glutenvrije havermoutkoekjes

Glutenvrije havermoutkoekjes

Door Joy – Vroeger was ik dol op van die dikke, vette mokkakoeken met chocolade. Misschien vind ik ze nog wel lekker hoor. Maar van ongezond eten voel ik mij helemaal niet goed. Ik krijg hoofdpijn, word moe, suf, lusteloos, chagrijnig en na één koekje voel ik mij altijd een koe. Ik denk heel herkenbaar voor veel meiden. Niet alleen ik word hier ongelukkig van, maar mijn vriend ook, die dan heel de avond tegen me aan moet praten dat ik echt geen koe ben, haha! Deze glutenvrije havermoutkoekjes zijn dan ook een veel beter alternatief, want van gezonde koekjes worden we allebei blij!

glutenvrije havermoutkoekjes

glutenvrije havermoutkoekjes

glutenvrije havermoutkoekjes

glutenvrije havermoutkoekjes

Om al die ons allebei al die ellende te besparen, ben ik overgegaan naar gezonde koekjes. En lekker dat ze zijn! WAUW! Echt heel goed. En wat ik ook altijd erg belangrijk vind is dat ze snel klaar zijn, weinig ingrediënten bevatten en gezond zijn uiteraard. Dus deze koekjes zijn eigenlijk perfect. Dus ik zou zeggen: Hop de keuken in, bakken maar en dan wordt jij ook zo’n cookiemonster.

PS: Ik wil ook nog even zeggen: bedankt voor alle mega leuke, enthousiaste en lieve reacties op de chocoladetaart met vanille van vorige keer! Ik ontving veel foto’s van prachtige taarten van jullie, dus ik hoop dat hij zeker in de smaak is gevallen. En als je hem nog niet hebt gemaakt? Dan wacht er nog een heerlijk recept op je!

Let op dat je glutenvrije havermout gebruikt met een keurmerk, indien de koekjes écht glutenvrij moeten zijn. 

Wat heb je nodig?

  • 100 gram glutenvrije havermout
  • 60 ml kokosolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram pure chocola (boven 70%)

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 160 graden

  1. Smelt de kokosolie en honing in een pannetje en voeg de havermout en kaneel hieraan toe
  2. Maak met een lepel koekjes op je bakplaat (ja het is heel korrelig). Bak de koekjes 20 minuten in de oven
  3. Laat ze afkoelen, dan pas worden ze hard namelijk
  4. Smelt de chocola au bain-marie en giet dit over de afgekoelde koekjes. Laat de chocolade hard worden en ….. ENJOY!
glutenvrije havermoutkoekjes

glutenvrije havermoutkoekjes

Door Joy – Joy is gewichtsconsulente en een echte levensgenieter. Het belangrijkste vindt zij om te doen waar je gelukkig van wordt. Voor haar is dit anderen te helpen naar een gezonde levensstijl en je te laten lachen door haar humoristische blogs op Healthy and Joy. Joy wil je heel graag meenemen in haar wereld van gezonde voeding, veel bewegen, genieten, lekker gek doen en veel lachen. Volg haar op Facebook en Instagram!

Er zijn 6 reacties op Glutenvrije havermoutkoekjes

  1. Nora
    6 mei 2016 at 07:56 (2 jaar ago)

    Dat ziet er heerlijk uit en wil ik graag proberen! Ik heb alleen nog nooit met kokosolie gewerkt. Dus als er staat 60 ml is dat dan vaste of gesmolten kokosolie?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      6 mei 2016 at 19:09 (2 jaar ago)

      Hoi Nora,
      Ik weeg altijd voordat ik de kokosolie smelt, maar ik zal Joy even vragen of zij dat ook doet!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Louise
    8 mei 2016 at 12:46 (2 jaar ago)

    Hoi.het is heerlijke knapperige koekjes .o wat lekker.alles is al op…. Bedankt voor dit recept. Groeten Louise

    Beantwoorden
  3. Joy
    9 mei 2016 at 09:16 (2 jaar ago)

    Hoi Nora,
    Je kunt de kokosolie gewoon wegen voordat je het smelt :)
    Succes!
    Joy

    Beantwoorden
  4. letje
    22 februari 2017 at 13:05 (9 maanden ago)

    succesrecept! bak de koekjes een 2e keer op vraag van mijn dochter die glutenvrij eet!

    Beantwoorden
  5. Momo
    8 juni 2017 at 13:18 (5 maanden ago)

    Heel lekker! Heb wel een variatie toegepast en doe er nog noten in en kokosrasp hmmm

    Beantwoorden

Geef een reactie