Giet af met koud water.
  4. Doe de gnocchi in de pan bij de gehaktballetjes en voeg de diepvriesspinazie toe. Als dit is ontdooid en goed door de rest van de pan is geroerd, voeg je de tomatensaus toe. Laat even warm worden en doe er dan nog wat gedroogde kruiden (of verse als je die hebt) kruiden doorheen, bijvoorbeeld wat basilicum, oregano en tijm. Proef en breng eventueel op smaak wat zout en peper.
  5. Serveer op een bord, verdeel er nog wat geitenkaas over en decoreer eventueel nog met wat cherry tomaatjes. Enjoy!
Glutenvrij gnocchi met spinazie en paprika

Glutenvrij gnocchi met spinazie en paprika

Er zijn 5 reacties op Glutenvrije Gnocchi met spinazie en paprika

  1. Claudia
    12 juli 2014 at 10:07 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Ik volg al een tijdje je recepten en ik had eigenlijk het idee dat je ook slechte e-nummers vermeed. Nu zag ik dat deze gnocchi een rood e-nummer bevat! Misschien heb je dit over het hoofd gezien.

    groetjes,
    Claudia

    ps. ik geniet regelmatig van de lekkere koekjes van je site!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      15 augustus 2014 at 11:58 (3 jaar ago)

      Hi Claudia,

      Sorry voor de late reactie. Glutenfreewebshop.com heeft dit teruggekoppeld aan de producent van de gnocchi; zij houden zelf namelijk, net als ik, ook niet van toegevoegde e-nummers. Het bleek dat dit e-nummer in extreem kleine hoeveelheid was toegevoegde om de kleur te verbeteren, maar in zulke kleine mate dat ze besloten hebben om dit helemaal weg te halen. De gnocchi die bevat nu dus geen e-nummers meer en de overige producten die Glutenfreewebshop verkoopt trouwens ook niet. Goede reactie van jou dus en zo zie je maar!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Will
    15 juli 2014 at 17:52 (3 jaar ago)

    van de week deze maaltijd gemaakt……..heerlijk! voor herhaling vatbaar

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      15 juli 2014 at 20:48 (3 jaar ago)

      Hi Will,

      Super leuk om te horen dat het gnocchi recept ook bij jou in de smaak viel, dankjewel!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Astrid
    5 november 2014 at 22:48 (3 jaar ago)

    Vanavond gemaakt en het was inderdaad heerlijk! Maar 500g voor 2p was voor ons te veel.

    Beantwoorden

Geef een reactie