Het is een beetje traditie bij mijn ouders; op zaterdag haalt mijn vader of moeder een broodje haring bij de visboer in het dorp. Dit doen ze al sinds ik me kan herinneren en sinds ik me kan herinneren vind ik haring niet lekker. Haring is niet voor mij. En dus namen mijn lieve ouders voor mij altijd een bakje kibbeling mee in plaats van haring, want op kibbeling was ik helemaal verzot. Maar helaas, bijna geen enkele visboer heeft glutenvrije kibbeling in de aanbieding. Ik hoef het tegenwoordig niet meer iedere week te eten (not so healthy), maar met dit recept kun je eens in de zoveel tijd zelf glutenvrije kibbeling maken.
Recept
Houd jij ook zo van kibbeling? Met dit recept maak je ze helemaal zelf, en zijn ze misschien nog wel lekkerder dan die van de visboer!
Gang | Hoofdgerecht of Borrelhapje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 2 personen |
Voorbereidingstijd | 5 min |
---|---|
Bereidingstijd | 8 min |
Totaal | 13 min |
Ik was best een beetje huiverig of ze wel lekker zouden zijn, maar als je zelf kibbeling wilt maken is dit recept een topper! Zelfs mijn beste vriendin, die natuurlijk ook even moest proeven, vond ze heerlijk en lekkerder dan de gewone kibbeling van de visboer. Nou, dat vond ik toch wel een heel mooi compliment. Het lastige van het zelf kibbeling maken in dit recept is het beslag glutenvrij maken. Maar naar eigen zeggen is dit aardig gelukt!
Overigens wil ik in de toekomst ook nog experimenteren met een recept voor glutenvrije kibbeling wat je kunt maken in een Airfryer, zodat je niet meer hoeft te frituren. Daarvoor moet ik experimenteren met het beslag, want het beslag uit het huidige recept is (ben ik bang) te dun om in de airfryer klaar te maken. Leuke volgende uitdaging dus. En als er iemand is die toevallig al heeft geëxperimenteerd, wil ik je vooral vragen om je ervaringen met ons te delen. Dan kunnen we samen kibbeling maken in de Airfryer!