Glutenvrije hamburgers met focaccia

Glutenvrije hamburgers met focaccia brood

Wat een heerlijk comfort food kan een hamburger toch zijn. Waar sommige mensen soms (of vaker) verleid worden om ‘even’ snel door de drive-inn te gaan, krijg je mij echt niet zo ver. Hoeveel lekkerder zien deze glutenvrije hamburgers met focaccia brood er namelijk uit? Daar haalt zo’n pre-fab burger het bij mij echt niet bij, ook al kun je ze bij sommige ketens tegenwoordig ook glutenvrij krijgen. Deze hamburger smaakt zoveel beter, verser en puur en door ‘m niet te serveren op een zompig hamburgerbroodje maar een focaccia broodje, krijgt je hamburger nog meer smaak!

Voor dit recept gebruik ik de glutenvrije en lactosevrije focaccia broodjes met rozemarijn van Schar. Deze platte broodjes met rozemarijn zijn per 3 verpakt en de prijs (online) verschilt nogal: van 2,87 per verpakking tot 3,29 zover ik kon zien. Ik heb ze online voor 3,00 besteld, maar je kunt de focaccia ook in diverse (glutenvrije) winkels krijgen.

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Natuurlijk kun je de hamburger helemaal samenstellen zoals jij lekker vindt, dus voeg vooral smaakmakers toe of laat dingen weg als je het niet lust. Je kunt ook avocado toevoegen; heerlijk! Het staat niet op de verpakking, maar het lekkerst is om de focaccia broodjes vooraf nog even in de oven te doen. 5 minuten op 180 graden is genoeg; dit maakt je hamburger zoveel lekkerder!

Glutenvrij en lactosevrij focaccia brood schar

Glutenvrij en lactosevrij focaccia brood van Schar

De focaccia rozemarijn broodjes van Schar zijn glutenvrij en lactosevrij, maar bevatten dextrose als zoetmiddel. Als je ook suikervrij eet, kun je natuurlijk ook een andere broodsoort voor dit recept gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • 300 gram (mager runder) gehakt
  • 3 focaccia broodjes van Schar
  • eventueel 75 gram (schapen)feta
  • 2 uien
  • 3 handjes rucola
  • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
  • 25 kleine augurkjes
  • 3 theelepels gedroogde basilicum
  • 3 theelepels oregano
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel dille
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper

En hoe maak je het?

Verwarm eventueel de oven voor op 200 graden

  1. Snipper 1 uitje fijn en snijd de andere ui in halve ringen.
  2. Meng het gehakt in een kom met de gesnipperde ui, 2 theelepels basilicum, 2 theelepels oregano, 1 theelepel tijm en 1 theelepel dille, 1 theelepel knoflook poeder, zout en peper. Kneed tot een bal.
  3. Maak van het gehakt 3 grote, platte burgers, liefst vierkant. Bak deze burgers met wat olijfolie in de pan gaar (zo’n 5-6 minuten), doe hier ook de uienringen bij.
  4. Meng de tomatenpuree met 1 theelepel oregano en 1 theelepel basilicum en leng aan met wat water. Doe dit op gevoel, steeds een klein beetje erbij tot het de dikte heeft die jij lekker vindt. Doe er zout, peper en knoflookpioeder naar smaak bij en proef even.
  5. Doe de focacciabroodjes in het broodrooster of in de oven (5 minuten op 200 graden). Snijd ze open als ze klaar zijn.
  6. Besmeer de onderkant van het focacciabroodje met tomatenpuree. Leg hier wat rucola op, erbovenop de burger. Beleg de burger met uienringen, halve augurkjes en wat stukjes feta.

Eet smakelijk!

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Glutenvrije hamburgers met focaccia

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije hamburgers met focaccia brood

  1. Gezina
    22 november 2014 at 11:33 (3 jaar ago)

    Waar koop je de focaccia broodjes

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      22 november 2014 at 11:48 (3 jaar ago)

      Hi Gezina,

      Je kunt de focacciabroodjes in de grotere AH vinden in het glutenvrije schap, bij sommige natuurwinkels en je kunt ze online bestellen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Elke
    6 december 2014 at 21:43 (3 jaar ago)

    Dit kan niet anders dan lekker zijn, ik ga het snel proberen. Origineel om je hamburger op een hard broodje te serveren.

    Beantwoorden

Geef een reactie