glutenvrije en suikervrije kaiserschmarren

Glutenvrije kaiserschmarren zonder suiker

” Mijn foodie vriendin Bonnie van Onehandinmypocket.nl trakteert ons vandaag op een heerlijk recept voor glutenvrije kaiserschmarren: smuller maar! ” Regelmatig laat ik me inspireren door de heerlijke recepten van Lianne, dus toen ze vroeg of ik een gastblog wilde schrijven aarzelde ik geen moment: “ja leuk!” Op een perstrip naar Oostenrijk leerde ik Lianne kennen. De klik was er gelijk: allebei houden we van gezond eten en allebei hebben we zo onze allergieën en intoleranties. Genoeg food for conversation dus :).  En daarom vond ik dit recept voor glutenvrije kaiserschmarren zonder suiker wel erg toepasselijk.

Kaiserschmarren zijn typische Oostenrijkse pannenkoeken, normaal vol met gluten en suiker. Tja, die zijn aan Lianne en mijzelf niet besteed natuurlijk. Eenmaal thuis ging ik op zoek naar een gezonde variant op deze Oostenrijkse lekkernij. Dit recept vind ik heerlijk en maak ik geregeld. Als je spelt mag eten (dit is niet glutenvrij), kun je de rijstmeel en amandelmeel ook vervangen door 150 gram speltmeel.

glutenvrije en suikervrije kaiserschmarren

glutenvrije en suikervrije kaiserschmarren: hoe maak je ze?

Wat heb je nodig?

Voor 1 portie

  • 75 gram rijstmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 125 ml amandelmelk (of rijstmelk, wat je wilt)
  • 100 ml spa rood (echt waar. Door het koolzuur krijgen de pannenkoeken luchtigheid
  • 1 appel in blokjes (of meerdere appels naar wens)
  • garnering naar wens: bijvoorbeeld rozijnen, nootjes of wat diepvriesfruit
  • om te bakken: kokosolie
  • eventueel honing voor over de pannenkoeken (of zoet met ahornsiroop)

En hoe maak je het?

  1. Meng de droge ingredienten in een kom (speltmeel, bakpoeder, kaneel en zout)
  2. Voeg de melk en spa rood toe en roer goed door tot er een mooi beslag ontstaat.
  3. Verhit de kokosolie in de pan en bak pannenkoeken van het beslag. Zet wanneer de pannenkoeken aan beide kanten licht bruin zijn even apart op een bord.
  4. Bak de appelstukjes in de pan (bestrooi ze van tevoren met wat honing en kaneel)
  5. Scheur of snij de pannenkoeken in stukjes en voeg deze na 3 minuten toe aan de appels
  6. Bak alles tot het een mooie bruine kleur heeft. Eet smakelijk!
glutenvrije en suikervrije kaiserschmarren

glutenvrije en suikervrije kaiserschmarren

Er zijn 8 reacties op Glutenvrije kaiserschmarren zonder suiker

  1. Maaike
    23 mei 2015 at 09:44 (4 jaar ago)

    Ik kan me helemaal voorstellen dat je hier een glutenvrije versie van gemaakt hebt, je wilt dit gewoon niet missen

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juni 2015 at 06:26 (4 jaar ago)

      Precies! Zo balen altijd dat ze op de pistes nog geen glutenvrije versie aanbieden…. Dan maar zelf maken 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Margareth Klomp
    26 mei 2015 at 19:42 (4 jaar ago)

    Het was heeeerlijk!!!! Bedankt en ga zo door!!!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juni 2015 at 06:23 (4 jaar ago)

      Super leuk dat je dat laat weten Margareth en goed om te horen!

      liefs,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Daniela
    23 december 2015 at 18:40 (3 jaar ago)

    Als je notenallergie hebt, wat voor meel adviseer je dan?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      24 december 2015 at 11:18 (3 jaar ago)

      Hoi Daniela,
      Mag je ook geen gluten? Als je niet glutenvrij hoeft te eten, adviseer ik speltmeel. Anders kun je rijstmeel en boekweitmeel gebruiken. Succes!

      Groetjes, lianne

      Beantwoorden
  4. Talita
    10 maart 2016 at 09:33 (3 jaar ago)

    Echt zoooooo lekker ?Supuer bedankt voor het te delen …ga zo door ??

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      16 maart 2016 at 22:58 (3 jaar ago)

      Wat goed om te horen Talita, fijn dat ze zo in de smaak vallen!
      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie